ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Măi dragă Liiceanu Gabriel, să nu mai faci d-astea, zău, că-mi provoci bulversare... și mă „confuzezi” și mă stupefiezi „la maxim”! Cum să publici tocmai dumneata, la neprihănita-ți editură HUMANITAS, opera de maturitate a lu’ avocat Daniel Morar care, ca orice om cu mandatul încheiat la CCR, deci cu o dulce liniște-n suflet, gândindu-se la pensia babană ce i se cuvine, scoate de sub fese „o literatură de sertar” de ne indignează pe toți!
 
Căci cartea „PUTEA SĂ FIE ALTCUMVA” este aproape subversivă în ceea ce privește perioada istorică a patriei -atât de dragă ție- pe când se derula democrația prezidențială fără cusur a lui Petrov-„ați-fost-la-înalțimea-unei-bune-părți-a-intelectualității-din-țara-asta-ceea-ce-înseamnă-tocmai-că-s-au-recunoscut-cu-valorile-lor-în-activitatea-dumneavoastră” (citat din Gabriel Liiceanu), la Parchetul General funcționa ca un tanc doamna Codruța-„care-prin-comportamentul-ei-devine-aproape-o-abstracție-de-slujire-este-însăși slujirea!” (citat din Gabriel Liiceanu) iar la DNA era însuși domnul scriitor Daniel Morar, cu care, orișicât, te-ai mai intersectat, dragă, pe la târguri de carte, căci dânsul a evidențiat cât de rectiliniu a fost și-n alte opere literare.  

Iată ce publică, însă, în 2022 despre ÎNSĂȘI SLUJIREA, cu o impertinență ieșită din comun, domnul avocat Daniel Morar:   

„Atitudinile ei erau lipsite de onestitate profesională”.... „Alegea să manipuleze”... „Kovesi trebuia să plece pentru că a răsturnat paradigma unei justiții penale normale, implicând serviciile secrete în activitatea judiciară și susținând senin că acest lucru este firesc.”... „Cei care gândeau altcumva erau blamați, amenințați, și, în final, cercetați penal sau chiar arestați”... „Am avut o discuție aprinsă cu Kovesi, la telefon, în care i-am reproșat că încheiase protocolul fără să mă consulte și, mai ales, că angaja Ministerul Public într-o colaborare nepermisă de lege”... „Eu mă străduiam să țin SRI cât mai departe de activitatea judiciară, iar Codruța Kovesi și Gabriela Scutea îi atribuiau, cu voia lor, competențe în cercetarea penală, pe care legea nu i le conferea”, etc. (citate din „PUTEA SĂ FIE ALTCUMVA”, operă literară de Daniel Morar, lansată în 11 decembrie 2022)  

Poate că domnul Gabriel nu a citit cu „atenție și preocupare” ceea ce a scris domnul Daniel...  că altfel, nu văd cum! Doar nu pot eu să cred că s-a rupt lanțul de iubire dintre Gabriel și „numărul 46 la balerini”, iar tata lu’ editura HUMANITAS, de bunăvoie și nesilit de nimeni, publică aceste... aceste... nici nu știu cum să le spun... grozăvii despre doamna pentru care dumnealui și-a deplasat prețiosul fund, uns cu pomezi fine, până hăt! în Parlamentul European, ca să le spună și ălora că: 

„Printr-un fericit concurs de împrejurări, de peste 10 ani a apărut Direcția Națională Anticorupție, condusă în ultimii 4 ani de Procurorul General al cărei... al cărui nume a devenit faimos în Europa, Laura Codruța Kovesi!!!” (22 martie 2017)

Ei, dar ce să zic... „viața-i complicată și are un caracter complex”, asta așa, ca să-l citez pe Bogdan Chireac. Marile iubiri au un parfum perfect, însă vin și se duc. În schimb, banii n-au miros și e mai bine să vină decât să se ducă! Așa că, dacă „vinde” numele lui Daniel Morar, să fie primit, cu critici la adresa doamnei „însăși slujirea”, cu tot!!!

Oricum, ea rămăsese ultima care nu l-a dezamăgit încă pe badea Liiceanu...  poate era și timpul să se-ntâmple! 
..................................................................................
P.S. Cartea lui Daniel Morar are 688 de pagini. Morar și-a terminat mandatul de judecător al CCR pe 16 iunie 2022 și a lansat cartea în 11 decembrie 2022... Întrebare: când oare s-a apucat să o scrie, ca să aibă, totuși, evenimentele „proaspete” în memorie? Și când s-o fi prins dânsul ce face Kovesi la DNA?  Spre exemplu, de când a știut că: „...acei care gândeau altcumva (decât Codruța&Coldea, n.n.) erau blamați, AMENINȚATI, și, în final, CERCETAȚI PENAL SAU CHIAR ARESTAȚI”? N-ar fi fost bine să ne zică din 2009 -2012, pe când derula acele convorbiri telefonice fierbinți cu doamna? N-ar fi fost frumos să nu mănânce materie maronie în 2012, când a „informat”-o pe europarlamentara Monica Macovei că s-au fraudat la Referendumul de demitere a lui Petrov până la 15% voturi în fiecare secție, ajungându-se la circa un milion de voturi fraudate, la care a mai pus și Monica Macovei -de! suflet mare, inimă darnică!- de la ea, circa 500 000 în discursul din Parlamentul European? Nu de alta, dar la finalul celebrului proces, din cele 1,5 milioane de fraude, au mai rămas vreo 800...

( Nu cumpăr cartea, dar vă spun că o puteți achiziționa cu 89,00 de lei. Și, dacă o luați, vă rog să-mi spuneți și mie ce scrie în capitolul SUSPENDAREA PREȘEDINTELUI ȘI ANCHETAREA REFERENDUMULUI, de la pag. 492 până la pag.510. Un scurt rezumat, atât. Mulțumesc anticipat.)