ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „De aceea copiilor le era acordată o atenție specială, ei puteau fi modelați mai ușor (...). În fermele colective copiii trăiau separați de adulți si erau învățați să îi urască. (...) Școlile au fost închise, cărțile găsite erau arse și cunoașterea unei limbi străine putea aduce deseori moartea. Persoanele care purtau ochelari erau agresate și uneori omorâte, ochelarii fiind percepuți ca fiind specifici intelectualilor.” (ZIARE. com, 20 noiembrie 2010, GENOCIDUL CAMBODGIAN)

De când au făcut ochi dar, mai ales, de când i-a votat lumea, useriștii au dovedit că de făcut, nu știu să facă... și-atunci au hotărât că e mai bine să se-apuce de stricat, ca să aibă totuși o activitate. Zis și făcut... înarmați cu târnăcoape adecvate, cu tesle, lopeți și roabe, apt-combatanții useriști s-au apucat de dărâmat. 

Întâi au pus ochii pe Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului... Vlad Alexandrescu, userist de vază, dar și Liiceanu Gabriel, agent electoral pentru USEREU, au lansat în spațiul public micile torpile care erau numai bune pentru stimularea exploziei finale:

„Deci totul este un flaps, un ornament penibil......la halul de sărăcie în care se află România în clipa de față, asta miroase a șușanea, pur și simplu. Nu este o oportunitate ca 36 de cercetători, contabili experți, să aibă 750 de mii de euro leafă anual (suma avansată de Liiceanu este o minciună gogonată, așa cum vom vedea mai departe, n.n.) pentru a cerceta... vagul, neantul...” (Gabriel Liiceanu, DIGI 24, 9 iulie 2020).
...și:
„...(Institutul) nu face nimic. Este o entitate parazit, o sinecură, care este autointitulată Institut de Cercetare, dar nu are nicio treabă cu cercetarea.” (Vlad Alexandrescu, DIGI 24, 9 iulie 2020)

Trec peste faptul că Vlad Alexandrescu nu știe că sinecura este o funcție, nu un institut... și remarc direct că pe această temă Liiceanu Gabriel este perfect de acord cu Vlad Alexandrescu, cel pe care-l compara cu Dinu Păturică și-l făcea tăiței în celebra epistolă de despărțire de GDS din noiembrie 2019. În ampla flecăreală a celor doi cu reporterii DIGI 24, sumele cheltuite cu salariile cercetătorilor Institutului LEVANT se umflă amețitor, fără a avea vreo bază reală. Atât că pentru informațiile false preluate în reportajul DIGI 24 -„Institutul din România care promovează pacea în lume cu salarii anuale totale de peste 500.000 euro”, postul de televiziune a fost sancționat de CNA pe 3 iunie 2021, cu somație publică, realitatea din actele contabile dovedindu-se mai tare ca arsura din ficații lui Vlad Alexandrescu & Co. 

Ușor excitată de gândul că Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului  va fi desființat, Clotilde Armand, useristo-primărița-Sector1-singura-bebelus-alb-din-Guadelupa, a și pus ochii pe clădire: 

„Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câțiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numește Institutul Levantului. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înființat acest Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului condus de fostul președinte al României - dl. Emil Constantinescu. Ce face această instituție?! Nimeni știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?!

Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală.” (Clotilde Armand, pe pagina ei de FACEBOOK, 28 februarie 2021)

Iulian Bulai (îl știți, ăla care s-a fotografiat în chiloți, pe un cal care părea atât de trist... expertul în împletit baloane, dragă...) a înfierat același institut în Camera Deputaților, spunând: 

„Noi nu considerăm oportună această instituție pe bani publici. Acești bani au mers pe salarii foarte mari, pe deplasări, pe diurne, pe sindrofii, pe tot felul de activități care nu au nicio legătură cu ideea de Levant. E trist că salariații din această instituție câștigă fără să facă nimic concret pentru cercetare mai mult decât cercetătorii de la Academia Română. Nu este corect.” ( MEDIAFAX, 10 iunie 2020)

Totuși, Camera Deputaților, insensibilă, nu a aprobat desființarea institutului, trăgându-i lui Bulai șaua de sub fund și lăsând-o pe Clotilda cu buza ușor umflată... 

