ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O prietena de-a mea scrie acum ceva timp niște observatii despre opinteala UE de a ne baga pe gât gândaci ca mâncare care sa înlocuiască carnea. Fata este un fin observator, cu abilitați de analiza și sinteza sărite din comun, care s-a documentat temeinic pentru ipotezele pe care le-a înaintat, inclusiv din documente oficiale ale UE referitoare la înființarea de ferme de lăcuste călătoare.

Care lăcuste reprezintă un risc de a distruge agricultura și care ne pot arunca lejer in foamete.

Una din observațiile interesante făcute de ea este legată de familiarizarea sistemului cu mâncatul de râme, viermi și insecte începută cu vreo 10-15 ani in urma prin nevinovatele punguțe cu viermi din jeleuri pe care le mănâncă copii.

Credeți ca acestor copii după ce au mâncat viermi toată Copilăria o să li se para ciudat să mănânce făină de viermi în continuare? Nu.

Dar nu despre aceste observații interesante făcute de Diana e vorba ci despre altceva. Tipa scrie toate astea în niște postări și vine Flaimucea și întreabă intr-un comentariu: LINK?

Acum ceva zile scriu eu o știre despre hotărârea Curții de Apel București de a baga testarea pentru toată lumea pentru a avea acces oriunde. Și vine Flaimucea și la mine și pune un comentariu: SURSA? Flaimucea, sursa sunt eu! Concluzia lui Flaimucea: ah, e imaginația ta.

La începutul pandaliei prin 2020 am aflat cu mult înainte de a izbucni scandalul public că medicii și asistentele nu au primit niciun fel de materiale de protecție în spitale decât niște cârpe de perdele. Nu existau stocuri de măști, combinezoane, viziere, nimic. Am scris despre asta și chiar am povestit cu unii jurnaliști care mi-au spus cu subiect și predicat ca nu au voie sa scrie ca să nu se agite lumea.

Acum ceva vreme iar am scris despre neuroloaga căreia i s-a făcut creierul pilaf după doza trei. M-am trezit cu un desant de securiști în cârcă dar cel mai tare a fost tot un Flaimucea tras pe dreapta care a zis că mint pentru ca el nu a citit nicăieri in presa vreo știre despre aia.

Flaimucea este norma. Flaimucea este consumatorul de presa căruia ii e lene sa citească mai mult de un titlu, care nu mai face niciun efort de gândire, de studiu, de cercetare, de investigație pe cont propriu sau de a citi pur și simplu. Flaimucea mănâncă ce ii da propaganda sa mănânce plus vreo câțiva slujbasi plătiți ziși și influensari. Rețelele sociale și televiziunile securistice care dansează exclusiv cum li se cânta aici sau aiurea sunt unicele surse pe care le creditează. Pentru ca e greu și e nashpet să pui neuronul la treaba. Așadar când Flaimucea da nas în nas cu o scriere care îi depășește nivelul intelectual îi pare de-a dreptul neverosimil ca exista oameni cu păreri formate pe baza de studiu, de observații sau de informare din surse directe. Și vine și întreabă: LINK?

Ciuma gândirii zilelor noastre este reprezentată de externalizarea gândirii. Fenomenul asta e cu atât mai periculos cu cât atinge mai degrabă pe posesorii de diplome de studii. Unele care au costat și foarte multi bani, EMBA-uri gen. Care nu le folosesc la nimic pentru ca i-au dezvățat de reflexele de cercetare și le-au inoculat ideea ca dacă fac parte din comunitatea posesorilor de diplome și au mecla la alumni angajatorii se vor înghesui. Așa ca efortul intelectual de gândire critica in afara sistemelor nu se mai justifica nici financiar măcar.

Nicholas Nassim Taleb, economist, filosof și miștocar contemporan le-a pus ăstora cea mai buna eticheta: „intellectual yet !d!@t”.

Când va mai cere vreunul link pentru vreo idee pe care o aveți sau o știre pe care o dați din observatii proprii sa știți ca face parte din aceasta comunitate din ce in ce mai larga de telectuali care și-au externalizat gândirea și li se aplică ce zice Taleb.

Personal sunt o urmăritoare constanta a vestitorilor lebedelor negre. A celor care gândesc altfel. Urmăresc propaganda tocmai pentru a îmi forma o impresie despre direcția inversa și pe propagandiști pentru amuzament. Și pe Flaimuci cum se agită.

Pentru că unul din semnele că ipotezele se confirmă e tocmai agitația Flaimucilor.