ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Dragi prieteni, după 20 de ani de eforturi pe care le-am dedicat schimbării în România, voi face acum tot mai mult pasul și spre acțiuni care vizează întreaga umanitate, nu doar o țară. În cursul după-amiezii de mâine voi pleca în Finlanda, unde mă voi angrena pentru o perioadă mai lungă în proiecte creative care au legătură și cu Romania, dar nu numai. Biletul de avion este doar dus. Dacă și când voi reveni va fi o decizie pe care o voi lua acolo.” (Remus Cernea, 30 iunie 2018, pe pagina lui de FACEBOOK)

COROLAR LA MOTTO: Fiți liniștiți, nu ne-a părăsit... s-a întors! Eu cred că a salvat deja umanitatea, din moment ce s-a întors!
..........................................................................................
Și-a fost protestul din 25 septembrie... Aparent, pentru drepturile animalelor, dar de fapt pentru a se pune lacătul pe industria cărnii. Dar măi cetățeni, măi... zău așa... Văzând eu ce puțină lume a participat la protest m-am gândit că finanțarea oamenilor de bine care cer închiderea definitivă a fermelor zootehnice este cam subțire în timp ce oamenii aceștia merită mai mult!
 
De ce, întreb, de ce doar niște zeci de oameni și nu sute de mii de protestatari (ehehei, Ordonanța 13!), ca în vremurile bune când se dădeau și sucuri și ceaiuri și sandviciuri și pancarte gata scrise? Printre zecile de supărați, of course! l-am remarcat pe Remus Cernea, cu acea gestică și cu acel zâmbet exersate din greu cu ocazia lu’ PRIDE PARADE... apropo, știe cineva cu ce se ocupă Remus Cernea între două proteste? Dânsul are 48 de ani, poate nu știați... așadar, acum că ați aflat, reiau întrebarea: din ce anume trăiește dânsul? Sau îl susțin în continuare părinții, la cei aproape 50 de trandafirași prinși în buchetul vieții sale?

Dar să revenim și să ne concentrăm pe protest... Animatorul protestului, un domn cu portavoce, a încercat să mobilizeze publicul cum a putut el mai bine. Le-a spus ce să strige, cum să pună banerrele, cum să se așeze, cum să-și sufle nasul, cum să se încheie la șliț... Publicul a scandat:

„CARNEA: CRIMĂ! LAPTELE: ABUZ!... CARNEA: CRIMĂ! LAPTELE: ABUZ!... CARNEA: CRIMĂ! LAPTELE: ABUZ!”

...în timp ce eu am reflectat la adevărul dramatic că mi-am pus niște abuz dintr-ăla în cafea, de dimineață...

Ceea ce m-a impresionat însă a fost înalta ținută intelectuală a protestului, atât din partea manifestanților cât și din partea presei quality care a relatat evenimentul. Iată:

Reporter ROMÂNIA TV: „Oamenii sunt încă aici în stradă și își CONTINUĂ DEZIDERATELE (ohhoho!!!, n.n.)... Ei cer închiderea fermelor, pentru că, spun ei, poluează planeta (ete, na!, n.n.). A venit aici și Amalia Bellantoni cu un porcușor (nu ne așteptam..., n.n.).”
Amalia Bellantoni: „Eu am venit aici să arăt că animalele domestice gen porcul (!!!!, n.n.) pot fi și pet-uri... eu am venit să demonstrez că acest porculeț este un pet... este un cățeluș (!!!, n.n.), mă urmărește, îl chem, se numește Ocy, de exemplu, îl chem ca să vină la mine, mănâncă cu noi, doarme lângă pat, nu reușește să meargă în pat (cred, deoarece deși e cățeluș, totuși nu e cățeluș!, n.n.)...”
Reporter ROMÂNIA TV: „Credeți în acest deziderat al închiderii fermelor până în anul 2030?”
Amalia Bellantoni: „Sincer este o mișcare universală, ceea ce înseamnă resetarea mondială, cam despre asta este vorba, să se închidă absolut tot ceea ce înseamnă natural (!!!, n.n.), dar nu neapărat să se închidă cât să se închidă stilul vieții naturale, adică cel normal (!!!, n.n.) în care animalele să fie libere, de exemplu la ferma noastră animalele stau libere, nu sunt închise, legate, nu mănâncă chimicale ci mănâncă iarbă verde (bine că nu cresc pantere, că astea s-ar adapta mai greu la iarbă verde, n.n.) sunt într-un mediu propice vizitării și dezvoltării lor astfel încât omul să vadă ce înseamnă un animal în... evident, în libertate, dar într-o structura organizată (trăiască libertatea ORGANIZATĂ, deci..., n.n.).”

