ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Țările europene care nu vor respecta drepturile omului, democrația și statul de drept, în viziunea Comisiei Europene, vor fi private de fondurile Uniunii Europene

Parlamentarii europeni ar fi solicitat Comisiei Europene să pună în aplicare legislația care prevede ca țările europene care nu respectă democrația, statul de drept și drepturile omului să nu mai beneficieze de fondurile Uniunii Europene, conform surselor Antena3

Proiectul ar urma să fie aprobat în decursul săptămânii viitoare, odată ce parlamentarii se vor întruni în comisiile de specialitate, la Bruxelles.

Potrivit sursei amintite, a fost deja stabilit un plan pentru interconectivitatea statelor din Uniunea Europeană prin tehnologia 5G, puncte de reîncărcare pentru combustibilii alternativi, precum și infrastructură digitală de mare capacitate; proiect de 30 de miliarde de dolari, bani care puteau fi, evident, cheltuiți în lupta cu ”pandemia”.

Analistul Petru Romoșan aprecia că ”în vreme ce România și românii se agață cu ghearele și cu dinții de visul lor european, de apartenența lor la UE, de PNRR-ul ratat de mai multe ori de ministrul amator dar foarte îngâmfat Cristian Ghinea și de întreg guvernul Cîțu, analiști de pretutindeni văd o îmbătrânire urâtă a Europei, o scădere brutală a relevanței Bătrânului Continent, aproape o marginalizare”.

Rămâne, totuși, întrebarea: Cine stabilește dacă țările UE respectă democrația? Pentru că în opinia UE, "respectarea democrației" înseamnă să te supui conducerii Comisiei Europene, un organ european patronat de o organizație fantomă, UE, moartă din 2003, conform istoricilor, odată cu respingerea Constituției de către Anglia.

Principiul pe care va merge Uniunea Europeană se va asemăna cu situația descrisă de politologul Alina Mungiu Pippidi referitoare la politica întreprinsă de președintele Iohannis de a exclude din start PSD-ul de la guvernare, care ar face inutilă organizarea de alegeri libere: ”Aveți grijă să nu rămâneți cu un singur partid care să controleze și resursele materiale, și pe cele ale justiției și siguranței naționale”, aprecia soția istoricului Andrei Pippidi.

Asemănător politicii interne din țara noastră, dacă Comisia Europeană se va transforma în forul decizional care va judeca democrația statelor europene și drepturile omului, atunci va dispărea rolul legislativ al Comisei, iar statele UE vor asista la imposibilitatea de a se apăra împotriva deciziilor venite de la Bruxelles.

Într-un videoclip recent, Premierul Ungariei, Viktor Orban, e ”anchetat” pentru legea care interzice materialele LGBT în școli. Orban a trebuit să justifice în fața reporterilor de la Bruxelles faptul că legea se referă la dreptul părinților de a-și educa sexual copiii, drept care aparține exclusiv părinților.
 
Observăm cum premierul e agasat de întrebări precum : ”Respectă Ungaria drepturile?” , ”Sunteți dezamăgit de colegii care au scris scrisoarea?” sau ”Veți retrage legea?”

Rămâne doar o chestiune de timp până când statele europene care vor pretinde dreptul să cugete asupra libertății omului vor fi sancționate disciplinar, prin tăierea de fonduri, conform noului plan.
 
 
Uniunea Europeană poate funcționa atât timp cât statele naționale acceptă să-și piardă o parte din ”suveranitate” (renunțând la orgolii și rigidități) în schimbul producerii unor valori. Însă, dacă vom fi privați de producerea valorilor democratice, aspru judecate de către organele europene, ne vom pierde cât de curând identitatea în această comunitate morbidă.