ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „...Dacă-mi zice de iubire/ Doctorul s-o las/ Păi atunci să nu se mire/ Dacă-l mușc de nas!” (fragment dintr-un bine-cunoscut cântec de petrecere, care se cântă, în mod obișnuit, după primele 15 pahare)
...............................................................
Hai, măi dragă Florin Roman... ce, te-ai supărat că te-am mușcat de nas? Da’ cum să te superi, că ce-am făcut rău? doar ți-am fredonat un fragment de melodie populară, dragă! E din lucrarea artistică:
 
„Trece timpul ca nebunul/Și mă trec și eu/ C-am lăsat de ieri tutunul/ Și mi-e foarte greu...”
 
Aia cu mușcatul de nas e ultima strofă. Așa că e dăcât un cântec, e artă, dragă, nimic altceva! Păi, dacă ajungem să ne pierdem și tradițiile, atunci ce-o să ne facem? Și unde ai văzut tu privire „pierdută, fixă” la mine, așa cum atât de răutăcios ai declarat la reporterii de teren, care e ca hienele și n-are suflet deloc sau ai zis așa numai ca să mă denigrezi și să mă compromiți? Nuuuu, Florine... aia era o privire languroasă, patinând pe rotunjimile feței tale -ochi alunecoși, inimă zburdalnică- iar nu fixă! Era dă dragoste, nu dă supărare! Ca între colegi liberali! Ca între foști colegi de cabinet- tu, la Economie, eu, la Finanțe... ce vremuri... și ce bine ne împăcam pe când era premier marele om politic Orban Ludovic!

Păi, eu când te-am văzut, numai mușchi și vitamine, în poza aceea celebră în care doar un prosop sfios îți ascundea... da’ ce zic eu ascundea! că mai mult îți reliefa proeminențele... Că de-atunci bietul Marica... nici n-a mai îndrăznit să publice poza lui cu prosopul în jurul șalelor... sau Ionuț Stroe, cât era el de ministrul Sportului, ăla de crezuse că dă el lovitura cu transmisia în direct, când ne-a arătat boxerii... sau Cristi Danileț, el însuși!!! imortalizat, în chiloți, pe malul mării, la apusul soarelui... sau chiar Teodor Stolojan ieșind din piscină precum Venus din spuma valurilor -mă rog... cu slip pe dânsul, însă orișicât... vezi tu, toți ăștia, băieți numai unu' și unu' , nimic, dar nimic! nu sunt pe lângă tine, Florine!

Și, de când m-a pus dracu' și te-am admirat tras în selfie, exact ca un Adonis, eu mă tot gândesc și mă frământ... oare cum ar fi dacă-aș face un gest mai hotărât? Ai putea să mă respingi? Nu vezi tu că toată Europa și lumea euroatlantică zice că DRAGOSTEA NU SE VOTEAZĂ? Și-atunci, de ce să mă rănești, brută mică?