ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„În dimineața zilei de 2 aprilie, polițiștii suceveni au fost alertați că în cimitirul din satul Corocăiești, comuna Verești, mormântul unui bărbat îngropat recent a fost profanat.  Cadavrul unui bărbat a fost dezgropat de un prieten care credea că-i viu; membrii familiei s-au alarmat după ce au găsit mormântul săpat și capacul de la sicriu deschis, iar preotul satului a sunat la 112” (Monitorul de Suceava). Trebuie să vă dezamăgesc... omul era, totuși, mort de-a binelea. Însă un prieten, care, de altfel, participase la înmormântarea lui, l-a visat iar în vis părea destul de viu, așa că s-a gândit să se convingă... Bine-ați venit în secolul XXI, cetățeni! 

Pe 3 aprilie, aflăm cu bucurie că s-au înmulțit miliardarii... nu știm exact care este metoda prin care se înmulțesc dânșii, poate prin partenogeneză, dar se pare că în ultimul timp sunt prolifici rău, deoarece „...în prezent există mai mulți miliardari decât oricând înainte. Lumea are 2.781 de persoane cu averi care depășesc 1 miliard de dolari, o creștere cu 141 față de 2023, potrivit clasamentului anual al celor mai bogați oameni din lume realizat de Forbes.” Bine, dar  există o lege a compensației! Adică, în timp ce în aprilie 2024 puțini oameni își numărau miliardele, existau, pe de altă parte, miliarde de oameni care își numărau puținul... adică, miliarde de locuitori ai planetei, măsurându-și nivelul de trai, au remarcat că scăzuse zdravăn și că se apropia de categoria „nivelaș de trai”. Oricum, eu zic să ne bucurăm că la câte belele avem pe cap, există, totuși, și-o categorie pentru care sporul demografic este mulțumitor: miliardarii! 
 
Ziua de 6 aprilie a fost neplăcută pentru  Greta-Electrotineta Thunberg... Poliția locală din Haga a luat-o pe sus și a reținut-o, împreună cu alți protestatari, pentru că activiștii au blocat o autostradă care ducea spre Haga. Asta deoarece dânsa a sesizat că guvernul olandez „nu tratează deloc criza climatică drept criză”. Luată pe sus și vârâtă în autobuz, Greta a încercat cu  „How dare you?” dar de data asta n-a mers...  

Tot pe 6 aprilie, candidatul republican pentru Casa Albă, Donald Trump, a adunat peste 50 de milioane de dolari la o strângere de fonduri, în Florida, ceea ce i s-a părut președintelui Biden o obrăznicie fără seamăn: „Donald Trump organizează o strângere de fonduri de la un grup de miliardari din lumea finanțelor, care vor să taie Securitatea Socială și Medicare în timp ce lor își oferă reduceri de impozite” a declarat acesta și a închis, gânditor, fereastra, deoarece începea să se simtă un vânt al schimbării care-l parcă-l cam „trăgea” în zona șalelor!

Pe 8 aprilie ne-a părăsit domnul Ilie Șerbănescu. El nu s-a străduit să placă publicului și nici conducătorilor vremelnici. Îi lipsea ipocrizia și pentru această carență evidentă nu putea intra în malaxorul general fără să-i blocheze mecanismul... de aceea îl țineau deoparte, ca să nu spargă smalțul caninilor carnasierei care pe toți încearcă să ne sfâșie. Pe 8 aprilie, la plecarea lui Ilie Șerbănescu, cred că a fost acel tip de despărțire care lasă o urmă de arsură pe piele... 

Cum campania lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală, coordonată de excepționalul Rareș Bogdan era și firesc să duduie, pe 15 aprilie Rareș ne asigură că lucrurile merg bine și nici nu se pune problema să se retragă Cătălin Cîrstoiu din cursa electorală. „Dacă suntem oameni serioși, îl susținem să câștige alegerile... Nu a discutat nimeni de la vârful partidului. (...) nu s-a pus problema retragerii medicului Cîrstoiu... nu s-a pus problema susținerii lui Nicușor Dan. (...) Nu e deloc oportun. Dacă suntem oameni serioși, îl susținem (pe Cătălin Cîrstoiu, să fim înțeleși...n.n.) să câștige alegerile!” Dar eu v-am mai spus că Rareș Bogdan e ultimul care află, de fiecare dată, ce se petrece sau ce se discută în partidul lui!

