ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai țineți minte cum se striga în timpul protestelor din pandemie?!

ARAFAT - JUDECAT/ PENTRU CEI LEGAȚI DE PAT!

Nu s-a întâmplat nimic atunci, omul a rămas pe poziție, gata să comande următoarea acțiune, iar bolnavii tot legați de pat și-au sfârșit zilele.

Cu câte morți absurde trebuie să își mai umple CV-ul acest Arafat ca să fie demis, să zboare din funcția de unde își exercită dictatorial incompetența?!

Câți trebuie să mai murim, câte locuri din țară trebuie să se mai umple de lumânări pe caldarâm?

*

Văd că subiectul "Vrem spitale, nu catedrale" revine iar în atenția inepuizabililor susținători USR.

Nu îmi rămâne decât să scot și eu de la naftalină răspunsul pe care l-am dat acestor Gigi use-triști în 2015, răspuns care a fost atunci preluat de mai multe publicații, inclusiv de ActiveNews, articol datând din 2015.

Azi, în 2023, la opt ani distanță, suma lunară pe care o dă din impozite pentru BOR  un usetrist din ăsta este de

0,5 lei x 3 = 1,5 lei pe lună.

1,5x12 luni = 18 lei pe an. Cu banii ăștia poate să ia un Uber liniștit azi. 

Spre deosebire de 2015, azi, după opt ani, Gigi usetristul nu mă mai face nici măcar să râd.

Textul din 2015:

"Draga Gigi care te plângi că ți se iau banii din impozit și se duc la BOR,

0,4% din Bugetul de Stat se duce la Culte, deci 80% din ăștia ajunge la BOR. adica la BOR se duce 0,8x 0,4 = 0,32% .

Gicu, doar din 16% din venitul tău poți calcula cât dai la BOR, pentru că restul intră direct la șomaj, asigurări de sănătate și fondul de pensii).

Gicu dragă, fii atent acum ce calcul simplu: dacă tu ai un salariu de 1000 lei/luna, în cazul în care nu lucrezi cumva la negru, cei 16% înseamnă 0,16x 1000 =160 lei. Din banii ăștia dai tu lunar la BOR 0,32% !

Asta înseamnă Gicule că dai lunar fix (160x0,32) /100 = 0,512 lei

Da, Gicule, dai lunar fix 0,5 lei, adica 50 de bani pentru BOR.

Acum, tu Gicule care urli că vrei să nu mai construiască BOR biserici din cei 50 de bani ai tăi per lună, țin să te anunț că nu poți plăti nici măcar o cursă cu taxiul din banii pe care ii dai tu ANUAL la BOR (50 de bani x 12 luni, vezi tu cât face), darămite să te apuci să mai construiești vreo biserică.

Ce ne facem acum Gicule, că noi ăștia de vrem să dăm acei 50 de bani lunar suntem cu muuult mai mulți decât tu și familia ta de Gigi? Ții minte cam cu cât mai multi, sper că nu ai uitat faza cu ora de religie.

Măi, Gigi, deși mă înfurie cât de prost stai cu aritmetica și mă deprimă cât de infatuat ești când crezi că din banii tăi construiești catedrale, încă te plac și pentru că mă faci să râd, măi. Pupik"

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews