ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului de la Paltin - Petru-Vodă vă invită cu bucurie duhovnicească la prăznuirea unuia dintre ocrotitorii principali ai mănăstirii, – Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon.

Acest hram a fost ales de către Părintele Arhimandrit  Justin Pârvu, pentru grija pe care maicile din mănăstire o poartă bolnavilor ce se adăpostesc în căminul de bătrâne din incinta mănăstirii, precum și nevoiașilor din zonă care apelează la ajutorul medical oferit de maicile și părinții,care sunt cadre medicale autorizate, scrie Mănăstirea.

Râvnind tămăduire sufletului și trupului, să alergăm la mijlocirea marelui doctor fără de arginți, Sf. Pantelimon, prăznuindu-l cu laude și cu dragoste duhovnicească.

Slujba Sf. Liturghii va începe în jurul orei 9.00, joi, 27 Iulie, oficiată de Părintele exarh, Arhimandritul Petroniu Marin, înconjurat de alți preoți și diaconi, ucenici ai Părintelui Justin și prieteni ai mănăstirii.

Cu această ocazie Revista Mănăstiri - Atitudini - oferă și o minunată relatare din temnițele comuniste, în care Doamna Aspazia Oțel Petrescu ne descoperă ajutorul minunat primit de la îngerul păzitor, precum și alte întâmplări cu Maica Domnului. Convorbirea a avut loc la mănăstirea Paltin Petru-Vodă. AUDIO/VIDEO: