ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


APRILIE 2021 

Luna aprilie îi aduce României o binevenită prelungire a stării de alertă, pentru încă 30 de zile, cum stă bine la voinic! În paralel cu prelungirea, însă, pe 7 aprilie se constituie și „Comitetul interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie 2021” care se ocupă cu următoarele:
 
„...stabilește domeniile de intervenție și coordonatorii acestora; stabilește acțiunile prioritare și măsurile specifice, la propunerea ministerelor de resort sau a instituțiilor publice competente; stabilește calendarul de implementare; monitorizează și evaluează îndeplinirea atribuțiilor”. Ei bine, cetățeni... l-ați simțit pe Comitetul ăsta lucrând? Sunt convinsă... 

Și cum o catastrofă nu vine niciodată singură, Klaus simte nevoia să se implice în viitoarele nenorociri ale planetei și găzduiește, tot pe 7 aprilie, la Palatul Cotroceni, evenimentul „Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică”, cu prilejul căruia ne aduce, totuși,  aminte ce importante sunt spălatul pe mâini și purtarea responsabilă a măștilor pe mufă deoarece:

„...respectarea măsurilor sanitare reprezintă o dovadă de responsabilitate și maturitate, fără de care nu este posibilă redeschiderea sustenabilă a societății și a economiei.”

Și-acum... călduț... cald... fierbințel... fierbinte... aoleu! Adică, pe 16 aprilie se produce cutremurul de mare adâncime: într-un gest de o rară cruzime, premierul Cîțu îl demite pe Vlad Voiculescu, ministrul providențial al Sănătății! Plângeau pădurile, izvoarele, câmpiile și toți acoperiții din presă, dar Cîțu tot nu s-a îndurat. De ce să-l demiți, mă? Spune, mă, de ce? Și ce dacă au fost incendii la Spitalul Județean Piatra Neamț și la Spitalul Matei Balș din București -cu zeci de victime, directe și indirecte, când tragi linia? Și ce dacă s-a evacuat spitalul Foișor, în crucea nopții, ca să se transforme în spital COVID? Și ce dacă nu sunt medicamente în spitale? Și ce dacă nu știe să răspundă la nicio întrebare? Eh, astea-s motive? Ca să nu mai spun că împreună cu Vlad Voiculescu a plecat, spre sporirea suferinței, și doamna Andreea Moldovan, cea  care, pe 7 aprilie 2021, a rostit la DIGI 24 memorabilele înțelepciuni: 

„Perioada de incubație a virusului este de două săptămâni, ceea ce înseamnă că dacă timp de maximum două săptămâni nu se transmite virusul, el se poate stopa. Două săptămâni de carantină AR FACE MINUNI”. Strașnic! Și-a plecat, cu „minune” cu tot!

Pe 21 aprilie Dan Barna, copreședintele Alianței USR PLUS, șocat de sadismul cu care premierul l-a demis pe Vlăduț, a făcut următoarea declarație la DIGI 24: 

„În ultimele două zile exact asta am făcut: am stabilit un mecanism prin care o situație cum s-a întâmplat, cea cu Vlad Voiculescu, SĂ NU MAI FIE POSIBILĂ! (...)” Că a mai fost sau n-a mai fost posibilă, vom vedea mai târziu... 
Pe 29 aprilie s-a deschis primul centru de vaccinare drive-thru din București, în Piața Constituției. Prezent la eveniment, precum bomboana pe drive-colivă, președintele Klaus a spus: 

„Faptul că bucureștenii vin să se vaccineze în număr mare este foarte îmbucurător. Acest tip de centru de vaccinare este un succes și vor apărea tot mai multe centre de acest tip!”

Nu s-a mai întâmplat nimic interesant în aprilie. Ar fi de spus doar că spre sfârșitul lunii principala grijă a USR-ului a fost otrăvirea lui Alexei Navalnîi cu NOVICIOK-ul ce i-a fost plasat perfid în chiloți. 
.........................................................................................................
 
