ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gânduri amare printre rânduri

Este justiția vinovată de prăbușirea noastră, ca nație?

Dacă este întrebat poporul, așa cum a fost întrebat cu mai bine de 2000 de ani în urmă, va răspunde afirmativ!

Întotdeauna este mult mai ușor de salvat un criminal, hoț, tâlhar dar care are ...priză la popor, decât un inocent!

Nu, nu compar justiția cu Iisus, pentru că nu este nici pe departe inocentă!

Da, Justiția are partea ei de vină, pentru că Justiția este înfăptuită de oameni, iar oamenii greșesc! Și vor mai greși!

Din cauză de ordonanțe de urgență, de legi care sfidează bunul simț și logica juridică, din cauza volumului criminal de muncă, din cauza oboselii și da, și din cauza noastră pentru că cele enumerate de mine ne determină să greșim... și, cu toate acestea, păstrăm tăcerea... o tăcere care ne face complici.

Atâta timp cât hotărârea pronunțată de mine este schimbată în căile de atac, înseamnă că am greșit (sunt anumite excepții, dar nu are sens sa intru în chestiuni tehnice).

Dar consider ca este nedrept că toți să fim asemănați cu aceia dintre noi care au fost excluși din profesie!

Nu, Domnilor și Doamnelor ! Nu toți suntem asa, iar cei care ne-am asumat să vorbim, credeți-mă, nu ne este deloc ușor. Nici profesional și nici ...în viața privată!

La mine, la țară, se spune că săptămâna aceasta este săptămâna în care trebuie să ăi iertam pe cei care ne-au greșit, sa cerem iertare celor cărora le-am greșit, dar mai ales să încercăm să ne iertăm...pe noi.

Da, voi face asta cu cei care mi-au greșit, voi cere iertare celor cărora le-am greșit pentru că sunt om... dar, oare, câți dintre ceilalți au puterea să facă asta?

Da, sunt Judecător și mă declar vinovată!

Dar aleg să-mi duc crucea mai departe, chiar dacă asta înseamnă „să fiu biciuita” pe acest drum „de inocenții” dornici „de dreptate”.