ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


IANUARIE 2021: Începutul anului 2021 ne-a prins cu un premier scos cu forcepsul din... mă rog, de unde a fost scos el. 

Specialiștii în obstetrică, mânuitori ai forcepsului potrivit instrucțiunilor silabisite din cartea tehnică a nașterilor căznite, au fost Klaus și Ludovic. Dăcât că în timp ce Ludovic se făcea că-l extrage, dar, de fapt, se străduia să-l împingă înapoi, Klaus simțea că Vasilică Cîțu se va naște cu căița „echipei câștigătoare” în creștet, așa că a tras mai cu nădejde și premierul cu pupilele dilatate a văzut, în sfârșit, lumina zilei pe 22 decembrie 2020! 

Așa că în ianuarie 2021 Făt-Frumos-Care-Nu-Luăm-Prizonieri, crescut în câteva zile cât alții în zece ani, conducea guvernul României spre noi victorii și realizări. 

Ci numai nu se instalase bine Vasilică în scaunul de premier, că pe 29 ianuarie 2021 a și venit tradiționalul incendiu spitalicesc care a deranjat, ca de obicei, feng-shui-ul și week-end-ul lui Klaus. Cu ocazia incendiului de la Matei Balș, ministrul userist al Sănătății, Vlad Voiculescu, și-a schimbat fotografia de profil cu una mai atrăgătoare, cu ochii umezi, care parcă  ne explicau că asta-i viața... se mai aprind spitalele, n-ai cum să le oprești... Bilanțul? Patru victime... ba nu, cinci! după ce pompierii au scotocit mai bine în baie, unde au mai găsit una. 

Enervat, noul premier, a cam bâțâit din picior în direcția lui Vlad Voiculescu, un bâțâit deocamdată benign, fără consecințe... 

Final de ianuarie: Coaliția PNL-USR-UDMR scârțâie dar nu se predă. 
......................................................................................................
FEBRUARIE 2021: Cu o oarecare discreție, membrii coaliției își trag deja cu poșetele-n cap, lucru pe care lumea începe să-l cam vadă. Numai doamna Gorghiu, cu luciditatea care a caracterizat-o mereu, scrie pe pagina ei de FACEBOOK: 

„...Campania de vaccinare anti-Covid-19 și incendiul de la Matei Balș au făcut coaliția de guvernare să fie mai unită, ne-a ajutat (!!!, nu se știe care -campania sau incendiul, n.n.) să funcționăm mai bine și să fim mai solidari.” (1 februarie 2021)

Pe 3 februarie apare noțiunea de „intelectual public”, care-i cu totul altceva decât intelectualul simplu, nesemnificativ. Adică apare „intelectualul mai cu moț”. Acesta lucrează mai ceva decât Grupul de Comunicare Strategică, muncitor și el, săracul, dar despre care încă nimeni nu știe din cine e format, deoarece: „Guvernul refuză în mod sistematic (...) în ciuda numeroaselor solicitări ale presei, ONG-urilor și a trei interpelări parlamentare, să spună publicului cine sunt membrii acestui Grup, singura autoritate care decide ce trebuie să știm -sau să nu știm- despre situația COVID-19 în țară.” (PRESS ONE. ro) Așadar, împănată cu comunicatele nebulosului Grup de Comunicare Strategică și cu scrisorile deschise ale „intelectualilor publici”, România își trăiește molcom pandemia. 

În mod firesc, Radu Tudor e mai euroatlantic ca oricând. 

Pe 10 februarie 2021, Senatul AUR a hotărât excluderea din partid a senatoarei Dianei Șosoacă. De-acum „Femeia de fier” își va continua marșul său neabătut către victoria finală având șenila liberă, fără-de-partid....  

Iar pe 13 februarie premierul „Florin Cîțu susține că a obținut la Bruxelles sprijinul oficialilor europeni pentru bugetul României și programul de reforme. El și-a avertizat miniștrii care au cerut mai mulți bani la elaborarea proiectului de buget că vor pleca dacă nu realizează execuția bugetară până la mijlocul anului. «Nu sunt de acord să mențin în buget nen'rocirile adoptate de PSD între 2017 și 2019. Cum aș putea să le susțin? Sunt împotriva lor. Dacă cineva își imaginează că noi putem să păstrăm acele nen'rociri în buget și să punem peste, se înșală. Treb'e să eliminăm acele nen'rociri. Prin acest buget reparăm dezmățul PSD. Să remarcăm ipocrizia lui Ciolacu și a celor de la PSD.»...” (ROMÂNIA.EUROPA LIBERĂ. org, 13 februarie 2021)

În numele aceleiași inapetențe pentru social-democrați, pe 22 februarie, în Parlament, la ORA PREMIERULUI, Vasilică Cîțu îi trimite pe aceștia la școală:

