ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Organizatorii protestului consideră că orice încercare de a îngrădi accesul tinerilor la informație și orice tentativă de a le încălca dreptul de a fi respectați, indiferent de rasă, naționalitate, etnie, vârstă, gen, categorie socială, convingere politică sau religioasă, orientare sexuală, identitate de gen, abilități fizice sau mentale sau caracteristici personale, reprezintă un act de cenzură și demonstrează o atitudine discriminatorie -lucruri de netolerat într-o societate modernă.” (EDUCAȚIE PRIVATĂ, ro, 25 martie 2023)
...............................................................................................................
Pe 25 martie 2023, în fața sediului Guvernului României, 9 organizații non-guvernamentale au protestat sub sloganul: „România educată, nu discriminată”.
 
Protestul s-a dorit o reacție la scrisoarea înaintată ministrului Educației, Ligia Deca, prin care Patriarhia Română și celelalte culte religioase din România au transmis, printre altele, că promovarea „diversității sexuale” în școală este „total abuzivă și nocivă” iar „ideologia de gen” care descrie ca normalitate „transgenderismul” este, de fapt, o „artificială construcție ideatică”. Asta le-a părut intolerabil protestatarilor!

Eu însă mi-am pus întrebarea firească: totuși, de ce aceste teme, sensibile, să zicem, doresc protestatarii să fie livrate prin școală? Că doar e plin de materiale cu conotațiile respective peste tot în afara școlii: filme, spectacole de teatru, literatură, site-uri specializate, activism, etc.!!! Probabil, zic, pentru că așa e cel mai simplu și cel mai sigur. Pentru că așa stau sub girul autorității. Pentru că așa copiii pot vorbi în pauze despre una-alta, plecând de la o bază de cunoștințe „predate”, iar nu auzite pe stradă. Pentru că așa sună cel mai convingător. Pentru că așa e cel mai ușor de pătruns în mintea lor. Pentru că asta a fost metoda și în celelalte țări unde „progresismul” a presat și a mers strună! Astfel, Grădinița, Școala și Universitatea devin, încet, pepiniere pentru OMUL DE TIP NOU, iar „omul de tip nou”, care nu știe ce înseamnă ROGVAIV, dar știe ce semnifică acest spectru coloristic când îl pune pe pancarda de protest, va asigura o masă de manevră foarte utilă în viitor.

Despre ce mai e vorba în condamnabila scrisoare ne explică Marcel Bartic, profesor de istorie, știți, cel cu demitizarea istoriei României, cel care face mișto de clipele de grație ale neamului iar pentru această bășcălie sinistră, prin care copiii află că fac parte dintr-o națiune de doi lei, iar nu dintr-o națiune de „pui de lei”, este chiar adorat de cursanți. Religia la bac, bat-o vina! e problema domnului Bartic:

„De ce vor cultele religie la bac? Nu, n-are legătură cu credința și trăirile spirituale. Nici cu discriminarea. Nu. Are legătură cu DORINȚA DE PUTERE. Cu prezervarea CONTROLULUI asupra societății românești prin intermediul celui mai sensibil punct al ei: copiii. De ce? Pentru a-și asigura, și pe mai departe, un adevărat imperiu mediatic, sute de firme si afaceri care nu plătesc taxe la stat, o altă CATEDRALĂ DE NEAM PROST (!!!!, n.n.) făcută din bani publici și politicieni la degetul mic.”(EDUCAȚIE PRIVATĂ. ro, 14 martie 2023)

Vedeți, spune el acolo, cu titlu generic, CULTELE, dar, de fapt, dacă citim textul, către Biserica Ortodoxă e orientat arătătorul său cu unghie lungă și ascuțită.

Vă spuneam că la protestul din fața Guvernului au participat 9 organizații non-guvernamentale de care poate că ați mai auzit: Asociația ACCEPT, Asociația E-Romnja, Asociația Mame pentru Mame, Asociația MozaiQ, Asociația Supra, Centrul FILIA, Centrul Euroregional pentru Inițiative Publice, Consiliul Național al Elevilor și Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România... Să vedem cu ce anume se ocupă aceste organizații, care, fără îndoială, au și banii necesari pentru a se ocupa...

„Asociația ACCEPT este prima organizație neguvernamentală de drepturile omului din România care apară și promovează drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel național.” (extras de pe pagina organizației)

„E-Romnja este o organizație non-profit înființată în iulie 2012 de către un grup de activiști feminiști, romi și neromi.” (extras de pe pagina organizației)

„Asociația MosaiQ: Suntem una dintre principalele organizații comunitare care se adresează persoanelor LGBTI din România. Scop: Consolidarea, sprijinirea și reprezentarea comunităților LGBTQIA+ (lesbiene, gay, bisexuali, trans, queer, intersex, asexuali) din România prin programe care vin în întâmpinarea nevoilor acestora.” (extras de pe pagina asociației)

„Asociația SUPRA: În contextul în care în România discriminarea celor diferiți, în loc să scadă, crește, iar serviciile atât de necesare nu sunt furnizate de autorități decât în mică măsură, ne-am adunat laolaltă și am decis să schimbăm lucrurile atât cât ne stă în putere, ca Asociație.” (extras de pe pagina asociației)

