ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


1. Explozia devastatoare de la Crevedia a pornit de la un imens nor alb de GPL scăpat dintr-o cisternă din curtea firmei Flagas, nor extrem de inflamabil care s-a ridicat fix pe liniile de înaltă tensiune. Filmarea a fost făcută cu telefonul mobil de un bărbat care stătea vizavi de locul deflagrației. 

2. Întârzierea cu care au început să fie transportați arșii grav la spitalele din străinătate nu a avut legătură cu prepararea specială a pacienților, așa cum spun Arafat și Rafila, ci cu faptul că cele două aeronave militare Alenia erau pe aeroportul Băneasa, la expoziția fixă din cadrul BIAS 2023.

Astfel, în loc să fie capacitate de zbor în 30 de minute, a durat mai bine de 10 ore până au putut fi pregătite pentru misiune. 

Aceasta, întrucât, în cadrul expoziției statice de la BIAS, cele două avioane fuseseră vizitate la interior de sute de oameni, făcându-le astfel improprii unei misiuni de transport urgențe medicale pentru arși, ele trebuind mai întâi dezinfectate și pregătite de zbor. 

3. Paturi de ATI unde pot fi salvați pompierii răniți în explozie există, doar că ele sunt pentru elitele politice ale țării. 
 
Nu departe de Crevedia, pe un terenul MApN, în vecinătatea DN1, există un spital modular supradotat, făcut pe timpul mascaradei Covid și pregătit după ultimele standarde, dar doar pentru conducătorii patriei. 

4. Un alt spital modular nefolosit și dotat cu ATI, unitate în care s-au investit milioane, există și în Pipera, la piciorul podului de pe Șoseaua Pipera, dar această unitate nu a fost deschisă niciodată.

5. Celebrele izolete achiziționate în timpul mascaradei puteau fi folosite acum pentru transportul pacienților cu arsuri grave, dar ele sunt de negăsit.