ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


IUNIE 2021


Bucuros că a intrat în vară, Cristian Ghinea, artizanul PNRR-ului, cel care se va dovedi cel mai HOPA-MITICĂ-CADE-N-CUR-ȘI-SE-RIDICĂ proiect al României de după 1989, dă dovadă de o dezarmantă dar și șarmantă sinceritate răspunzând la întrebarea unui redactor de la HOT NEWS:


„La o speranță de viață de 70 de ani credeți că cineva vrea să iasă din câmpul muncii cu picioarele înainte?... mă scuzați...”

...cu un încurajator panseu:

„Păi asta este prezumția pe care mergem! Și sunt foarte mulți oameni care vor opta așa!” (Cristian Ghinea, 11 iunie 2021, la HOT NEWS. ro)

Pe 14 iunie aflăm că: „Președintele Klaus Iohannis a participat la Summitul NATO Bruxelles, la finalul căruia a subliniat că deciziile luate în cadrul reuniunii răspund intereselor de securitate ale României. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, la Bruxelles, că l-a invitat pe șeful administrației americane, Joe Biden, în România, pentru a continua discuția pe care au avut-o în 2015.” (AGERPRES .ro)

Ați reținut, da? Deci: „...l-a invitat pe șeful administrației americane, Joe Biden, în România, pentru a CONTINUA discuția pe care au avut-o în 2015.” Ei, ce credeți? O să-și amintească au n-o să-și amintească Joe Robinette ce-a vorbit cu Klaus în 2015, ca să reia discuția exact din punctul în care a lăsat-o? Doar știți că memoria e punctul forte al președintelui Statelor Unite! Cât despre președintele nostru, dânsul are nevoie de câțiva ani buni ca să înțeleagă ce-a discutat în 2015... tre’ ca ideile să se pârguiască un pic pentru ca discuția să poată fi „continoată”. Căci, vorba ardeleanului care încă avea nevasta virgină, după 20 de ani de căsnicie: „Ba... eu știu și cum se face, am și cu ce... no, da’ nu-nțeleg... ce atâta grabă?”

Pe 16 iunie apare o fotografie în care, insensibili la marile probleme ale umanității care pot apărea în discuția dintre Biden și Iohannis, doi șobolani mănâncă liniștiți un covrig în vitrina cu produse de patiserie a unui magazin MEGA IMAGE (bună denumire!) din Sectorul 1 al capitalei.

Tot pe 16 iunie se votează în Parlament revocarea Renatei Weber de la conducerea instituției Avocatul Poporului.... pentru ca, pe 23 iunie, voioase și cu satisfacția muncii împlinite în folosul binelui public, Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului să dea aviz favorabil pentru ca Fabian Gyula, susținut de UDMR și PNL, să ocupe funcția de Avocat al Poporului. Ulterior, ambele acțiuni sunt sancționate de CCR cu un dos de palmă peste bot. Coafura Renatei Weber rezistă fără ca un fir de păr să i se clintească!

Aflat pe 24 iunie la Bruxelles, președintele Klaus a declarat:

„Știm din istoria pandemiilor că ele se produc în valuri și, într-adevăr, noi am avut din păcate al treilea val destul de puternic, dar la noi campania de vaccinare a fost practic un succes. (!!!, n.n.) Noi, practic, AM OPRIT PANDEMIA. Acum însă sigur faptul că avem așa puține cazuri, nu mai avem un interes foarte mare pentru vaccinare. Deci, avem un succes care, cumva, se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare.

În plenul Parlamentului, pe 29 iunie, moțiunea de cenzură a PSD-ului este respinsă cu emfază. Vasilică Cîțu, pe cai mai mari decât calul pe care s-a fotografiat, în chiloți, useristul Iulian Bulai, ține următorul discurs:

„Social-democrații văd în mine cel mai mare inamic al lor, o amen’nțare. Și o vedem și în această moț’une de astăzi. De ce? Pen’ că sunt singurul care s-a opus sistematic și vehement oricărei col’borări, de orice formă, cu PSD. Toți românii tre’ să știe că niciodată nu voi face compromisuri, dar mai ales când vine vorba de PSD! Știți deja ce fel de pol’tician sunt. Și știți că niciodată, dar NICIODATĂ nu aș susține, nici m’car în glumă, să dau jos propriul Guvern ca apoi să fac guvernare cu PSD! Domnilor de la PSD, degeaba sperați. Vă mințiți singuri. După 25 septembrie va fi și mai rău pentru dvs. Am tranșat aleger’le din PNL, de cine vă e cel mai frică nu scăpați!”

