ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „O pereche a îndrăgitelor sale sandale germane, din «piele întoarsă», purtate de Steve Jobs în anii 1970-1980, s-a vândut săptămâna aceasta cu aproape 220.000 de dolari, cel mai mare preț plătit vreodată pentru o pereche de sandale, potrivit unei case de licitații. «Talpa din plută și iută păstrează amprenta picioarelor lui Steve Jobs, care au fost modelate după ani de utilizare», a notat Julien's Auctions în lista de pe site-ul său.
 
«Steve Jobs a purtat aceste sandale în multe momente esențiale din istoria Apple», se spune în listă. «În 1976, el a creat începuturile computerului Apple într-un garaj din Los Altos, împreună cu co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, ÎN TIMP CE PURTA OCAZIONAL aceste sandale.» Potrivit  WASHINGTON POST, o fostă iubită a declarat într-un interviu din 2018 că le purta chiar și iarna. «Sandalele făceau parte din simplitatea lui. Erau uniforma lui», a spus Chrisann Brennan.” ( THE GUARDIAN. com, 15 noiembrie 2022) 
....................................................................................
Am citit, fascinată, această știre extraordinară, imaginându-mi ce sentimente înălțătoare trebuie să-l încerce pe cel care a cumpărat, cu prețul unui apartament din Cluj, amprenta picioarelor lui Steve Jobs. În prețioasa amprentă ni se spune că moțăie istoria Apple... eu cred că un simț olfactiv mai zglobiu o va putea adulmeca, așa, cu nesaț, căci nu-i de colea să poți amușina nemijlocit istoria Apple! 

Cam în același timp, în New Hampshire, s-a desfășurat un foarte strâns și palpitant concurs de frumusețe. Ce anume „cerne” concursul Miss New Hampshire? Păi aflăm cu ajutorul  Wikipedia că:

„...este programul de burse care selectează reprezentanta statului  New Hampshire în competiția Miss America.”

Nimic neobișnuit până aici... ca în orice concurs, trebuia să existe și o câștigătoare... Ei, mai știți? în vremurile de demult, aleasa era câte-o fată frumoasă cu dimensiunile 90-60-90. Ei bine, anul acesta statul New Hampshire a scris istorie alegând un bărbat cu dimensiunile 100-150-140 sau cam așa ceva, după cum  arată în fotografie. N-am văzut proba de costum de baie a dânsului (în treacăt fie spus, ar fi fost interesant să vedem cum se mulează slipul pe... mă rog... pe ceea ce ascunde în mod obișnuit „sexul tare” în lenjeria intimă) dar, într-o fotografie mai explicită de pe NET, cele două burți suprapuse ale alesului Miss cred că au constituit motivul de departajare între concurente. 

Lacrimi, aplauze, încântare... căci, în definitiv, de ce nu? Lumea în care ne-am trezit nu mai vrea să treacă sexul copilului în certificatul de naștere, deoarece las’ că e timp să-și aleagă pruncul mai târziu ce anume vrea să fie: fată, băiat, masă de bucătărie, elefant fără trompă sau caiet dictando!  Toți mimează încântarea și bifează în carnețel că s-a mai demolat o prejudecată. și anume aceea că Miss trebuie să fie o femeie frumoasă când iată că poate fi și un bărbat gras sau o carte de bucate sau un stâlp de telegraf!

Scriem istorie! 

Micul stat insular Tuvalu, amenințat  de dispariție din pricina  „schimbărilor climatice”, respectiv de creșterea nivelului oceanului, care ocean se pregătește să-l și înghită, își construiește în prezent o versiune digitală, pentru situația de „azi o vedem și nu e”. 

„...«Ideea este SĂ CONTINUĂM SĂ FUNCȚIONĂM CA STAT și, dincolo de asta, să ne păstrăm cultura, cunoștințele, istoria noastră într-un spațiu digital» a declarat ministrul de externe Kofe pentru Reuters. Kofe a anunțat că șapte guverne au fost de acord cu recunoașterea continuă, dar există provocări în cazul în care Tuvalu va cădea, deoarece este un domeniu nou al dreptului internațional.” (DIGI 24. ro, 16 noiembrie 2022)

De ce nu? Doar totul se poate... o reconstituire digitală minuțioasă a Atlantidei -adevăr sau ficțiune- de ce nu i-ar da acesteia dreptul de a CONTINUA SĂ FUNCȚIONEZE, într-un spațiu în care sandale lui Steve Jobs poartă-n ele istoria neromanțată a computerului!  

Și:

15 noiembrie 2022: „Un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor secrete americane a declarat că rachete rusești au căzut în Polonia, ucigând două persoane, a relatat marți Associated Press.” (ZIARUL PROFIT. ro,)

(Deci, presa explodează: o tragedie îngrozitoare, doi oameni nevinovați și necombatanți au murit!!!)

16 noiembrie 2022: „Joe Biden: Este puțin probabil ca racheta căzută în Polonia să fi fost lansată din Rusia... Există informații preliminare care contestă acest lucru.” (ȘTIRILE PRO TV. ro) 

(Presa e brusc mult mai discretă: sunt doi morți, dar hai! să nu mai vorbim despre asta, că se pare că nu i-au omorât „răii” ci „bunii”.)

Vedeți? Morții, săracii, sunt aceiași... dar tragica lor dispariție e importantă sau nesemnificativă  numai și numai în raport cu ucigașul! Pentru că, în lumea sandalelor lui Steve Jobs, care fac istorie, empatia de conjunctură e perfect normală!