ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „După recepția de Ziua Națională de la Palatul Cotroceni șeful statului a plecat spre Dubai, unde sâmbătă, 2 decembrie, la ora României 7.30, a susținut O ALOCUȚIUNE la evenimentul de lansare a triplării capacității de energie nucleară la nivel mondial. Acesta a rostit UN DISCURS la evenimentul privind Atenuarea Schimbărilor Climatice. Președintele a avut O ALTĂ ALOCUȚIUNE, duminică, la ora României 10.00, la evenimentul care a marcat intrarea României în Alianța Solară Internațională.” (ORA DE SIBIU. ro, 3 decembrie 2023)
...............................................................................
Ce faci, nea Klause? Ți-au promis ăia că te pun milițian la „încălzirea globală”? Adică, te îmbracă în uniformă, îți tuflesc o căciulă albă din blană ecologică (mărimea XXXL) pe țeastă, îți dau o paletă reflectorizantă cu dungi și te pun „la răscruce de vânturi” să dirijezi, cu înțelepciunea ta, circulația cicloanelor? Că prea te văd atașat cauzei! De altfel, e și normal să coopteze în lupta împotriva încălzirii globale un aisberg mut, cu înălțimea de vreo doi metri. Îl pui plasture peste „încălzire” și hop! scade temperatura cu câteva grade și salvăm planeta! 

Ai sacrificat tu weekendul tău sibian tradițional, ca să te duci hăăăt! în Dubai și să ții acolo TREI DISCURSURI!!! TREI? Pe bune? păi tu n-ai mai ținut trei discursuri la rând de la  „Jó napot kívánok, Pe...Se...De!” adică de pe când vindea Ciolacu Ardealul, cu cele cinci case ale tale într-însul, cu tot! Atunci ieșeai zilnic să ne informezi despre ticăloșiile lui PESEDEU... asta până când ți-ai dat seama că pesediștii e, de fapt, „băieții buni”, în timp ce „băieții răi” e fraierul ăla care-ți cânta „Ciiiineeeee eeesteeee geeeeneeeelaaaluuul?” sub fereastră, acompaniindu-se cu lăuta! Păi, chiar așa... vorba lui Gigi Becali: „Cum să fie general cineva care nu-i general?”

Muncești, nu-ți fie de deochi, Klause, de mi-e și teamă să nu-ți cauzeze la ficat, acum, după nouă ani de trândăvie prezidențială glorioasă! Muncești, dragă, și ne bagi peste tot: în „Alianța Solară Internațională”, în „Planul Social pentru Climă”, în  „Forumul Inovației Sustenabile”, mâine- poimâine intrăm și în „Spațiul- ultima frontieră”, înaintea lu’ ENTERPRISE! 
 
Nu știu dacă ai luat-o și pe doamna Carmen, ca să vă „răcoriți global” în Dubai, la un shopping ca o adiere de primăvară, că „sursele” mele n-au fost clare în această privință. Eu sper că n-ai lăsat-o acasă, la cratiță. Sau, măcar, mă gândesc că n-ai uitat s-o inviți pe doamna Carmen în Dubai, așa cum ați uitat să-l inviți pe Drulă la Recepția de 1 decembrie... a! și pe Simion ai uitat să-l chemi... și pe Kelemen Hunor... În alți ani -mai ții minte?-  ai uitat să-i inviți pe Dragnea și pe Tăriceanu... pe Ponta... dar și pe Băse, care, orișicât, a fost președinte o perioadă atât de neagră, încât era cât pe ce să rămână în conștiința populară drept cel mai detestat președinte al României, dacă nu ai fi urmat tu, dovedind că se poate și mai și...  

Dar să ne întoarcem la dilema noastră... aud că ai închiriat un avion mai „pe sărăcie”, așa... Ei, în caz că n-ai luat-o și pe doamna în excursie, sper să fie doar o simplă problemă de memorie, iar nu, ca de obicei, o problemă ținând de mârlănia ta bine-cunoscută! Deși, mă gândesc, în situația asta e mai greu să ne dăm seama dacă nesimțirea ar fi fost să o iei cu tine sau să o lași acasă!
.........................................................
P.S. Update: „...Președintele Klaus Iohannis a fost în vizită oficială în Dubai, la Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice – COP28. Duminică după-amiază, președintele se întoarce în țară, la orele prânzului AVIONUL VA FACE ESCALĂ LA SIBIU.” (ORA DE SIBIU. ro, 3 decembrie 2023)

Hai să vedem  dacă s-a dezlegat enigma... Avionul face escală la Sibiu. Deci, dacă nu se oprește pentru ca președintele să facă pipi sau pentru a-i oferi doamnei Carmen o cămilă adevărată, amintire din Dubai, ceea ce n-aș crede totuși, înseamnă că e posibil ca avionul s-o fi depus în Sibiu pe  însăși doamna Carmen, cu multe pachete și pachețele, ca urmare a ședinței de shopping din Dubai, simțindu-se în sfârșit răzbunată pentru timpul pierdut în luna noiembrie printre săracii din Africa, ăia care se aruncă în ocean cu portretele zeilor...