Apoi a venit rândul Academiei Oamenilor de Știință din România... desființarea ei fiind tot inițiativa USEREULUI:

„Intervenția noastră are legătură cu Academia Oamenilor de Știință cu organizația aceasta care de la înființare până acum nu a produs EFECTIV nimic. Bugetul organizației A AJUNS undeva la 10 milioane de lei, AJUNGÂND ca anul trecut să aibă finanțarea tăiată (!!!, n.n.). În primul rând sunt senator, nu deputat -apreciam dacă doamna Andronescu s-ar fi informat mai bine- (așa da, dă-i la temelie!!!, n.n.) în al doilea rând  eu nu pot să merg pe povestea asta cu continuatoarea Academiei înființată (corect, „înființate”, n.n.) în anii... în anii 30, pe aceeași idee (!!!, n.n.) mă gândesc că poate găseau o Academie pe timpul lu Burebista pe care o continuau acuma (!!!, n.n.) după două mii de ani de zile. Asta-i EFECTIV o sinecură, înființată acuma câteva zeci de ani făcută doar pentru că cei care nu aveau loc în Academia Română și-au făcut jucăria lor... și-au luat jucăriile și s-au dus la scara lor” (Cristinel-Gabriel Berea, senator USR, în emisiunea  SUBIECTIV, 24 iunie 2021)

Se vede că nici kmerișorul roșu userist Cristinel-Gabriel Berea nu știe că sinecura e o funcție, nu o asociație. Sau poate că așa îi învață pe ei acolo, la partid. Nici n-are rost să știe . El e „dăcât” doctor în Marketing; teza cu care a devenit doctor Cristinel al nostru are titlul „Studiul trăsăturilor de inteligență emoțională specifice persoanelor implicate în negocieri din România”. Cu toate astea, nici o umbră de inteligență emoțională nu se citește pe chipul plat al lui Cristinel („…există un cuvânt de modă veche care definește toate calitățile pe care le reprezintă inteligența emoțională, și anume CARACTER…”, fragment din cartea INTELIGENȚA EMOȚIONALĂ, Daniel Goleman, 1996).
 
Căci, precum majoritatea useriștilor cu blazon parlamentar, și Cristinel crede că lumea a început cu el iar societatea trebuie să se rotească după înțelepciunea sa precum tournesol-ul  după soleil. De aceea, ca orice „limbricul-principesei”, sau... mă rog, cum era vorba aceea... dânsul se simte „bazat” să se tragă de șireturi cu orice om de știință dar și cu Dumnezeu, dacă este nevoie! 
Și toate acestea deoarece, hei!  CIOCU' MIC, POPOR, CĂ ACUM SUNTEM NOI LA PUTERE!!!

Ce să mai spun? Păi, să spun așa... Teme-te, Românie, de aceia care, neștiind  să construiască ceva, învață doar să mânuiască târnăcopul și pickamerul. Și nu te bucura să economisești niscaiva firfirei din asta... căci din ceea ce a fost clădire frumoasă, construită cu grijă și gânduri bune, cu înflorituri și stucaturi pe frontoane și cu mușcate în ferestre, doar un morman de moloz va rămâne...

P.S. Aceiași băieți care se-ngrijesc de banii dumneavoastră demolând ce-au făcut alții, kmerișori roșii de rit nou, strălucit reprezentați la vârf de Ghinea Cristian, s-au gândit, pe de altă parte, că ar putea finanța din celebrul Plan de Reziliență și Redresare, cu vreo 100 de milioane ce coco niște onegheuri (vorba lui Klaus) bune, de omenie, care au niște idei pe placul lor ...