ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Unde sunt «Inițiativa România», «Rezist», «Corupția Ucide» și toți cei care AU AJUTAT LA GREU (i-auzi ce zice doamna Pippidi... și dacă nici dânsa nu se pricepe, atunci, cine? n.n.) STATUL PARALEL în 2017-2020, toată PSEUDOSOCIETATEA CIVILĂ creată de Mihai Polițeanu doar ca să anuleze coalițiile reale care existau? Nicăieri. Ghinea i-a dat lui Polițeanu un loc de deputat în USR pentru misiunea îndeplinită și ceilalți s-au băgat la loc în găurile din care ieșiseră.” (Alina Mungiu Pippidi, 02.08.2022 )
..............................................................................
Trecură și alegerile locale „ca nouri lungi pe șesuri”... Surpriza mea cea mai mare ar fi ca doamna Clotilda -garantată de Petrov- să nu fi câștigat, mititica și hărnicuța, alegerile din SECTORUL 1. Populațiile de șobolani aciuați pe lângă tomberoane stau și ei cu inima strânsă, așteptând rezultatul. Dar mai sunt speranțe. Adică mai sunt vreo câțiva saci cu voturi, din câte am înțeles... ei bine, dacă reușește dânsa să-i „ciufulească” pe ăștia care-au mai rămas, potrivit tradiției, împreună cu unii cetățeni dotați cu ghiozdănele și pregătiți în orice moment să corecteze neglijența sau eroarea electoratului, poate că lucrurile se aranjează! Ce, nu s-au mai văzut secții de votare cu buletine de-o impresionantă unanimitate?

Dar, dincolo de războiul Clotildei cu votanții din Sectorul 1, o mare victorie a bunului simț cetățenesc mi se pare, trebuie să vă mărturisesc, alegerea lui Mihai Polițeanu în calitate de primar al Ploieștiului. Dânsul a ieșit demult dintr-un ou clocit de Alina Mungiu Pippidi și, de cum a făcut ochișori, a țipat „Piu! Piu!” și a părăsit-o pe mami deoarece a apărut la orizont o cloșcă mai puțin pufoasă, dar viguroasă, Monica Macovei. Mihai Polițeanu s-a băgat sub aripa ei și-așa de bine s-a culcușit că l-a remarcat USEREUL, asigurându-i o funcție de parlamentar. Apoi puișorul, ajuns dolofan, a năpârlit de mai multe ori (pippidist, macovist, kovesist, enzecist, userist) iar acum este, desigur INDEPENDENT! Ei bine, în calitate de independent, a obținut fotoliul de primar al Ploieștiului!

În rest, toate-s la locul lor. Adică: Rareș Bogdan, Gheorghe Falcă, Daniel Buda, Claudiu Manda, Vasile Dîncu, Dan Motreanu, Adina Vălean, Dan Barna, Siegfried Mureșan, Vlad Voiculescu, Eugen Tomac ne vor reprezenta cu cinste în Parlamentul European. Că doar s-au votat partide și coaliții, iar nu PERSOANE.
...................................................................................
P.S. În fotografie e primarul Ploieștiului, având în spate o cocoașă... cocoașa se numește Monica Macovei.