ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Păi, așa cred eu, că s-a băgat. Angi Șerban nu mai face tortuleț de lămâie pe FACEBOOK ci sare, cu promptitudine, în apărarea bunului spălător de piscine, practicant de arte marțiale, rocker, profesor pe la școlile de vară, activist, interpret de karaoke, fasonator de gard viu, formator, influencer, soț, tată și fiu responsabil, regele diminutivelor, v-am dat suficiente indicii și cred că că l-ați recunoscut deja -Criiiiisti Vasiliiiiică Danileeeeeeț, fost judecător! Gata, deci, nu se mai ocupă dânsa cu prăjiturele și tocăniță, nu mai face clătite și nu ne mai povestește cum s-a prăpădit de râs la întâlnirile din familie. Stop, popor, că trecem la lucruri serioase...

Nemiloasa îndepărtare a lui Cristi Vasilică Danileț din magistratură a sensibilizat-o pe Angi la fel de puternic cum i-a sensibilizat și pe Julien Cioloș, Tudor Chirilă, Mircea Cărtărescu, Raluca Prună, Marian Godină, Ambasada MARELUI LICURICI, Ana Birchall, Stelian Ion, Siegfried Mureșan, GDS, și UE -ramura bună... iar USR-ul, „atent la tot și la toate”, s-a și repezit cu avansarea lui Vasilică la CCR... iată o listă previzibilă până la plictis, în care scheletul „sistemului” lucește prin transparența unei epiderme insuficient dezvoltate. De altfel, știți, Angi a fost mereu de partea bună a istoriei. Ca urmare, dânsa i-a trasat sarcină lui Klaus -îl cunoașteți, președintele lu’ „românii mei” -să-l numească pe „liberul de contract” Danileț în demnitatea de judecător al Curții Constituționale:

„Bună dimineața! Klaus Iohannis nominalizează-l pe Cristi Danileț judecător CCR! Îl vrem președinte! Nu văd pe nimeni altul mai potrivit să ocupe funcția asta! Se califică, merită și trebuie să fie președintele CCR!” (Angi Șerban, 13-14 aprilie 2022, pe pagina ei de FACEBOOK)

„Victimul” Vasilică sugerase el însuși că ar fi foarte bun pentru CCR, într-o postare lacrimogenă pe FACEBOOK:

„Nu aș spune «nu» dacă mi s-ar propune. Mai ales că acum sunt liber de «contract». E o poziție înaltă, de unde pot fi ținute în echilibru autoritățile statului și se stabilește compatibilitatea legilor cu actul fundamental al țării. Studiez de mulți ani aceste aspecte, pozițiile mele în acest domeniu sunt publice, articolele mele apar în publicații științifice prestigioase. Nu am fost și nu sunt implicat politic (să mori tu? să-ți sară ochii dîn cap? n.n.). Legea este singura mea «politică», pentru care militez de ani atât la nivel doctrinar, cât și în mod civic, la firul ierbii.” (Cristi Vasilică Danileț, 13 aprilie 2022)

Iar în aceste condiții dramatice, dincolo de glasul sonor al USR-ului, dincolo de portavocea duduii Angi Șerban și de susținerea profund intelectuală a veșnicului candidat la Nobelul pentru Literatură, Cărtărescu (între noi fie spus, anul ăsta cred că i-l suflă, din păcate, scriitorul și poetul ZVelinski, cel care-i nominalizat la premiile Nobel din toate domeniile, bașca la Oscar, Grammy, etc. adică, în general, la orice distincție intergalactică), în aceste condiții, zic, un ONEGHEU de mare prestigiu, ICDE (Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană) îl propune pe Cristi pentru ca să reabiliteze, prin rectitudinea sa morală și prin decența comportamentului său, onoarea șifonată a CCR-ului.

„ICDE îl propune pe Cristi Danileț spre numire la Curtea Constituțională!” Imediat, Danileț, emoționat, a preluat postarea pe pagina sa, și, lovit oarecum de surpriză și îmbujorat de o așa propunere, a scris:


„Mă bucur că asociația ICDE susține o nominalizare a mea pentru CCR și mulțumesc colegilor din asociație, intelectuali de excepție. Ideea lor este îmbrățișată de multe ONG-uri, văd. Susținerea civică este foarte importantă, căci legitimează o instituție extrem de importantă în statul de drept.” (Cristi Danileț, pe pagina lui de FACEBOOK, 14 aprilie 2022)