Dacă ați înțeles ce vrea să spună doamna Bellantoni cu mișcarea universală de închidere a tot ce este natural, vă felicit! Între timp, până ne gândim la ce-a vrut doamna să ne comunice, ne răsună în urechi:

„CĂȚEI, PISICI, VACI-TOATE ÎMI SUNT DRAGI!... CĂȚEI, PISICI, VACI-TOATE ÎMI SUNT DRAGI!”

Iar după ce doamna Bellantoni ne-a descris atât de plastic resetarea mondială, o altă doamnă, și mai hotărâtă, a explicat, pe înțelesul tuturor, că friptura este o ființă vie, ceea ce am aprobat pozitiv:

Reporter ROMÂNIA TV: „ Pentru ce ați ieșit azi în stradă?”
Doamna hotărâtă: „Motivul este următorul... să conștientizăm toți ce înseamnă friptura din farfurie, ce înseamnă mâncarea noastră și a copiilor și să explicăm în mod etic că friptura din farfurie reprezintă de fapt un animal, o ființă vie, o ființă care are aceleași sentimente ca și noi (!!! așa mă gândeam și eu, n.n.) și adevărul... deci copiii trebuie să afle adevărul de la părinți de la educatori și să se promoveze etica în școli!”

Cineva din mulțime sesizează, la un moment dat, că și peștii sunt victime și atunci sloganul se îmbogățește:

„CĂTEI, PEȘTI, VACI, TOATE-MI SUNT DRAGI!... CĂTEI, PEȘTI, VACI, TOATE-MI SUNT DRAGI!”

Remus Cernea în acest timp își face într-una selfie-uri de om matur, meseriaș... poate-i cere cineva dovada că a participat și atunci să aibă omul ce să-i arate!

Aflată la fața locului, Roxana Ciucă oprește și dânsa o fată cu ghiozdănel și ochii visători.

Roxana Ciucă: „Motivul pentru care ați ieșit în stradă?”

Duduia cu ochi visători: „Pentru drepturile animalelor...”

Roxana Ciucă: „Adică?”

Duduia cu ochi visători: „Să nu mai fie abuzate...”

Roxana Ciucă: „Să nu mai fie sacrificate, la asta vă gândiți?”

Duduia cu ochi visători: „Da, dar nu numai la asta... este protest împotriva industriei, nu împotriva oamenilor care mănâncă acasă sau a oamenilor de la țară...”

Roxana Ciucă: „Cum ați dori să fie mai exact?”

Duduia cu ochi visători: „Să... să... (se făstăcește fata) să se-oprească industria...”
(25 septembrie 2022, ROMÂNIA TV, în emisiunea Simonei Gheorghe )

În jur se strigă:

„SANC-TU-A-RE, NU A-BA-TOA-RE!... SANC-TU-A-RE, NU A-BA-TOA-RE!... SANC-TU-A-RE, NU A-BA-TOA-RE!”

Relaxat, Remus Cernea discută cu participanții și bagă capul său cu coamă bogată în orice transmisiune în direct. Nu pare muritor de foame, ceea ce îmi spune mie că este mulțumitor plătit pentru... chiar, vă întreb din nou, pentru ce activitate este plătit Remus Cernea, ajuns accidental parlamentar în legislatura 2012-2016 din pricina fanteziilor lui Victor Ponta?
..............................................................................................................
P.S. Extras din CV-ul de parlamentar al lui Remus Cernea:

„ACTIVITATE PROFESIONALĂ-consilier de stat în Cancelaria Primului Ministru, pe teme de mediu și pe relația cu societatea civilă (mai 2012-decembrie 2012); președinte executiv, co-președinte, președinte al unor partide verzi (din septembrie 2009); activist pentru Drepturile omului, Mediu, Democrație din 1998; autor al volumului de publicistică „Manifest împotriva becalizării României”...

Adică, a nu știu câta oară vă întreb: CUM DRACULUI ȘI-A CÂȘTIGAT ĂSTA EXISTENȚA ÎN AFARA CELOR 4 ANI DE DEPUTĂȚIE?