ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Și vine o vreme... păi, vine o vreme când orice Ciocăzanu se uită-n portofel și vede, căscându-se indecentă, ca o glumă proastă, o gaură...

Altfel, bărbat neîndoit și antipesedist pe viață, nealterat de vicisitudinile traiului dur de la ZIARIȘTII.ro, unde stătea în damful... ăăă... aroma, am vrut să zic, colegului Gregoire Cartianu (căci nimic nu te poate face mai pregătit pentru orice nenorocire planetară de tip război, emanație de noxe, bombă atomică sau administrația lui Nicușor Dan, decât supraviețuirea în aceeași încăpere cu Gregoire), Laurențiu Ciocăzanu părea pregătit să țină piept avansurilor oricărei guvernări care, cu perfidie, i-ar fi arătat un fluturaș de salariu așa de dolofan încât să nu poată fi strecurat discret pe sub ușa redacției.

Cu numai patru ani în urmă, eroul nostru, Laurențiu Ciocăzanu, lansa în spațiul virtual un „bocet de adult” care a cutremurat mulțimile de gură-cască, admiratoare de Cartieni:

„Îi prețuiesc mult pe cei 26 de «patroni» ai mei care au decis să mă finanțeze lunar cu 216 dolari SUA (până la acest moment), pe contul meu de Patreon, sau pe colegul Grigore Cartianu cu al său inventar ceva mai bogat. Oricum, punem donațiile împreună pentru consolidarea proiectului ZIARIȘTII. ro. Căci știu ce sacrificii înseamnă în ziua de azi să-ți rupi de la gură fie și un dolar pe lună, nu mai vorbesc de 100 de dolari... (...) Dar sunt unii dintre prietenii mei care privesc dincolo de cifre și mă întreabă direct: «Bine, bine, Laurențiu, e ok că apreciezi chiar și această sumă lunară strânsă din donații ca tu să poți rămâne în continuare jurnalist curat, dar nu e cumva prea puțin 216 de dolari pe lună față de aproape 60.000 cât a primit Doru Bușcu (CAȚAVENCII) de la Dragnea? Ce presă-i asta? Ce șanse poate avea România cu astfel de diferențe astronomice între voi, jurnaliștii onești, și cei plătiți de Ciuma Roșie? »...” (ZIARIȘTII. ro, 28 decembrie 2018)

Viață grea, cum spuneam...

Numai că... „demnitatea subțire, cu numai 216 dolari pe lună nu se ține” și, de curând, Laurențiu a hotărât că „decât rupt în cur în privat, mai bine boss la TEVE-ul de stat” și a făcut, plin de cutezanță, un pas înainte în carieră.

„Nou șef la Știrile TVR, după plecarea lui Cătălin Prisăcariu din Televiziunea Română! Este vorba de Laurențiu Ciocăzanu, angajat la TVR din această primăvară, fost redactor-șef Adevărul pe vremea lui Dinu Patriciu (unde salariul lui „nu era mai mic de 12.000 de euro pe lună” - El Pais/PdM - n.n.). În martie 2022, Laurențiu Ciocăzanu a câștigat un concurs pentru jurnalist CU STUDII MEDII în TVR.” (PAGINA DE MEDIA.ro, 1 septembrie 2022)

Deci, cu STUDII MEDII... bravo, deci România Educată Mediu, proiectul de suflet al lui Klaus, se derulează cu mult succes! Pe pagina de FACEBOOK a noului director al Știrilor de la Televiziunea Română scrie: „... a studiat la Chimie Industrială București; a învățat la Facultatea de Tehnologie Chimică București”. Deci, compatrioți, dânsul a TRECUT pe la Politehnică. De absolvit, însă... cred că nu prea. Atunci, îmi poate spune cineva de ce se lăfăie informația incompletă de mai sus pe pagina lui Laurențiu? Că or mai fi și unii care-au vizitat Sorbona în vacanță, dar asta nu înseamnă că au și absolvit-o!

În fine, caut opinia distinsului jurnalist despre Televiziunea Română și aflu că:

„Este o instituție publică finanțată din banii contribuabililor și pentru mine a fost o grijă permanentă și atunci, este și acum, ca banii să fie cheltuiți cu maximă eficiență și respect pentru cei care plătesc impozite și taxe” (LIBERTATEA. ro, 1 septembrie 2022)

Ei bine, atunci să dăm Ciocăzanului ce-i al Ciocăzanului... cred că abia acum, de când este și dânsul plătit din banii contribuabililor, s-a făcut dreptate!
.................................................................................
P.S. Poate nu știți, dar Laurențiu Ciocăzanu este coautor, alături de Gregoire, al bestsellerului „10 AUGUST”, descris astfel pe pagina ZIARIȘTII. ro, pe 30 noiembrie 2019 : „...este o lucrare temeinic documentată, care aduce informații esențiale și mărturii emoționante despre represiunea barbară din 10 august 2018, din Piața Victoriei, precum și din noaptea ce a urmat. În cele 320 de pagini, autorii, participanți activi la evenimente, depun și propriile mărturii, care ating momente dramatice. Volumul devoalează planul dement al bandei de la Teleorman (Dragnea – Dăncilă – Carmen Dan) și analizează felul în care aceasta a încercat să transforme România într-un regim de tip Turcia lui Erdogan sau Belarusul lui Lukașenko.”

I-auzi! De când am aflat că Ciocăzanu e șeful Știrilor TVR mă tot întreb dacă acest neînfricat bărbat, care a afirmat răspicat, pe 16 aprilie 2021, „...dacă PNL e nașpa, PSD e iadul pe Pământ! Și-atunci, ce faci. Îți UMFLII (!!!, nu fiți răi, dânsul are o instrucție așa-și-așa, ca pentru un șef TVR, deci nu deține despre conjugarea verbului „a umfla” decât niște informații aproximative... n.n.) mușchii după ce-ai primit o lovitură...” a aflat că țara este guvernată de PESEDEU&PENELEU. Dar mă gândesc că nu știe. Altfel, n-ar fi acceptat nici măcar torturat sălbatic, precum mercenarii britanici capturați de ruși în Ucraina și siliți să asculte „Mamma mia” cu ABBA timp de 24 de ore din 24, să facă pactul cu diavolul cel „nașpa” și cu CIUMA ROȘIE cea „iadul pe pământ”