Doar știți că dânsul nu face politică... totul e civic în fibra lui exemplară, de luptător. Dar de ce l-o fi propus ICDE în această înaltă funcție tocmai pe Cristi? O explicație, simplistă, ar fi: deoarece dânsul este chiar vicepreședinte al ICDE... dar nu cred, totuși, să aibă vreo legătură. Vă întrebați, atunci, poate, cine-i președinte al prestigiosului ONEGHEU? Păi, cin’ să fie... cin’ să fie... Valentin Naumescu, profesor la Universitatea Babeș Bolyai, fost membru PLUS, partid din care și-a dat demisia în 2019... totul frumos, civic, fără vreo legătură cu politica, așadar... Domnul Naumescu, precum Făt-Frumos, a reușit să facă în 8 ani (1990-1998) trei facultăți și să dea licențe cât nu pot alții într-o viață... și anume: a studiat Medicină, Istorie-filosofie și Studii europene, toate la Universitatea Babeș-Bolyai, având Licență în Medicină, în Asistență socială și în Relații internaționale și Studii europene. Domenii diverse -dar el a reușit. A urmat doctoratul cu teza: „Politici sociale în Europa postbelică”. A predat cursuri de: Politică externă și diplomație; Instituții și politici comparate în Europa și America de Nord; Studii de securitate; Ar mai fi de spus că în anii 1997-1998 domnul Naumescu a lucrat și în Ministerul Educației Naționale, deși înțeleg că încă studia în domeniul Relații internaționale. În continuare, între 2005 și 2012 (în guvernările Alianța DA și PDL, mi se pare, fără nicio legătură cu politica, zic), domnul Naumescu a fost: Secretar de stat pentru diplomație publică, Consilier diplomatic în Direcția Diplomație Publică, Consul general la Toronto, cu gradul diplomatic „ministru-consilier” și Membru al Consiliului de Conducere al ICR, reprezentând Ministerul Afacerilor Externe. În rest -activitate universitară, fără nicio legătură cu politica, desigur, ajungând până la conferențiar universitar în 2004, moment după care nu mai știu ce-a mai făcut, căci nu scrie în CV. Să fim bine înțeleși: eu nu pun la îndoială competența universitarului Valentin Naumescu... doar mă îndoiesc de îmbrăcămintea „apolitică” a unui ONG condus de cineva care se ocupă atât de temeinic de politică, încă din anii 90.

Luările de poziție „apolitice” ale ICDE sunt de notorietate, deoarece, cum știți bine, toți susținătorii fervenți și pe față ai USR-ului sau ai progresismului sub diversele sale stări de agregare, n-au mâncat niciodată politică și nici gura nu le miroase, deoarece ei sunt animați pur și simplu de civism! Să dau un mic exemplu de „apolitichie” senină dintr-un Comunicat al ICDE din 26 iunie 2019:

„ICDE consideră Președinția românească a Consiliului UE un eșec de imagine al guvernului și majorității parlamentare. La încheierea președinției Consiliului UE, Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE) semnalează că România a fost cea mai criticată țară care a deținut președinția rotativă a blocului comunitar în ultimii 30 de ani, din cauza acțiunilor sfidătoare ale guvernului și majorității parlamentare îndreptate împotriva statului de drept și în sensul politizării justiției. A pune acum întreaga vină pe infractorul Liviu Dragnea este o încercare nedemnă a PSD-ALDE, două partide repudiate de propriile lor familii politice europene în timpul campaniei electorale, de a se spăla pe mâini și de a reveni la opțiunea de fațadă pro-europeană. În esență, este același reflex al nomenclaturii comuniste de acum trei decenii, care s-a «reinventat» politic în epoca post-Ceaușescu.”

Curat civism, coane Fănică!

Așadar, faptul că președintele ICDE este Doctor în științe POLITICE și în filosofie POLITICĂ (distincția Magna Cum Laude) n-are nici cea mai mică legătură cu POLITICA, dimpotrivă! e garanția că nici vicepreședintele Cristi, cel care cere astăzi și el, săracu’, o nominalizare la CCR și o și obține, în aceeași zi, de la un partid POLITIC, nu se va atinge vreodată de acest impur domeniu! În spatele lui Cristi stau, ca niște stânci, însăși Ambasada Dolofanului Licurici și însăși tanti Europa, aia care molfăie an după an MCV-uri macoveice în fălcile ei scofâlcite!

Voi, cetățeni, să nu vă imaginați cumva că Vasilică, supranumit și „umbra lui Macovei la Cozia”, fost membru CSM și fost „muschetar” al Consiliului, care, dintr-un accentuat simț al dreptății, l-a dat în gât pe un alt „muschetar”-coleg din CSM, ajutând „băieții” să scape de el când acela devenise incomod, își dorește acum funcția din CCR deoarece i se pare o recompensă binemeritată, inclusiv din punct de vedere financiar, pentru modul exemplar în care a slujit „sistemul” de-a lungul timpului, așa cum a văzut el că s-a petrecut cu Livia Stanciu... nu, nu, nici gând, vă înșelați... pe el tot ideea sfântă a slujirii justiției îl animă, exact ca și până acum! Și eu zic să nu vă îngrijorați -cine l-a sprijinit până acum, dacă îl mai consideră cât de cât util, va găsi oricând o sinecură, poate europeană, care să i se potrivească mănușă!
...................................................................................................................
P.S. Aflată, ca întotdeauna, în prima linie, Angi a ieșit din nou în stradă, pentru susținerea doamnei Emilia Șercan... ca urmare, dânsa a sesizat, prin contact direct și la o oră de vârf, proeminențele anatomiei celebrei vânătorițe de plagiatori aflați în funcții publice. Iar pe urmă, după inițiere, Angi Șerban a descris plastic, pe pagina ei de FACEBOOK, experiența delicioasă pe care a trăit-o:

„Am îmbrățișat-o pe Emilia Sercan astăzi și n-am simțit fragilitate, ba chiar am simțit o forță supra omenească! Oh, well, fata asta are niște CWAÉ CÂT DOVLECII...” (Angi Șerban, activistă, 9 aprilie 2022)

Să înțelegem că duduii Șerban i-a plăcut ce-a simțit. Nu știm, în schimb, ce-a fost în inima doamnei Șercan citind aceste rânduri...