ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Există plagiat în politică? Javier Milei, un fan înrăit al lui Donald Trump, nu a copiat doar stilul candidatului republican, ci întreaga sa agendă politică.
 
Proaspăt ales președinte al Argentinei, Javier Milei și-a câștigat popularitatea pe seama programului său politic de ”reconstrucție a Argentinei”, copiat după mișcarea de succes a lui Donald Trump din 2016, Make America Great Again (slogan folosit prima dată în 1980 de Ronald Reagan).
 
La fel ca Trump, Milei își exprimă sprijinul neclintit pentru deținerea armelor de foc, se poziționează ferm împotriva narativei schimbărilor climatice, este împotriva avortului și a educației sexuale și pledează pentru familia tradițională.
 
În privința economiei, argentineanul a promis că va tăia legăturile economice cu Brazilia și China și a adoptat, de asemenea, o poziție critică față de Banca Centrală a Argentinei, idee preluată tot de la Trump, care spunea în 2018: ”Banca Centrală este cea mai mare amenințare a mea”.
 
Argentineanul nu se oprește însă aici! Datorită admirației față de Donald Trump, Milei vrea, totodată, să renunțe la pesoul argentinian în favoarea dolarului, susținând că este singura cale prin care țara sa poate scăpa de inflație.
 
Asemănările continuă! Copiindu-l pe Donald Trump, Javier a încercat chiar să dea impresia că i se pregătește o fraudă electorală, stârnind un val de postări pe Twitter despre sabotarea sa la alegeri, fapt care l-a impulsionat în cursa prezidențială.
 
”Fă-te că lucrezi!” 

După victorie, Milei a încercat să-și convingă alegătorii că se va pune urgent pe treabă:
 
„Situația Argentinei este critică. Schimbările de care țara noastră are nevoie sunt drastice. Nu este loc pentru ”formalisme”, nu este loc pentru măsuri călduțe",

"Ne așteaptă probleme monumentale: inflație, lipsa locurilor de muncă și sărăcie", a spus el după victorie.
 
Lupul îmbrăcat în oaie
 
Agenda lui Javier, pardon, a lui Donald Trump, pare perfectă! Singura problemă e că Javier pozează în conservator-naționalist, pe când el este controlat de Forumul Economic Mondial, care i-a oferit chiar și poziția de economist-șef.
 
Mai mult, în spatele campaniei electorale de succes, se află nimeni altul decât omul de afaceri Eduardo Eurnekian, a cincea cea mai bogată persoană din Argentina, de asemenea membru al Forumului Economic Mondial. Cel puțin, acum știm de unde vin banii!