ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lună de vacanță, de... 

Pe 7 august apar la unele televiziuni niște imagini în care candidata la Primăria Sectorului 1, împreună cu „sosul”, supraveghează, din cadrul ușii, cum niște tineri foarte „determinați” și asigurați că nu funcționează camerele de supraveghere scotocesc de zor în sacii cu voturi, bagă unele materiale netrebuincioase în tocătorul de hârtii, ei, chestii de-astea ce se petrec de obicei în camerele sigilate... Douăzeci de „bucăți” scotocitori în încăpere, pe care de atunci, din august, statul de drept nu reușește să-i identifice, așteptând, cred, cu atenție și îngrijorare să se prescrie fapta. Clotilde declară vehementă că n-am văzut ce-am văzut și să ne fie rușine. Și că, de fapt, Tudorache... Aici are dreptate, Clotilda. Că nimic nu s-ar fi întâmplat dacă pesedistul ăla de Tudorache n-ar fi venit cu numărătoarea lui paralelă, care spunea cum că el a câștigat alegerile cu 200 de voturi, în loc să-l creadă pe domnu’ Pieleanu, care, orișicât, e specialist! și i-a zis de la obraz că le-a pierdut cu peste 12 procente, după cum i-a rezultat dânsului la exit-poll-ul care el îl face profesionist și care nu l-a greșit niciodată!!! 

În continuare, luna august a fost marcată, nu știu de ce, de un fapt divers, petrecut în urmă cu 20 de ani și care a izbucnit în presă pe 11 august cu virulența viitoarei variante Omicron a deja bine-cunoscutului COVID. 

Pe scurt, este vorba despre un băiat de 29 de ani, aflat la studii în Statele Unite, ca atâția alți tineri merituoși și exemplari care au absolvit un liceu energetic la Râmnicu Vâlcea, după ce se transferaseră în prealabil de la alt liceu, transferul fiind „...motivat de faptul că existau neînțelegeri între un cadru didactic de la fostul Vasile Roaită și elev, cu consecințe asupra moralului elevului” și care băiat într-o zi a  găsit pe drum un mecena al „băieților deștepți” dispus  să dea 150 000 de dolari pentru școlarizarea sa peste ocean. Într-o seară, băiatul nostru  a băut și-a tot a băut, o cantitate de alcool bine reprezentată în aerul expirat precum și în mersul împleticit pe o linie dreaptă și apoi s-a suit, voios, la volan, undeva în statul Iowa. Poliția -și se știe că poliția în statul Iowa e foarte rea și nedreaptă cu viitorii premieri din România- l-a dat jos din automobilul cu care executa niște autentice mișcări de vals pe șosea și l-a pus să dea „testul de sobrietate”... Tânărul nostru n-a trecut testul, el fiind un băiat foarte timid. N-a făcut decât două zile de pușcărie, atât... și-a plătit o amendă... și apoi a uitat să returneze un credit de 6.698,73 de dolari... și l-au dat ăia în judecată să le dea banii... și mai târziu l-au dat afară de la ING pentru niște operațiuni de speculă... și fostul său angajator, care uită să ne spună cine i l-a băgat pe gât, afirmă despre dânsul că e „un mic satrap, foarte învechit”... ei,  niște chestii nevinovate... păi, se compară mărunțișurile astea cu faptul că Rareș Bogdan  s-a bătut în curtea școlii, între două participări la olimpiade, când era mic? e chiar de neînțeles de ce e atâta răutate în lume...

ECHIPA CÂȘTIGĂTOARE, cu lopeți și saci de nisip, se repede să astupe spărturile din turnul de fildeș în care tocmai îl cocoțaseră pe Vasilică Cîțu, până a se răzgândi poetul Radu Ulmeanu care-l considerase „un geniu al finanțelor”. Se plombează de zor găurile de la baza turnului prin care apa pătrunde deja în neștire. Raluca Turcan, Florin Roman, Alina Gorghiu, Rareș Bogdan se întrec în a se spovedi în mod public... așa aflăm tot ce-au făcut la grădiniță sau în taberele școlare, fiecare șotie fiind evident echivalentă cu a conduce în stare de ebrietate pe drumurile publice din Iowa. 

Bucureștiul, însă, trăiește o istorie paralelă. Pe 16 august, postul ANTENA 3 relatează următoarele: 
„Un șobolan a fost surprins pe hol la Ministerul Economiei, clădire care se află în apropiere de Piața Victoriei, în Sectorul 1 al Capitalei. În imagini se vede cum rozătoarea se plimbă pe un covor roșu, aflat pe holul din minister. Reprezentații presei de la minister spun că există într-adevăr o problemă și la nivelul acestei instituții publice cu șobolanii, la fel cum are și tot Sectorul 1, cu acești șobolani pe care i-am văzut tot mai des în casele oamenilor” (Gina Vacariu dixit, ANTENA 3. ro) 

Asta numai așa, de-al dracu’... să-l contrazică pe primarul general care opinase că: 

„În opinia mea, nu există o creștere a numărului de rozătoare semnificativă față de anii precedenți. Motivul pentru care fenomenul acesta, înainte să avem o informație exhaustivă a locurilor în care putem să îi găsim (!!!, n.n.), nu putem să-l controlăm în totalitate (!!!, n.n.). Noi nu știm în momentul de față care sunt toate subsolurile de bloc (!!!, n.n.). Nu știm nici măcar care sunt proprietățile municipalității (!!!, n.n.), darămite să știm care sunt clădirile abandonate din București. Deci, pur și simplu, această informație nu există (!!!, n.n.). Operatorii de deratizare se duc unde știu ei că trebuie să meargă (!!!, n.n.).”

De unde se poate deduce că Ministerul Economiei are subsol. Sau că e clădire abandonată. 
Deși tot apar știrile răutăcioase cum că PNRR-ul României, capodopera verde-rozé  a lui Cristian Ghinea, va fi respins la Bruxelles, spre finalul lunii august optimismul premierului Cîțu se consolidează și acesta ne anunță cu bucurie că PNRR va fi aprobat la sfârșitul lui septembrie -doar se știe că un travaliu început în aprilie nu se poate încheia decât cu o naștere pe cale naturală în luna septembrie! 
„Pe PNRR am trimis vineri ultimele comentarii. Din discuțiile pe care la am cu ministrul Ghinea ar trebui să fie aprobat PNRR în ultima săptămână din septembrie.” (WALL-STREET .ro, 24 august 2021)
În rest, cum vă spuneam, concediu... Nicușor Dan își ia colacul cu rățușcă și pleacă, fericit și confuz, la mare... 

SEPTEMBRIE 2021

Și nici nu veni bine 1 septembrie, că premierul Cîțu mi ți-l remanie pe ministrul Justiției, Stelian Ion, de nu se mai văzu Barna din textul protocolului care făcea imposibilă manevra fără acordul lui. Pe 3 septembrie actorul-intelectual-public Marius Manole chemă lumea în stradă sugerând un JE SUIS STELIAN ION. Se dovedește însă că nu mai există și alți amatori de JE SUIS... așa că hotărârea premierului rămâne neclintită, mai ales că și Klaus-Împărat pare să sprijine inițiativa. 

Toată lumea -în afară de PENELEU- se apucă să scrie moțiuni de cenzură. PENELEU n-are timp de scris moțiuni împotriva lui însuși, că se ceartă la vârf... vârful Ludovic cu vârful Vasilică Florin. Toată lumea știe cine va câștiga -ăla cu portofelul, ca de obicei. 

AUR și USR depun Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu pe 3 septembrie. PSD se mai gândește... 
Pe 18 septembrie președintele Klaus, cu un zâmbet bovin, văzând că lucrurile merg bine în țară și oamenii sunt mulțumiți, cheamă poporul la practicarea, pe scară largă, a golfului, deoarece oina e depășită. El aduce un frumos omagiu, după puterile sale stilistice,  terenului de golf din localitatea Pianu de Sus:

„Terenul acesta este FOARTE bun și FOARTE frumos, este un teren în mijlocul naturii. FOARTE multă natură, FOARTE multe zone lăsate sălbatice. Priveliști FOARTE frumoase și un teren FOARTE bine întreținut. Este ENORM de mult de lucru pentru a întreține un astfel de teren”. (Klaus Iohannis, conform AGERPRES)

Numai că în timp ce el joacă golf, temperatura în interiorul PNL crește grad cu grad și tresă cu tresă. Poporul liberal se îndreaptă, cu pași repezi, către Marele Congres pentru alegerea președintelui partidului. Se încing disputele între competitorii Orban și Cîțu, dar și grătarele de mititei și păstrămioare de pe margine. Primadona Rareș Bogdan face vocalize ca să execute corect partitura: 
„Florin Cîțu, președinte! Florin Cîțu, președinte! Florin Cîțu, președinte! Florin Cîțu, președinte! Cu Dumnezeu înainte!”

...cu care ne va răsfăța urechile pe data de 25 septembrie, de la tribuna instalată la ROMEXPO. Lumea adunată în sală pentru congres îl alege pe Vasilică Cîțu  președinte al PENELEULUI, nu se știe de ce... mulți bănuiesc că el a dat micii și muștarul... și-atunci oamenii și-au zis că „se merită”. Căci micii au fost pregătiți mai cu simț de răspundere decât ăia de la vaccinare. Și muștarul a fost la discreție, nu doar un pic ca la „caravană”. 

Proaspăt ales președinte al PNL, la fel cum MOSCOVA NU CREDE ÎN LACRIMI, nici premierul Vasilică Cîțu  nu crede în moțiuni de cenzură. El speră că îi aduce pe useriști din nou la masa tratativelor, dacă le zice: „hai, mă, ce v-ați supărat așa... ce-a fost, a fost!” 

Socoteală eronată. 

De toată această genială strategie nu este deloc străin președintele Klaus, recunoscut pentru inteligența lui vie și clarviziunea sa de netăgăduit. Căci din îmbinarea fericită a celor două calități enumerate mai sus provine și declarația acestuia din 27 septembrie 2021, la întâlnirea cu Ursula von der Leyen:

 „La noi sunt FOARTE MULȚI români care s-au vaccinat, astăzi am cerut date.... ! E păcat că sunt AȘA DE PUȚINI...” 

Către sfârșitul lunii, pe 28 septembrie,  PESEDEUL cel cu fundu-n două luntri depune mult ezitanta Moțiune de cenzură. Vasilică simte o răsuflare fierbinte în ceafă iar ECHIPA CÂȘTIGĂTOARE rămâne cu gura căscată, începând să se întrebe cum dracului s-au încurcat lucrurile în așa hal și unde-o fi vrut Klaus să ajungă cu planul ăla genial al lui ...