ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România au fost vandalizate de către protestatari, în curtea Senatului. Însărcinatul cu afaceri a ambasadei SUA la București, David Muniz, a avut, marți, o întâlnire cu președintele Senatului, Florin Cîțu. Liderul PNL a plecat de la Senat, în consecință întâlnirea cu ambasadorul Japoniei nu a mai avut loc. Senatorul PSD Titus Corlățean a (...) precizat că ambasadorul Japoniei a participat la un eveniment programat de mai multă vreme pentru marcarea centenarului relațiilor bilaterale.” (G4 MEDIA.ro, 21 decembrie 2021)

 „...«Ambasada SUA confirmă faptul că un autovehicul care îi aparține a fost avariat în timpul protestului de astăzi din București. La acest moment, nu sunt disponibile informații suplimentare», se arată în mesajul transmis la solicitarea Libertatea, marți la amiază.” (LIBERTATEA.ro, 21 decembrie 2021)
.......................................................................................................
Deci, pe 21 decembrie 2021, pe când mai mulți protestatari zgâlțâiau cu abnegație porțile Senatului, domnul David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, tocmai era cu niște „afaceri” -că altfel, cum?- în clădirea Parlamentului... Afacerile  lui erau cu Vasilică Cîțu. Mai știți cine-i Vasilică Cîțu astăzi? Vă spun eu: nimeni în ploaie. Totuși, pentru „înlocuitorul” de ambasador văd că dânsul prezintă importanță, din moment ce revoluție-nerevoluție, a fost musai să-l întâlnească pe președintele lui PENELEU, aflat astăzi, cred, pe făraș, din moment ce i se pregătește în primăvară un Congres extraordinar- la fel de extraordinar ca un amplu șut în dos!

Pe mine, drept să vă spun, cel mai mult și mai mult din tot ce s-a petrecut dimineață m-a interesat ce făcea David Muniz la Cîțu în birou. Dar n-am găsit  niciun comunicat despre vreo întâlnire oficială. Am găsit comunicate despre întâlniri mai vechi cu Marcel Ciolacu... Kelemen Hunor... Stelian Ion... Bogdan Aurescu, toate cu fotografii, așa cum se cuvine. Așadar, observ că domnul Muniz dă comunicate când îi „însărcinează cu câte-o afacere” pe unii sau alții (apropo, la atâtea „însărcinări”, cred că dânsul va ajunge să rivalizeze cu Cristi Borcea), dar cu Cîțu... nț! nu prea am găsit. 

Să mergem mai departe... cică US Embassy Bucharest a dat un comunicat cum că niște oameni răi i-au vopsit mașina, în curtea Parlamentului. Evident, am căutat CO-MU-NI-CA-TUL. Dăcât că nu-i comunicat -e un „mesaj” transmis către LIBERTATEA.ro.  Adică... bănuiesc că unul de la LIBERTATEA.ro l-a căutat pe altul care se ocupă cu luciul clanțelor la ambasadă și ăla i-a spus: „da, i-au vopsit unii mașina lui șefu”!!!
Atunci, intrigată de atâta mister, am intrat pe pagina US Embassy Bucharest să văd ce și cum. Singura știre de astăzi este aceasta: 

„Romanian-U.S. Fulbright Commission anunță începerea programului «Fulbright Teaching Excellence and Achievement Program -Media Literacy Cohort», un program de dezvoltare profesională de șase săptămâni în Statele Unite pentru profesorii români de liceu.” 

Nu tu întâlnire la Senat, nu tu Vasilică, nu tu vandalizare...

Mă întreb, cetățeni... dumneavoastră ce înțelegeți în legătură cu muțenia desăvârșită a celei mai limbute ambasade din București cu privire la trepidația de dimineață? Că eu am înțeles că vizita inopinată a unor protestatari care doreau să planteze floricele în grădina Parlamentului a deranjat raidul aerian discret al „însărcinatului” în biroul lui Cîțu. 

În concluzie, știm ce făcea ambasadorul Japoniei, pentru care n-a mai avut timp Vasilică Cîțu, la Senat... dânsul voia să puncteze cei o sută de ani de relații bilaterale ale Japoniei cu România. În schimb nu știm ce puncta înlocuitorul de ambasador al SUA, pentru care Cîțu a avut timp din belșug. 

Acestea sunt datele problemei. Nu merg cu raționamentul mai departe, deoarece cred că ați înțeles ce-am înțeles și eu!  

Păi, în aceste condiții, am și eu ceva de spus: domnu’ Muniz, zău așa... la cât mi-ai vandalizat dumneata sensibilitatea națională, într-un hal fără de hal de când ai venit la post, ei hai! eu zic că poți să iei o lamă și să răzui frumos cuvântul „hoții”, scris caligrafic, cu spray, de către un cetățean român impetuos, pe aripa limuzinei ambasadei!
................................................................................................
P.S. 1,2,3 ...probă de microfon... domnu' Cîțu, mă auziți? Ce afaceri faceți, domnule, cu „însărcinatul cu însărcinarea”? Și până când o să mai fiți, maestre, speranța de viitor al LICURICIULUI DOLOFAN? Nu de alta, dar s-a cam schimbat guvernul, nu știu dacă ați observat și nu știu dacă a observat și LICURICIUL...