ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de „cercetători” de la universitățile Harvard și Montana Technological a produs un „studiu” în care afirmă că o civilizație „criptoterestră” foarte avansată ar putea trăi în secret printre oameni.

Deși se pretind „oameni de știință”, iar articolul unul de „cercetare”, universitarii americani nu fac altceva decât să însăileze niște ipoteze fantasmagorice, fără a produce nici un fel de dovadă.

„Studiul științific” este în realitate o bucată de literatură SF proastă, mult mai aiuristică decât cele ale lui Erich von Däniken, să zicem.

„Savanții” americani susțin că observarea de OZN-uri „ar putea (sesizați condiționalul! – n.a.) indica activitatea unor ființe inteligente, ascunse în secret aici, pe Terra (de exemplu sub pământ) și/sau în vecinătate (de exemplu pe Lună) și/sau care chiar «trăiesc printre noi» (de exemplu dându-se drept oameni)”.

Necunoscându-le originea, aceste entități sunt numite „criptoterestre”, pentru că stau pitite de ochii noștri.

Sesizând ei înșiși ridicolul înghesuirii unor asemenea ipoteze zgubilitice, fără nici o probă științifică, autorii „studiului” recunosc că acesta „va fi probabil privit cu scepticism de majoritatea oamenilor de știință”.

Dar nici vorbă să se descurajeze! Dimpotrivă, ei cer comunității științifice să le citească poliloghia cu „smerenie și deschidere epistemică” (sic!).

Nebunia devine maximă atunci când „savanții” noștri încep să dezvolte subiectul. Și să-și detalieze elucubrațiile.

Astfel, de pildă, ființele foarte inteligente care stau pitulate în adâncurile pământului ar putea fi „descendenții unor dinozauri necunoscuți, inteligenți” (sic!).

Există cel mai mic indiciu că dinozaurii au avut mai multă minte decât o șopârlă de azi? Nu. Dar de ce să te împiedici în asemenea detalii ca să strici bunătate de „cercetare”?

O altă teorie ar fi că ipoteticele ființe ar putea fi „forme remanente” ale unei civilizații umane vechi și foarte avansate, care astăzi își fac de lucru printre noi.

Din nou: vreo dovadă? Ori măcar indicii serioase? Nici pomeneală!

Altă teorie trăsnită este că super-ființele care bântuie mințile savanților de la Harvard și Montana ar putea fi un fel de zâne sau îngeri – dar materiali - care ar fi putut călători prin cosmos până pe Terra și au rămas aici.

Pentru a avea totuși o cât de minusculă ancoră în realitate, autorii „studiului științific” îl citează pe fostul congresmen american Mike Gallaghercare declara că o explicație pentru OZN-uri ar putea fi o „veche civilizație care a stat ascunsă aici (pe Terra – n.a.), în tot acest timp, și care acum își dezvăluie prezența”.

De ce a stat ascunsă atâta amar de vreme și de ce abia acum se arată, nici politicianul, nici savanții nu ne spun.

Și unul, și ceilalți îl citează pe un oarecare David Grusch, fost ofițer de informații, transformat în „whistleblower” (termen oarecum traductibil prin „avertizor de securitate”).

Grusch a fost audiat în iulie 2023 în Congres.

Ce susține Grusch a rezumat Levana Zigmund într-un articol pentru ActiveNews:

„Acum o lună, Grusch dădea un interviu pe larg la NewsNation, în care relata, frustrat, că poporului american i se ascund „de decade” informații extrem de importante despre fenomen (OZN); că guvernul american deține de mult timp aparate de zbor „exotice” aterizate ori prăbușite pe Pământ, inclusiv aparate intacte, ba chiar și resturi biologice ale piloților acestor aparate – numiți Non-Human Intelligences – NHI (Inteligențe Non-Umane); că probele culese de la aceste epave sunt periculoase pentru om – iar cei care lucrează cu ele își riscă viața; că fenomenul ar putea fi „extra-dimensional” mai degrabă decât, strict vorbind, „extraterestru”; că NHI nu sunt neapărat benigne; că au fost răniți sau au murit oameni din cauza acțiunii acestor entități; că există companii private care cunosc aceste lucruri, lucrând în secret cu guvernul etc.”