Ca urmare, chiar a doua zi, pe 16 aprilie, președintele PNL Nicolae Ciucă își pune problema, în mod serios, pe cine-ar susține coaliția în cazul în care candidatul comun PNL&PSD, Cătălin Cîrstoiu, s-ar retrage... și ne mărturisește că în niciun caz pe Cristian Popescu-Piedone! Nu știu dacă i-au spus și lui Rareș Bogdan sau au mai amânat, ca să nu-i provoace vreo traumă! 

În același timp, ca să-i ajute pe cei din Coaliție, pe 20 aprilie apare un sondaj de opinie care le dezvăluie că dacă PSD și PNL vor avea candidați diferiți (ceea ce s-a și întâmplat), Nicușor Dan ar câștiga fluierând alegerile, cu 34-37% (a câștigat cu vreo 48%) în timp ce candidatul PSD ar obține 25% (a obținut 22%), Piedone 20-23% (hai, hai... doar 16%), iar cel al PNL 15% (să fim serioși... 7%). 

Pe 22 aprilie, deoarece „Agenția ONU însărcinată cu Refugiații Palestinieni în Fâșia Gaza” fusese acuzată că are unele „probleme de neutralitatea politică”, fără ca Israelul să fi reușit să prezinte vreo probă  pentru acuzația că unii dintre membrii agenției ONU ar avea legături cu niște „organizații teroriste”, secretarul general al ONU Antonio Guterres a înaintat un raport care îi bate obrazul lui Bibi: „ceva dovazi? sau vorbim să n-adormim?” . (Frumos! dar aveți încă puțintică răbdare, să vedeți în decembrie 2024, când niște alegeri prezidențiale perfect valabile vor fi anulate într-o țară din sud-estul Europei pentru că neașteptatul câștigător al primului tur ar avea niște legături fanteziste cu rușii, tot așa, fără nicio dovadă... mă întreb... dacă pentru ONU a avut cine să facă un raport, pentru concurentul abuzat în mod grotesc de către „statul de drept” din țara sud-răsăriteană, oare se va găsi cineva să facă raportul?) 

Cum lucrurile în România își urmează liniștite mersul lor firesc în ciuda a tot ce crede Rareș Bogdan, pe 22 aprilie dimineață, în ședința conducerii Coaliției PSD&PNL se decide despărțirea, fără lacrimi dar cu ceva nervi, de Cătălin Cîrstoiu. Ședința a durat zi de primăvară până-n seară și, după 14 ore de discuții, domnul Cîrstoiu a plecat fără să accepte să fie el cel care se retrage din bătălia electorală: „Decizia e la dumneavoastră, nu la mine, eu nu renunț pentru că niciodată n-am pierdut o cursă” a spus acesta în timp ce se îndrepta spre ușă și se gândea de ce naiba s-a încurcat el cu asemenea nevolnici. Răsuflând ușurată, Coaliția a decis să propună candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea - PSD și Sebastian Burduja - PNL, motivând prin „maximizarea electoratelor celor două partide”. Nimeni nu a părut să fi luat în serios rezultatele sondajului din 20 aprilie, care le sugera că, în acest caz, Nicușor va câștiga en fanfare alegerile pentru Primăria Generală! 
 
Tot pe 22 aprilie Klaus a dat o fugă până-n Coreea de Sud ca să-și comande 54 de obuziere. A luat-o și pe doamna Carmen, să-și dea și dânsa cu părerea dacă obuzierele arată bine, dacă nu-s prea scumpe și dacă sunt în trend. 
 
Pe 25 aprilie, primărița Clotilde Armand a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, deoarece s-a autodesemnat manager într-un proiect finanțat cu fonduri europene și a devenit astfel o „penală” sadea, ilustrând perfect sloganul lansat pe piață de propriul său partid: „Fără penali în funcții publice”. Clotilda nu s-a emoționat ci a declarat că e „un caz penibil”, cu „acuzații ridicole”. (Mai tîrziu însă, când va pierde definitiv procesul de incompatibilitate și nu-și va putea ridica mandatul de senator din această pricină, ne vom lămuri cine a fost penibil-ă și dacă acuzația a fost ridicolă sau nu.)

Ziua de 30 aprilie a fost data limită de depunere a candidaturilor la alegerile locale. Nicușor Dan, relaxat, a zâmbit ca și cum ar fi știut el ceva! 

(va urma)