ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul israelian caută țări „dispuse să absoarbă” uriașa masă de refugiați palestinieni provocată de bombardamentele masive asupra civililor din Gaza.

În ședința partidului Likud, de guvernământ, organizată luni, 25 decembrie, Netanyahu a afirmat în legătură cu palestinienii alungați din casele lor de bombardamentele israeliene:

„Problema noastră o reprezintă țările care să fie dispuse să îi absoarbă...”

Premierul israelian a adăugat că trebuie formată o echipă care „să asigure ca toți cei care doresc să părăsească Gaza și să plece într-o țară terță să poată face acest lucru”.

Netanyahu a explicat:

„Această chestiune trebuie rezolvată. Are o importanță strategică pentru prima zi de după război.”

La sfârșitul lunii octombrie, presa israeliană publica un document al Ministerului Informațiilor (traducerea în engleză AICIdin această țară care conținea un plan pentru evacuarea întregii populații palestiniene de 2,2 milioane de locuitori din Gaza mai întâi în Peninsula Sinai.

De aici, ei ar trebui dirijați către țări din Europa – în special zona mediteraneană - mai întâi spre cele două mari „porți” pentru imigranți: Grecia și Spania.

Mai departe, Bruxelles-ul va avea grijă ca ei să fie „redistribuiți”.

Un rol important în planul israelian îl dețin Statele Unite, care urmează să exercite presiuni asupra aliaților occidentali pentru a primi refugiații palestinieni.

Luna trecută, doi parlamentari israelieni, Danny Danon și Ram Ben-Barak, au dat publicității un editorial în care făceau apel către țările europene să preia refugiații palestinieni.

Până acum, cu excepția Canadei lui Trudeau, țările occidentale nu s-au arătat prea încântate de perspectiva de a primi noi imigranți.

Toate aceste demersuri nu fac decât să confirme faptul că scopul final al operațiunii israeliene în Gaza este Epurarea Etnică a zonei.

Potrivit celor mai recente informații, circa 85% din cei 2,2 milioane de palestinieni din Gaza au fost nevoiți până acum să își părăsească locuințele.