„Centrul FILIA este o organizație feministă care face auzite vocile femeilor prin lucru direct în comunități și activități de advocacy, activism și sensibilizare, studii și analize.” (extras de pe pagina organizației)

„Euroregional Center for Public Initiatives”... La ăștia mi-a fost mai greu să-mi dau seama cu ce se ocupă dar deviza de pe pagina lor este: „Vreau educație sexuală în școli! Tu?” iar printre acțiunile cele mai reprezentative am găsit: „Nu te prezenta la referendum! Iubirea aproapelui nu se votează prin referendum. Stai acasă!” Așadar, dânșii s-au folosit în sloganul de mai sus fără jenă de exemplul biblic al „iubirii aproapelui” pentru ca să țină lumea acasă la Referendumul pentru redefinirea familiei, dar, altfel, văd că ies indignați în stradă pentru mai puțină religie în școli... păi, cum, măi băieți? Atunci, de unde să învețe copiii treaba cu „iubirea aproapelui”?

„Consiliul Național al Elevilor” este o structură independentă, ce menține o poziție neutră față de orice cult religios, asociație religioasă, partid sau formațiune politică, acționând exclusiv în interesul elevilor. Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale CNE este REȚEAUA VASTĂ ce ajunge până la firul ierbii, existența unui consiliu școlar al elevilor ÎN FIECARE UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT FIIND OBLIGATORIE.” (de pe pagina de prezentare a consiliului). Eu i-aș spune, mai curând, pepinieră de „cadre”, dar mi-e teamă că nu vor înțelege copiii apt-combatanți din consiliile cu existență OBLIGATORIE (!!!, n.n.) la ce anume mă refer. Las’ că vor afla ei... Cred că și „Federația Părinților și Aparținătorilor Legali din România” tot la „coloratură ” servește.

Și, în fine, ce-i mai dulce am lăsat la urmă:

„Asociația Mame pentru Mame”... condusă de doamna aceea care naște acasă deoarece n-are încredere în sistemul sanitar românesc, Ana Măiță. Totuși, se pare că în unele proceduri medicale doamna Măiță are încredere cu trup și suflet, căci pe pagina asociației se lăfăie cu drag următoarele îndemnuri:

„Dragă viitoare mamă, știai că infecția COVID-19 în sarcină poate să provoace nașterea prematură a bebelușului tău? Să cauzeze moartea bebelușului în uter? Da, chiar și dacă tu nu ai niciun simptom. Acum știi. Cu un singur gest PERICOLUL DISPARE (nu mai spune, dragă..., n.n). Vaccinul este SIGUR ȘI EFICIENT în fiecare moment al sarcinii. Acum știi! Vaccinează-te în timpul sarcinii!” (ASOCIAȚIA MAME PENTRU MAME)

Doamna Măiță, cea care lansează acest îndemn pe pagina sa, este de profesie traducător-interpret de neo-greacă... dar și ambasadoare a vaccinării în Europa!

Și iar mă întreb... se ocupă aceste organizații, cu excepția celor formate din părinți și elevi, și care cred că au fost cooptate tocmai pentru ca să nu se vadă cioara vopsită, de sistemul de educație din România? Sau ce legătură au aceste asociații, organizații și consilii cu ceea ce se predă în școli? Păi, teoretic, n-ar avea! Practic, însă, din nou, a câta oară? se forțează la greu intrarea prădătorului în satul adormit, rămas de-atâta vreme fără câini!

Lumea de peste un deceniu va deveni, cred, un spațiu irespirabil pentru cei care, asemenea mie, au cunoscut normalitatea și tihna unei vieți așezate, cu idealuri lipsite de extravaganță și posibil de a fi atinse: copilărie fericită cu mama și tata, școală, familie, prieteni, mentori, profesie, viață spirituală, înțelegere și, la sfârșit, împăcare. Din fericire, însă, pentru cele 9 organizații de mai sus, noi, cei intrați pe coridorul care de-acum se îngustează accelerat, nu mai avem cine știe de aer de respirat! Și nici timp nu prea mai avem.
.........................................................................................................
P.S. Se pare că vaccinul „sigur și eficient” nu a fost, în realitate, testat pe gravide înainte de a fi oferit pe pagina doamnei Măiță viitoarelor mămici. Iată:

„În al patrulea trimestru al anului 2021, înscrierea a fost oprită în studiul deoarece până în septembrie 2021 vaccinurile COVID-19 au fost recomandate de către organismele de recomandare aplicabile (de exemplu, ACIP în SUA) pentru femeile gravide în toate țările participante/planificate și, ca urmare, rata de înscriere (pentru testare, n.n.) a scăzut semnificativ. Având în vedere scăderea numărului de înscrieri, studiul a avut O DIMENSIUNE INSUFICIENTĂ a eșantionului pentru a evalua obiectivul primar de imunogenitate. (...) .” (fragment din răspunsul companiei Pfizer la întrebările dr. Maryanne Demasi despre studiul efectelor vaccinului anti-COVID 19 asupra femeilor gravide)