(Pentru mai multe amănunte, citiți excepționalul articol „OZN-urile. De ce acum?”.)

Evident că, dincolo de o înșiruire de vorbe, nici Grusch nu produce vreo dovadă ori măcar un indiciu credibil pentru cele afirmate.

Nimic! Și, totuși, bazându-se pe NIMIC, „Știința” a produs un „Studiu”, susținând că în realitate ar fi CEVA.

Dincolo de ridicolul său, acest caz are o importanță crucială pentru ceea ce ni se pregătește.

*

După ce părea să se fi sleit și mucegăit, fenomenul OZN a revenit cu putere în ultimii ani, mai proaspăt și vioi ca niciodată. Susținut chiar din cercurile politice și militare americane.

El a fost menținut totuși în faza de enigmă și de teorie a conspirației. Până acum!

Odată cu studiul celor universitarilor de la Harvard și Montana, lucrurile trec la un alt nivel: capătă caracter ȘTIINȚIFIC. Primesc deci o apostilă de AUTENTICITATE.

Altfel zis, sunt ridicate de la rangul de POVESTE la cel de REALITATE.

Scenariul seamănă uimitor cu Covidul sau Schimbarea Climatică.

ȘTIINȚA preia un non-subiect, îl umflă și îi dă o amploare planetară și existențială pentru omenire.

Știm ce urmează: pe baza acestui nou Subiect se vor construi reguli și dogme. Un nou regim de viață pentru oameni, radical diferit de cel trecut.

Aici există două variante de scenariu: dacă alienii/dinozaurii inteligenți/îngerii și zânele se vor dovedi ființe BUNE, atunci ele vor avea un caracter CIVILIZATOR pentru noi, Oamenii.

Ne vor învăța cum să trăim în armonie și diversitate ca să nu distrugem planeta, controlând drastic emisiile de carbon; ne vor dezvălui secretele unor noi vaccinuri salvatoare sau virtuțile unor alimente revoluționare, cum ar fi gândacii, algele, planctonul sau carnea sintetică; ne vor arăta modul de organizare a societății lor avansate, multicultural, tolerant, plurisexual (probabil chiar ritual orgiastic); ne vor instrui că Dumnezeu nu există – dat fiind că ei nu l-au găsit deși au căutat prin toate ungherele cosmice – și că Dumnezeu este Natura.

Și, în general, ne vor învăța tot ce trebuie să știm încât să ne mântuim conform Modelului lor galactic (semănând uimitor cu Marea Resetare) și să facem din planeta noastră un Rai pe Pământ.

Pe scurt, Ei vor fi pentru Noi un fel de Astro-Christ-messengers.

Există însă și varianta de scenariu în care Entitățile abia validate de „Știință” - deci gata să fie introduse în scenă - se vor dovedi malefice (o idee pentru care Hollywoodul i-a pregătit de mult pe oameni).

În acest caz, pentru combaterea lor, va fi nevoie de o stare de urgență globală și de o lege marțială planetară cu reguli draconice: suprimarea sau limitarea (temporar, evident, până trece pericolul) a unor drepturi, cenzură, supraveghere, control etc.

Și schimbarea din rădăcini a societății, transformând-o într-una cazonă, supusă în totalitate Mașinii de Război și Ierarhiei sale.

Ordinul nu se discută!

Nici un preț nu este prea mare pentru înfrângerea Putiniștilor Galactici.

Oricare dintre aceste scenarii (este posibilă și o combinație a lor) va avea girul zdrobitor al „Științei”.

Iar cine se va opune noilor „adevăruri” ce nu vor întârzia să fie dezvăluite de guverne și validate de „Știință” va fi declarat „terorist”, „dușman al omenirii”, „untermensch” și va fi izolat și/sau eliminat din corpul social.

Inclusiv oamenii de știință deviaționiști și negaționiști.

*

În ultimii ani, toate „teoriile conspirației” s-au dovedit reale.

Acum, însă, după atâtea crize politice, sociale, financiare, economice, culturale, sanitare, climatice, pare că se pregătește să ne fie servită Mama Tuturor Teoriilor Conspirației:

„EI sunt printre NOI”.