ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bomba de presă amorsată ieri de Cozmin Gușă s-a lămurit, în fine. Tucker Carlson a fost fotografiat la un restaurant din București fără ca cineva să fi știut de ce a venit la noi. O postare pe Twitter din această seară pare că limpezește misterul: fostul star al Fox News i-a luat un interviu controversatului influencer Andrew Tate, aflat în plin proces de judecată în România.

Cozmin Gușă a postat ieri pe contul său de Facebook imagini stupefiante cu Tucker Carlson în restaurantul Casa di David din București, fără a oferi prea multe alte amănunte. Informația a fost preluată de întreaga presă, dar nimeni nu a aflat și de ce se afla Carlson în România.

Personal, am fost extrem de sceptic vizavi de așa-zisa vizită, pornind de la ideea unui fake, mai precis am luat în calcul posibilitatea ca la mijloc să fie vorba de o pură asemănare fizică a unui cetățean oarecare cu starul presei americane. S-a mai întîmplat.

Doar că o cercetare amplă pe net mi-a relevat imagini în care Carlson apare cu vestimentații foarte asemănătoare celei de la București, cu o curea deșucheată și cu un ceas identic purtat la mîna dreaptă șamd.

Începea să se contureze posibilitatea unei vizite reale. Dar de unde lipsa completă de informații suplimentare?

Cînd a vizitat Budapesta, în 2021, Carlson a fost primit ca o vedetă de premierul Viktor Orban și de actuala președintă, Katalin Novak, care s-au pozat cu el și au difuzat, mîndri, imaginile în spațiul public.

O fotografie a lui Carlson cu, să zicem, Marcel Ciolacu, l-ar fi făcut pe liderul PSD star planetar.

Și totuși, niciun oficial român nu a părut să ia în seamă vizita ziaristului american.

O fotografie pusă de controversatul influencer Andrew Tate pe contul său, acum cîteva ceasuri, îi arată pe cei doi în casa acestuia, într-un interviu.

Carlson este cunoscut deja ca un susținător al fraților Tate, despre care a vorbit în ieșirile sale mediatice, ultima dată relativ recent.

Posibil ca Tucker să nu fi venit doar pentru un simplu interviu, însă. Cu o zi înainte de descinderea sa la București, presa americană relata că fosta vedetă a Fox a demarat campania de strîngere de fonduri pentru a-și lansa propriul organ de presă, pentru că Twitter, unde are zeci de milioane de urmăritori e, totuși, instrumentul altuia, respectiv Elon Musk. Un instrument de care poți fi oricînd lipsit, așa cum a constatat pe pielea lui și președintele SUA, Donald Trump.

Cum frații Tate au o avere impresionantă, nu ar fi exclus un aranjament financiar cu celebrul realizator TV.

Pe de altă parte, în condițiile în care Andrew Tate riscă pușcăria în țara vizitată de Carlson, plus că atît el, cît și Carlson nu sunt foarte dragi actualei administrații democrate de la Washington, parcă începe să se explice muțenia din jurul descinderii lui Carlson la București.