ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 4 ianuarie 2023 președintele Klaus a gândit... și, gândind dânsul (lucru cam peste puterile domniei-sale, în mod obișnuit) și-a exprimat, într-o convorbire telefonică avută cu Elensky Olodimir, „profunda îngrijorare și preocupare” apoi a condamnat „ferm atacurile aeriene neîncetate ale Rusiei, care au lăsat țara vecină ÎN ÎNTUNERIC ȘI FRIG.”
 
Cred că atunci și-a dat seama Klaus că ne aflăm într-o vecinătate periculoasă și că ar fi mai frumos să plece pentru o vreme în America de Sud, într-o zonă unde e cald... și apoi în Africa... poate, hai! și în Dubai... căci, din câte-și amintea el de la geografie, și acolo e cald. Că lui mai mult de frig îi era teamă decât de întuneric, deoarece aflase deja, cu precizie, dintr-o lucrare științifică bine documentată, de ce e întuneric noaptea! 

De parcă n-ar fi fost suficient  de epuizantă convorbirea telefonică din ajun, pe 5 ianuarie Klaus a trebuit să participe nemijlocit la ședința de constituire a CSM, unde a fost obligat de împrejurări să citească niște fraze scrise de vreun consilier sau de „inteligența artificială”, cine știe... așa că a rostit, ajutându-se de o gestică bogată,  că se „așteaptă transparență, integritate și profesionalism de la membrii sistemului judiciar” apoi i-a îndemnat pe magistrați să ia atitudine atunci când independența justiției se clatină ca o piftie din pricina unor „încercări de imixtiuni politice”... iar asta parcă i-a amintit, nu se știe de ce, de doamna Livia Stanciu și de un episod cu „ți-am dat, mi-ai dat” de la începutul glorios al primului său mandat de președinte, în urma căruia doamna cu  pricina a ajuns la Curtea Constituțională, iar el s-a trezit cu onoarea și integritatea „reperată”... 

Anul 2023 se pare că a deșteptat în cetățeni fiara -până nu demult amorțită- a cititului! Din acest neașteptat impuls, cartea de memorii a prințului Harry, „SPARE”, lansată pe 10 ianuarie, s-a vândut într-un ritm care l-a făcut invidios până și pe președintele Klaus, autorul bestsellerului „PAS CU PAS”, cel care -mai știți?-  a fost surpriza elevată a Târgului de carte GAUDEAMUS din 2014! 

Timid, pe 11 ianuarie, Ministerul Sănătății publică un material despre reacțiile adverse la așa-zisul vaccin anti-COVID, material unde apar cuvintele deja bine-cunoscute pe plan mondial: tromboză, miocardită, șoc anafilactic... astea...Cazurile selectate sunt foarte puține... în schimb, tot anul vor apărea noi și noi cetățeni -unii de mare notorietate- care vor acuza efecte secundare post-vaccin de-a dreptul dramatice  iar televiziuni dintre cele mai aprige susținătoare ale înțepăturii oricum și oriunde, ne vor spune, cu multă convingere, că ele n-au zis chiar așa, ci am înțeles noi greșit...
 
În acest timp, doctorul Virgil Musta, șeful Secției Boli Infecțioase II în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”- Timișoara, un mare iubitor al măsurilor anti-populare din timpul pandemiei, află cu uimire că ANI s-a trezit din somn și-l cercetează la incompatibilități... deoarece dânsul împreună cu fratele sunt asociați într-o firmă în care și soția a fost cooptată ca  medic specialist, iar firma respectivă  a încheiat un contract de prestări servicii medicale cu spitalul în cadrul căruia Musta exercită funcția de șef de secție! Ca urmare, Musta-de-la-stat îi invita pe pacienți la Musta-de-la-privat să-și facă testele, apoi ieșea la televizor și ne vorbea despre importanța testării- cu alte cuvinte, despre circuitul banilor în natură!

Documentul (justificativ) „ROVACCINARE - Misiune îndeplinită 2020-2022”, publicat la începutul lunii ianuarie,  se dovedește a fi unul de inestimabilă valoare, mai ales dacă citim prefața. Căci prefața conține mesajele calde, mobilizatoare, ale președintelui Klaus, premierului Ciucă și colonelului-medic-coordonator Valeriu Gheorghiță... Cu tristețe observăm că mesajul extrem de sensibil „Ce conține vaccinul?”, al lui Vasilică Cîțu, nu apare, deși, după opinia mea, acela a fost cel mai tare!   

Pe 17 ianuarie, în sfârșit (că lui îi trebuie mai mult timp pentru a înțelege niște lucruri simple), Klaus reușește să-și dea seama că nu poate pleca pur și simplu să se plimbe în America de Sud, în Africa și în Dubai, la căldură, ci ar avea nevoie și de un pretext... așa că, la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România, declară, hodoronc-tronc, că el se va ocupa intensiv de securitatea energetică, aceea care este o prioritate a Uniunii Europene, apoi arată că anul 2023 e un moment de cotitură pentru revigorarea relațiilor României cu prietenii și partenerii tradiționali din Asia de Sud și Sud-Est, Africa, Orientul Mijlociu și America Latină. Cotitura, așa cum vom vedea mai târziu, se va face cu avioane al căror kitsch manifest costă, nu glumă! 

Ministerul Justiției -un minister brav, de omenie, după cum ne-am dat seama- ne informează, pe 25 ianuarie, că am luat „BINIȘOR spre BINE” la evaluarea Grupului de State împotriva Corupției (GRECO) deoarece „...România a realizat un progres semnificativ în anul 2022” ceea ce era de la sine înțeles, ca urmare a unui amplu „...pupat toți Piața Endependenți” care nu putea fi trecut cu vederea de către vigilentul Grup. 

Luna ianuarie se încheie, totuși, cu un spin în curul bunului mers al lucrurilor, deoarece Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) lansează campania națională „Barometrul nostalgiei comuniste”  care înseamnă, de fapt, un „ochiul și timpanul” băgat în nostalgiile dumneavoastră, cetățeni, deoarece suntem informați că vor fi monitorizate manifestările și actele publice „de reabilitare” a comunismului și „de relativizare a naturii criminale a regimului comunist”. Așadar, aveți grijă ce scrieți pe FACEBOOK, prieteni, că BIG BROTHER veghează! 

(va urma)