ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Eu cred că îmi iubesc țara mult mai mult decât cetățenii care se bat cu cărămida-n piept pe la TV. O spun rar, jenat și doar ca să adaug un «dar...». Dar azi nu voi ține cu NAȚIOANALA (sic!, n.n.) de fotbal a României, ci cu Ucraina. Pentru mine, fotbalul de partid și de stat înseamnă Becali, Pandele, Ciolacu și alții ca ei. Asta e UNU. Doi, cetățenii din Ucraina trec de peste doi ani printr-un coșmar. NIC măcar nu mai insist pe faptul că se bat ca să ne APARE pe noi și pe cei din Republica Moldova. Măcar de atâta bucurie au nevoie, la fotbal... Deci, țin cu Ucraina la meciul din această după-amiază.

PS: După meci, o să-l vedeți pe prezidențiabilul Ciolacu - care se duce in Germania - jubilând, dacă România câștigă. Aș vrea să evit măcar acest moment grețos.” (Mircea Marian, pe pagina lui de FACEBOOK, 17 iunie 2024)
......................................................................
Sigur că noi știm cine este Mircea Marian. Și, cunoscându-l, ni se pare -în mod total eronat- că el mai jos decât știm noi că se află, n-ar putea să coboare. Ei bine, vietatea răstoarnă, totuși, din când în când, cu voinicie, toate prejudecățile noastre. Adică dânsul poate fi comparat cu Armand Assante în FATAL INSTINCT, mai știți? când zice ăla cu emfază: „Ce te uiți așa la mine? Să știi că sunt mai prost decât par!” Ei bine, tot așa, Mircea Marian depășește cu mult evaluările noastre cele mai lucide (linge-cur, muci-în-fasole, vax-albina, ceapă-degerată, etc.) și ne arată că se poate și mai și!!! Văzând el că Mirel Curea a avut succes când a explicat vulgului că nu contează ce-a cântat concurentul Ucrainei la Eurovision... da’-i bine că i-au dat ăia trofeul, deoarece e ca și cum i-ar fi dat o ciocolată unui copil bolnav, Mircea Marian s-a gândit să pluseze: EL ȚINE CU UCRAINA, ca și cum i-ar da un camion cu ciocolată echipei ucrainene!

Mă gândesc, uneori, cât de inept trebuie să fie unul care-și imaginează că vecinii se bat ei ce se bat pentru țara lor, da’ cel mai tare și mai tare se bat pentru „ca să ne apare (!!!, am păstrat ortografia originală, n.n.) pe noi și pe cei din Republica Moldova”. Asta, da! generozitate, zic!

Și-acum: chiar îl credeți când susține el că a „ținut cu Ucraina”? Eu nu-l cred. Cu atât mai dezgustătoare și mai unsuroasă, cu atât mai scârbos-mirositoare mi se pare afirmația limaxului de presă.

Într-o zi, toate acestea poate că vor trece. Sau poate că „narativul oficial” se va schimba pe nepusă masă. Însă pata de grăsime râncedă de pe cravata lui Mircea Marian n-are cum să dispară. Și nici nu vor fi prea mulți cei care să se prefacă, inabil, că n-au observat-o.
...................................................................................
P.S. Textul pare scris de un analfabet. Dar sper ca măcar cuvântul NAȚIOANALA să fie o regretabilă eroare, iar nu o „zicere” cu intenție.

Oricum , fără abjecția asta de text, cine să-și mai amintească de Mircea Marian?