Viitorul, cu ironia lui exemplară, îi va arată lui Vasilică dacă pesediștii s-au mințit singuri sau nu. Și o să vedeți în următoarele episoade ce mai farsă i-a jucat acesta lui Cîțu după mult-așteptatul 25 septembrie!
...................................................................................................
IULIE 2021

În timp ce Sectorul 1 al Capitalei, aflat sub inteligenta conducere a Clotildei, se scufundă încet-încet în gunoaie iar batalioanele de șobolani își fac deja vize turistice și pentru celelalte sectoare, Ludovic Orban ține, pe 5 iulie, un discurs care seamănă a „...hai, nu plânge că nu mai e falnică... privește, în schimb, ce frumos atârnă...” adică: „Dacă noi, ȘI MAI ALES EU (!!!, n.n.) nu mi-aș fi asumat răspunderea de a face înțelegere cu USR PLUS și de a impune dintre cei doi competitori de la USR PLUS -Vlad Voiculescu și Nicușor Dan, candidatul sprijinit de PNL și de USR PLUS, astăzi primar general al Capitalei ar fi fost Gabriela Vrânceanu Firea. Ăsta este adevărul. După 12 ani de conducere PSD, dreapta a reușit să câștige Bucureștiul datorită faptului că am avut INTELIGENȚA și ÎNȚELEPCIUNEA (!!!, n.n.) să găsim acea SOLUȚIE CÂȘTIGĂTOARE (...).” (Ludovic Orban, discurs la Conferința de alegeri pentru președinția PNL Sector 2, conform PS NEWS. ro)

Aflat în plină campanie de promovare pentru a se alege „big chief” peste PENELEU, pe 8 iulie 2021 prim-ministrul Vasilică Cîțu îl destituie pe Alexandru Nazare, luând din nou în stăpânire Ministerul Finanțelor, de care se simțea atât de intim legat din punct de vedere sentimental; cu ocazia asta, Cîțu speră să nu-l mai sâcâie nimeni întrebându-l ce-i cu achiziționarea celor 120 milioane de doze de vaccin anti-covid-19 pentru următorii 2 ani și nici cum distribuie fondurile guvernamentale pe la primăriile liberale care fac deja parte sau măcar doresc să se înscrie în ECHIPA CÂȘTIGĂTOARE.

Așa cum deja ne-am obișnuit, pe 12 iulie starea de alertă a fost prelungită pe teritoriul României, pentru încă 30 de zile. Trebuie să vă spun că diferite „onorate instanțe” din diferite orașe ale patriei se pornesc a declara ilegale aceste hotărâri, pe bandă rulantă, însă făcătorii de HAȘGE-uri nu se lasă.

Guvernul aprobă, pe 14 iulie, „memorandumul pentru proiectul «România Educată», urmând ca până la 1 august 2021 să fie creat un grup interministerial coordonat de premier, al cărui vicepreședinte va fi ministrul Educației” (AGERPRES. ro) . Dormi liniștit, școlerule și ștudentule... memorandumul lucrează pentru tine... iar ROMÂNIA EDUCATĂ face parte din viața ta!

Pe 15 iulie Liviu Dragnea a ieșit din pușcărie; asta se știe. Încă nu se știe clar de ce a intrat în pușcărie, deși bănuieli avem cu toții.

Nu mai spun că tot pe 15 iulie un elicopter american de tip UH60 Black Hawk, care făcea repetiție pentru Ziua Aviației, a aterizat căznit în Piața Charles de Gaulle, în urma unei defecțiuni tehnice. Două mașini și doi stâlpi de iluminat, care nu și-au ferit la timp căpățânile, au suferit avarii.

Lovită de limbuție, Alina Mungiu Pippidi comite, pe 24 iulie, o mărturisire care face multă lumină în jur și care, ca să zic așa, ne dă PE SPATE:

„Sunt o categorie cu totul specială, Ciprian Ciucu și Cristian Ghinea (mi-)au fost amândoi studenți... Adică micul și obscurul Cristian Ghinea care avea 21 de ani și a cărui limbă română era în curs de perfecționare… Deci ăștia erau oameni care erau foarte puternici, care aveau UN SPATE extraordinar la vârsta de 20-21 de ani. Trebuie înțeles un pic că unii oameni au SPATE, unii oameni NU AU SPATE”.

Pe 28 iulie, trenul de pasageri 1991 Mangalia-Timișoara a ajuns la destinație după un drum de 28 de ore. În tren erau câteva sute de persoane, printre care zeci de copii care nu mai aveau apă și mâncare. Domnul Barna a declarat, iritat, pe 30 iulie, că nu-i mare lucru, că și el a stat în trenuri care întârziau pe când era student și că: „Accidentele sunt inevitabile, din păcate, dar trebuie să ne asigurăm că avem un mecanism de reacție!”. Sutele de oameni din tren și, în special, zecile de copii au așteptat în zadar „mecanismul de reacție” al ministrului userist Drulă să vină naibii măcar cu o sticlă cu apă minerală...

(va urma)

VIDEO cu succesul vaccinării:

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews