ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se ia una bucată PESEDEU, nu prea slabă, ci, așa... mai grăsuță și se taie cu atenție, din aproape in aproape (ca la blatul de tort) pipăind mereu cu mâna stângă grosimea stratului decupat (sa nu fie prea gros, dar nici sa nu-l perforăm). Folosim un cuțit Vasile Blaga, cunoscut ca „bun organizator” și-atât, care execută, din această pricină, destul de stângaci tăietura în PESEDEUL dolofan:

„Am ajuns ospătari la guvernare, iar PNL este strict o anexă a PSD-ului... Dacă pui 7 din 9 miniștri lângă un stâlp, până și activiștii PNL salută mai repede stâlpul decât pe ministru. Nu-i știe nimeni!” (Vasile Blaga, 6 aprilie 2023, la VILA LAC).

Întoarcem PESEDEUL cu 180 de grade pe masă, dar nu-l batem cu ciocanul pentru șnițele, ci folosim un Ilie Bolojan pentru frăgezit:

„Puteți să-mi faceți orice, dar nu mă faceți PSD-ist, că eu nu pot, asta chiar nu pot!... PNL-ul a fost doar o anexă a PSD-ului la guvernare, iar acest lucru trebuie să se schimbe!!!” (Ilie Bolojan, VILA LAC, 6 aprilie 2023)

Condimentăm bine PESEDEUL pe ambele fețe, presărându-l din belșug cu sare, piper negru măcinat și boia (paprika) de pe limba dulce a lui Bode:

„Dacă există dorința PSD să schimbăm protocolul, am solicitat reducerea numărului de ministere și rediscutarea tuturor portofoliilor de la zero!” (Lucian Bode, 19 mai 2023)

Atenție mare! În acest moment al exercițiului culinar, este previzibil ca un fost „Șef la cuțite”, cu părul vâlvoi și ochii plafonați, să încerce să vă pună în preparatul la care lucrați... puțin excrement:

„Aș vrea întâi să avem o evaluare a acestei relații cu PSD, și vom vedea cu toții atunci că nu merită să mergem mai departe cu această cooo... coa... coaliție, ci să refacem guvernarea pe dreapta... ăsta ar fi fost mandatul...” (Florin Cîțu, declarație pe 17 mai 2023)

Nu fiți îngrijorați... un alt fost „Șefuț la cuțite” se va repezi ca un vultur, va înhăța bucata de rahat și îi va adăuga, deasupra, un ardei iute, roșu, după care o va așeza frumos înapoi pe planșeta de lucru a lui Cîțu (cel care a fost retrogradat la tranșări...). Astfel, fostul premier liberal nu va mai avea în față un excrement simplu, vulgar, ci un ultra-elaborat rahat cu moț, după cum ne și mărturisește Cătălin Drulă, bucătar eliminat din concurs, mai demult, de către însuși Vasilică Cîțu:

„E absolut... e ca cineva care are un moment de nebunie, distruge o cameră, aruncă toate bibelourile pe jos, sparge tot și după se întreabă «ce am făcut dom'ne, aici, cum am putut să fac asta?». Cam în situația asta e Florin Cîțu pentru că a contribuit absolut esențial și fundamental și majoritar la scoaterea USR de la guvernare și la aducerea PSD la guvernare.” (Cătălin Drulă, șefuț în chicineta USR, 17 mai 2023)

Și, desigur, scoateți ventilatorul din dreptul lui Cîțu dacă nu vreți să aveți rahat în toată bucătăria!

În continuare, dumneavoastră vedeți-vă de treabă... Ungeți cu usturoi și cu unt topit bucata de PESEDEU peste care, din greșeală, ați scăpat niște Rareș Bogdan, cu iz de varză de Bruxelles (cam încinsă, ce-i drept):

„Sunt extrem de hotărât să-mi depun candidatura pentru poziția de vicepremier la rotativa guvernamentală, în cadrul Biroului permanent național al partidului, în cadrul partidului, cu un singur amendament – ca în cazul în care va dori această poziție de vicepremier în Guvern după 25 mai din partea PNL domnul Ilie Bolojan sau domnul Emil Boc, voi face un pas în lateral. Altfel, voi concura pentru această poziție cu oricare dintre colegii mei din conducerea Partidului Național Liberal. (…) Dacă este cazul voi prelua și un portofoliu din Guvern pe care îl consideră colegii mei mai greu” (Rareș Bogdan, 6 aprilie 2023)

Pentru atenuarea mirosului de varză de Bruxelles, folosiți un păhărel de Ciucă-al nost, care, sigur, e inodor, incolor și insipid întotdeauna, dar, de! altceva mai bun n-aveți la îndemână:

„Am văzut oameni care se propun pentru mai multe funcții deodată. Asta am văzut-o doar la avioanele multirol”. (Nicolae Ciucă, făcând mișto de Rareș Bogdan pe 19 aprilie 2023)

Puneți pe rotisor. Din când în când stropiți preparatul cu ceva Turcan:

„După cum arată sondajele, nu doar PNL a scăzut în încredere, pentru că mulți votanți ai PNL au fost nemulțumiți de această alianță cu PSD, oarecum nefirească și pe care nimeni, mai ales dintre cei care eram la vârf în momentul alegerilor nu puteam să o anticipăm, și, de asemenea, dacă nu există rezultate în această coaliție, care să fie privite cu înțelegere și promovate ca atare, oamenii nu resimt într-un fel lucrurile bune care se fac...” (Raluca Turcan, 18 mai 2023)

Și, gata! Dacă a ieșit ceva, serviți cu muștar! Dacă nu, dați pe gât, rapid, un Boc mic.

Și nu disperați. Gândiți-vă că puțin mai departe de dumneavoastră, în aceeași încăpere, e și echipa cealaltă, cu o halcă de PENELEU ușor înfierbântat pe planșeta de lucru. Cu care ăia chiar că nu știu ce să facă.
................................................................................................
P.S.: Iar așa, dacă doriți și o nuanță exotică a preparatului numai bun de pus pe rotisor, e bine să știți că pe UDEMEREU, dacă s-a lipit, n-a reușit nimeni până acum să-l desprindă de vreo fantezie culinară ce s-a executat vreodată pe masa de lucru guvernamentală!!!