„Mă gânde'm să vă înscriu la școală, domn'le Ciolacu, pe dumneavoastră și pe domnul Stănescu, la o fac'ltate cu plată, să vă ajut, dar în același timp... în același timp... vă spun ce am tot spus în acești patru ani de când ne tot ved'am în parl'mentul României: dragi pesediști puneți mâna pe carte! Cit'tul n-a omorât pe nimeni! Mulț'mesc!” 
Săracu’... nici nu-și putea imagina el, la acea oră, că face mișto de viitorul part’ner de g’vernare al PENELEULUI, care-i va sufla acestuia, nu peste mult timp, toate ministerele cu bani... se vede treaba că pesediștii se pregăteau, într-adevăr, temeinic să pună mâna pe carte. Cartea părea a fi un atu... 
.........................................................................................
MARTIE 2021: De 1 Martie-Mărțișor, România a primit buget. 

„Premierul Florin Cîțu a declarat, în plenul Parlamentului, că proiectul de buget pe 2021 este «cea mai importantă» realizare a sa, menționând că începe reforma în «cotloanele" statului și oprește «furtul pesedist"... ” (AGERPRES, 1 martie 2021)

Pe 4 martie Klaus și-a plasat un consilier pe lângă LICURICIUL STRATEGIC- așadar, Andrei Muraru a devenit ambasador al României în Statele Unite ale Americii. Nu știu de ce, dar când face gesturi de-astea, eu am impresia că președintele vrea să scape de ei, nu să-i promoveze! 

Tot pe 4 martie, președintele Klaus, uluit de faptul că proasta de JUSTIȚ'E n-a priceput ce-și dorește el, i-a cerut ministrului Stelian Ion, să explice public „de urgență” cum de a fost posibil ca bunătate de dosar care pe noi ne-a gazat jandarmii și ne-a udat tiranul de Dragnea cățărat pă tulumbă la revoluția dîn 10 august, când revo’lționarii dădea, disciplinat, cu fecale proaspete în reprezentanții statului dă drept, s-a clasat fără milă! Stelian Ion, rotindu-și ochii de pește fiert, a declarat, pe 5 martie, că n-are cum interveni în dosarul „10 august'”... că în statul de drept cică nu e posibil.  Klaus s-a enervat la un așa răspuns și a umblat la cartonașele galbene pentru miniștrii de Justiție, deși cartonașul roșu îl ispitea deja la limita suportabilului. 

Pe 15 martie, Ludovic Orban, cu o voce subțirică de om politic castrat de toate puterile finanaciare și cu dinții scoși, lăsat doar cu măseaua de minte a unei funcții onorifice de președinte al PNL, dar și aceea începând a i se clătina binișor în alveolă, a prezentat capodopera lui Cristian Ghinea, PNRR-ul vieții, în ședința Biroului Executiv al PNL, adăugând de la sine speranța că acesta va fi prezentat în termen la Bruxelles, adică pe la calendele grecești fără un sfert! 

A venit rândul președintelui, pe 17 martie, să sublin’eze importanța lu’ PENEREREU, trăgând ușor spuza și pe ROMÂNIA EDUCATĂ, proiectul său de suflet:

„Vom avea astfel școli sigure, curate, cu dotări moderne și laboratoare, dar vom investi și într-o rețea de școli verzi, eficente energetic și adaptate provocărilor climatice.”

Luna martie a trecut astfel cu două-trei capace suprapuse la timp peste scrâșnelile din dinți ale partenerilor de coaliț’e, adică liberali contra „salvăm România” și vițăversa. 

Întrebat despre ciorba cu de toate numită PNRR, Dan Barna  a rostit, pe 10 martie istoricele fraze: 

„Miza și provocarea este capacitatea noastră pe fiecare bucată de sector să generăm proiecte suficient de consistente și de închegate ca acești bani să poată fi cheltuiți. Nu vorbesc de corupție, de porcării... Alea AU ROLUL LOR, sunt MARGINALE, în realitate. Nu e o problemă.”

Aveam să aflăm abia la sfârșitul lui 2021 ce anume voia să spună Dan Barna. Și anume: corupția marginală care își are rolul ei bine definit și nu e o problemă, este atunci când un ministru numit Cristian Ghinea din USR face un program numit PNRR unde prinde niște sute de milioane de euroi pentru consultanță, după care nu mai e ministru și se retrage și din conducerea partidului, dedicându-și întreaga creativitate și abnegație de consultant, exact pentru „monitorizarea și implementarea” programului, adică pentru cheltuirea banilor pe care el însuși i-a prins în program. După cum puteți și singuri constata, Dan Barna avea dreptate: „schema” lui Ghinea are rolul său, e marginală și e, până la urmă, o rezolvare pentru Ghinea&Dragoș Pâslaru, nicidecum o problemă!!!   

(va urma)