MAI 2021 

La începutul lunii mai ideea cu privire la „România educată” a președintelui Klaus începe să se contureze și în mintea ministrului Cîmpeanu: 

„Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte PE TOT PARCURSUL PROGRAMULUI DIDACTIC. Sunt câteva universități și EU, PERSONAL, SUSȚIN această variantă” (Sorin Cîmpeanu, pentru HOT NEWS.ro, 4 mai 2021)
La fel de preocupat de educație se arată și președintele Klaus, câteva zile mai târziu:

„Pe de altă parte, acum, prin ieșirea din pandemie și banii pe care îi vom folosi pentru RECONSTRUCȚE, putem să abordăm și zone din acest pilon social -evident, EDUCAȚEA, care, la noi, are un loc extrem de important în PNRR. Avem însă și EDUCAȚEA digitală, EDUCAȚEA pe tot parcursul vieții, formarea de abilități în zona digitală și la adulți și persoane care încă sunt în câmpul muncii, sunt foarte multe zone (!!!!n.n.).” (Klaus Iohannis , președintele României, declarație de presă înaintea participării la Summit-ul social-Porto, Portugalia, 7 mai 2021)

Vestea bună e că președintele vizionar zărea deja, la acea dată, ieșirea din pandemie. Vestea mai puțin bună e că președintele a început să-și imagineze că poate vorbi liber și din această „autoconfuzare” rezultă exact ce-ați citit mai sus.

Pe 10 mai, se desfășura, la București, Summitul Formatului București (B9), găzduit de președintele Klaus Iohannis, împreună cu omologul său polonez, Andrzej Duda. A doua zi, în Poligonul Smârdan din județul Galați, la exercițiul militar multinațional „Justice Sword 21” Klaus al nost’ a rostit istoricele cuvinte: 

„Când vorbim despre misiuni de luptă, trebuie să fiu foarte clar aici, noi ne pregătim pentru misiuni de luptă de apărare. Este pentru noi, pe Flancul estic al NATO, extrem de important să avem forțe bine antrenate, bine pregătite pentru apărare. Noi ne pregătim pentru apărare pe Flancul estic!”

Radu Tudor, aflat necontenit „pe poziție”, a simțit un fior erotic cu descărcare rapidă la auzul acestor vorbe și fumând „țigara de după” în trena acestei satisfacții neașteptate, s-a dus să-și caute casca, masca și basca în dulapul cu efectele pregătite special pentru război. 

Ca să nu ne pierdem cu firea, guvernul și-a amintit, pe 10 mai, să dea un HAȘGE pentru prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României, începând cu 13 mai. Într-o reclamă de mare interes, vampirițele de la Castelul Bran ne oferă „vaccinări de neuitat” pentru următorii 100 de ani. Nu râdeți, vă rog... deja se întâmplă...

Vasilică Cîțu se pregătește să candideze le conducerea Partidului Național Liberal. Pe 30 mai 2021 dânsul ține, pe treptele sediului PNL din București, un discurs care electrizează masele și Vijuliile: 

„Bunʹ ziua... am mai spus-o și la alt Consʹliu Naț'nal... 变% 标 表 别 病 并 ة العَرَبِيَّة... !!!...Azi am anʹțat decizia mea... जूलिया 把 爸 ðŊŦƛƩ 吧जूलिया अहम्!!!... 保 抱 报& 爆 أَبْجَدِيَّة 杯£ 北¥ ±... Este o 'noare pentru mine să fiu astʹzi aici! Partʹdul Națʹonal Libʹral अस्मि 白 百 帮$ 包 !!!... Deja mă cunoașteți, născut crescut libʹral... 般अवश्यं µ 板 半 办... surprinde pozʹtiv pe toată lumea! Românii trebʹe felʹcitați pentru așa ceva!... @ अस्मि 边 便 遍 ¶辨 Ϙ ... penʹ c-am aplicat principii și valori libʹrale!... ẟ विस्मर्तव्यम् ẜ £ प्रभातम्... și Partʹdul Națʹonal Libʹral 必 रिचर्ड... cel puțin opt ani de guvernare de-aici încolo!!!... În ceʹa ce privʹște candʹdatura estʹ nevoie... România se schimbă... lumea se schimbă... e nevoʹe șʹ de alt tip de polʹticean! Libʹrarismul înseamnă... 比 笔 避... Eu vă asigur că ɮΦΞ并 प्रभातम्!!!... Împreună facem Romʹnia libʹrală! Vă mulțumesc!” 

„Echipa câștigătoare” își începe astfel marșul triumfal prin țară. Iar Rareș Bogdan își schimbă culoarea rujului și a poșetuței din „roz-ludovic” în „siclam-vasilic”.

(va urma)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews