ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Potrivit ordonanței întocmite de procurorul Sorin Iașinovschi, în cadrul anchetei s-a dispus ridicarea listelor electorale permanente, suplimentare și complementare utilizate la secțiile de votare din Sectorul 1, liste aflate în custodia Judecătoriei Sectorului 1. De asemenea, procurorul a dispus ridicarea buletinelor de vot utilizate, neutilizate și nule de la cele 166 secții de votare din Sectorul 1, stocate în 1.509 saci, aflați în custodia Tribunalului București. Deocamdată, această operațiune nu a avut loc, deoarece SIIJ spune că NU ARE O ÎNCĂPERE  pentru a depozita un număr atât de mare de saci. Având în vedere NECONCORDANȚELE ce rezultă din probele administrate până în prezent (înscrisuri, depoziții de martor, etc) este foarte posibil ca să fie necesar accesul SPECIALIȘTILOR CRIMINALIȘTI care să efectueze constatări tehnico-științifice ale semnăturilor de pe procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării și de pe listele electorale, se mai spune în ordonanță.” (CIVIC PRESS. ro, 9 februarie 2021)
.....................................................................................
Poate că lumea nu mai știe cum a fost când prea-cinstitul Petrov a câștigat alegerile prezidențiale din 2009 -„un fleac, i-am ciuruit!”- însă eu mai am unele amintiri. Atunci au fost unii care au reclamat (cu dovezi) că la încheierea proceselor-verbale voturile au fost trecute de la un candidat la altul.
 
Cum s-a întâmplat? Păi, simplu... dacă nu erau prin preajmă observatori ai candidatului care trebuia să pice că așa se hotărâse peste ocean... dacă s-au făcut presiuni asupra comisiei (și cât de simplu e să exerciți presiuni în mediul rural, când toată lumea depinde de administrație, când toți se cunosc între ei, când pentru niciunul alegerile prezidențiale nu sunt o miză, ci doar alegerile locale)... dacă a venit „ordin de sus”... etc.
 
Bine, ceea ce nu știa alegătorul de atunci era realitatea că nu „alegeam” nimic. Amândoi candidații erau ai Licuriciului, numai că Petrov era ceva mai „tehnic” în executarea manevrelor și deliciilor practicate la șlițul partenerului strategic. Adică, o fi fost bun Geoană la teorie, dar la practică... ei bine, la practică  Petrov s-a dovedit imbatabil. Că-n rest... 

O astfel de manevră, simplă, de înlocuire a cifrelor din dreptul candidaților poate fi demascată numai prin renumărarea buletinelor de vot. Poate fi reclamată doar dacă există numărătoare paralelă. Sau dacă dorește cineva să-și pună pielea-n saramură și să declare că a fost martor la așa ceva.  Altfel, cifrele se închid pe „cheie” și trecem mai departe, conduși de Petrov... de Clotilda... de ăștia. 

Ce vedem acum? Un pensionar, cu vizibile dificultăți de exprimare, dat afară din casa de protocol și cu privilegiile de fost președinte al României retrase în mod rușinos, potrivit legii, deoarece onorata instanță a stabilit, fără urmă de tăgadă, că a fost un turnător oarecare, invită cetățenii Sectorului 1 din București să o voteze pe Clotilda pentru un nou mandat de primăriță, deoarece ea și numai ea...  

„Clotilde Armand este soluția pentru Sectorul 1. Eu locuiesc în Sectorul 1 și voi vota Clotilde Armand. Este singura soluție pentru ca mafia PSD să nu ajungă din nou la banii Sectorului 1. Clotilde Armand nu a făcut politică de partid, Clotilde Armand a cheltuit banii pentru cetățenii Sectorului 1. Vă propun ca, împreună, pe 9 iunie să votăm Clotilde Armand pentru primăria Sectorului 1 și Alianța Dreapta Unită pentru Parlamentul European și pentru Consiliul Sectorului 1”  (Traian Băsescu, 6 iunie 2024)

A urmat un schimb de temenele, căci și Clotilda e sensibilă rău la chestiile astea „de suflet”:

„Traian Băsescu ȘTIE CE ÎNSEAMNĂ SĂ LUCREZI CU UN CONSILIU OSTIL și vreau să îi mulțumesc pentru că a ales să ne susțină la Primăria Sectorului 1. Pe 9 iunie este important să veniți la vot în număr cât mai mare. Pentru că voi sunteți majoritatea!”

Nu, nu, Clotilde, dragă... nu! Traian Băsescu știe, de fapt, CUM SE POT CÂȘTIGA NIȘTE ALEGERI PIERDUTE, când diferența de voturi între cei doi candidați e mică. Și când e musai. Când comandamentele o cer. Iar el pentru chestia asta te susține, dragă, cu puterea exemplului personal! 

Ceea ce nu-ți spune Traian Băsescu este însă că, probabil, șmecheria nu prea merge de două ori. Oricât de iritată ar fi candidata perdantă. Oricât și-ar pune dânsa poalele-n cap și oricât ar bâțâi  din picior. Oricât ar dori să le care poșete-n cap jurnaliștilor care croncănesc în jurul ei. 

Vă întrebați ce s-a întâmplat cu ancheta procurorului Sorin Iașinovschi? Absolut nimic... păi, dacă N-A FOST ÎNCĂPERE SĂ SE DEPOZITEZE SACII, ce mai era de făcut?    
.....................................................................................
P.S. Teodor Baconschi publică, pe pagină lui de Facebook, o fotografie cu târgul de Paști de pe vremea Gabrielei Firea și comentează cu năduf: 

„Am fi putut redeveni o oază a creativității și bunului gust, dar vocea nemiloasă a unui ELECTORAT INGRAT ne-a văduvit de așa ceva. Rușine!” (Teodor Baconschi, 10 iunie 2024)

Ah, Clotilde, fată, ce nasol că nu se votează la locale și la Ambasada de la Paris, că atunci chiar n-aveai nicio problemă astăzi!!!