ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vestea ca greva profesorilor continua e cât se poate de buna. Cu cât lucrurile vor escalada spre cocktailuri in Piața Victoriei și nu de băut, cu cât se va lasa cu șantaj si scos mai multă lume in strada cu atât mai bine.
 
Cu cât acest sistem de învățământ bolnav se va duce in cap mai repede cu atât ne vom vedea fiecare de ale noastre in mod concret și vom sti unde suntem și ce avem de făcut. Atâta timp cât am rezistat un an fără scoala - sa nu spuneti ca scoala online e scoala, da? - putem rezista bine-merci fără și in continuare.

Cariera in orice domeniu nu este obligatorie, așadar dacă te plangi ca angajatorul te plătește sub nivelul pretentiilor sau nevoilor, deoarece trăim intr-o lume liberă, poți merge sa cauți altceva de lucru sau sa urmezi visul de aur al romanului, sa pleci in străinătate. Asta pentru ca angajatorul are ca politica de stat distrugerea învățământului dar lumea încă nu a aflat chestia asta și se agita in speranța ca profesorii vor mai avea vreodată parte de respectul de care aveau parte in comunism.
 
Nu se va mai întâmpla asta, cel puțin nu in timpul vieții noastre, nu pe tura noastră cum ar veni. Politica naționala de distrugere a învățământului se subscrie unei politici globale care are acest scop. 

Exista doua categorii de profesii. Unele reglementate și altele nereglementate. Profesiile reglementate sunt cele pentru care ai nevoie de o diploma de licența și alte certificări pentru a le practica: medicina, drept, inginerie, arhitectura, economie. Pentru astea e nevoie de scoala grea.
 
Și scoala grea e și scumpă. Înseamnă bani grei și susținerea familiei. In medicina de exemplu nu vor mai avea acces decât bogatii. Pana la 30 de ani dacă nu ai bani serioși de acasă pentru a subzista ești degeaba. Cei cu posibilități materiale vor avea bani sa își țină copiii la meditații pentru a avea acces in aceste profesii. Ăștia se duc la scoala doar pentru casting de profesori cu care sa lucreze in particular. Faima liceelor cu ifose e data de banii părinților care baga bani grei in meditații in primul rând, in al doilea rand mediul format din copii înzestrați care socializează între ei. 

A doua categorie de profesii, cea mai numeroasa, este cea nereglementată, categorie in care nu ai nevoie de nicio diploma ca sa profesezi. Marketing, vânzări, IT se afla la loc de frunte. In astea contează in primul rând Abilitățile. Ce știi sa faci concret și cât de competitiv ești in raport cu piața. Cât de autodidact ești. In domeniul asta e prea putina nevoie de profesori. Aici e nevoie de mentori de la care furi meserie.
 
Mentorii nu se agita prin piețe după salarii, ei înșiși sunt niște profesioniști desăvârșiți și generoși cu a împarți ceea ce știu cu cei care vor sa învețe. Mentorii ii găsești pur și simplu atunci când ești pregătit de o noua treapta. 

Tot in ramura profesiilor nereglementate se găsesc și meseriile care nu presupun scoli înalte dar presupun enorm de multă munca și învățătura. Zugravi, instalatori, bucătari, mecanici auto. Pentru astea e nevoie de ceva cursuri și de enorm de multă practica pentru a rezulta un profesionist desăvârșit. 

Cu cât aceasta criza din învățământ va continua cu atât va fi mai bine pentru ca lumea are astfel șansa sa se trezească și sa realizeze fiecare pe unde e și sa o apuce pe drumul pe care trebuie și i se potrivește. Cu cât ipocrizia diplomelor și a școlii se va isprăvi și se va face țăndări mai repede cu atât fiecare își va vedea in mod concret de drum in raport cu cât poate. Sa nu realizezi unde te afli im mod realist e o dovada de inadaptare și doară știți ce a spus Darwin despre inadaptati? 

Lucrurile se schimba din temelii și pe genul cine se trezește devreme departe ajunge la fel se întâmpla și cu cei care se trezesc acum și realizează care e treaba, anume o polarizare socială crâncenă. 

Bogatii vor avea bani sa își țină copii in scoala. Meditații la greu. Scoli in tari străine. Orice fel de scoala. Banii cică nu aduc fericirea dar cei care știu ce sa facă cu ei au alte perspective in viața. 

Săracii care nu își permit au doua direcții: ori realizează unde se afla si se apuca frumos de o meserie nereglementata ori ajung sa urle prin piete si sa ingroase marea masa a viitorilor beneficiari de venit minim garantat. 

Dat fiind faptul ca piata se contracta foarte mult din cauza presiunilor globaliste, scoala pe viu isi vor mai permite doar bogatii, cum dealtfel s-a intimplat si in pandemie cind in Elvetia de exemplu i-au chemat pe toti la colegiul de bogati, i-au tinut doua saptamani in carantina si dupa aia toata lumea scoala si laboratoare pe viu.
 
Scoala online a fost pentru pu;# ime si astia care ati crezut gogoasa cu digitalizarea si online-ul ati inghitit gogoasa pana la cotor. Copiii au pierdut timp pretios in evolutia lor stand acasa timp in care bogatii v-au dat tifla si si si-au tinut copiii prin scoli. 

Asa ca faptul ca sistemul bolnav se duce in cap mai repede si copiii sunt lasati in pace fiecare pe drumul lui e o veste exceptionala si sutin greva si balamucul care urmeaza pentru ca acest balamuc e spre binele nostur, al tuturor.