ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vă amintiți simpatica melodie de jazz din „Pisicile Aristocrate” cu refrenul „Everybody wants to be a cat”? - „Toată lumea vrea să fie pisică?”

Într-o lume tot mai diversă, în care oricine e liber să fie orice dorește, era doar o chestiune de timp până să se pună problema respectării drepturilor celor care se cred pisici.

Inițiativa a venit, în mod firesc, din mediul științific („Să ascultăm de Știință!”).

Universitatea din orașul britanic Bristol a emis un „ghid de comportament” cu persoanele care au o astfel de personalitate.

De pildă, unei persoane care se crede pisică e corect să i te adresezi cu pronumele „nye/nyan”. Pentru neinițiați, „nyan” înseamnă „miau” în japoneză.

Directiva publicată de conducerea Universității din Bristol descrie o persoană „pisicogenă” („catgender”) ca fiind „cineva care se identifică puternic cu pisicile și poate manifesta dorințe legate de faptul de a fi pisică ori altă felină”.

În acest moment, toate bancurile cu nebuni se prăbușesc. Nu mai e nimic de râs. Habar n-am avut că toți „Napoleonii” și plimbătorii de papuci care spun „cuțu-cuțu” sunt persoane perfect normale!

Dar decizia Universității din Bristol de a recunoaște „drepturile pisicogenilor” deschide o adevărată Cutie a Pandorei.

Astfel, toate toaletele publice corect politice, care până acum erau doar „binare”, vor trebui dotate și cu litiere cu nisip.

Mai mult, pentru a evita orice discriminare între oamenii-oameni și oamenii-pisici și a curma din fașă orice idee de „suprematism uman”, normal ar fi să facem toți la litieră și să purtăm zgardă antipurici. Ori măcar să ne punem de-a bușilea când cântă imnul!

Dar lucrurile nu sunt atât de simple. Lumea de mâine e mult mai complexă și un progresist adevărat trebuie să se gândească la toate aspectele.

O serioasă problemă o vor constitui persoanele care se identifică drept câini și care, evident au și ele drepturile lor. Societatea avansată de mâine trebuie să aibă grijă ca respectarea acestora să nu încalce drepturile „oamenilor-pisici”.

Astfel, evident că va fi recomandat să nu te miri dacă vezi pe cineva plimbându-se pe stradă în patru labe cu un os în gură, să i te adresezi acestuia cu pronumele „cuțu” în japoneză și să asiguri dotarea toaletelor publice cu pomișori de plastic (pentru salvarea planetei).

Pe de altă parte, omul-câine trebuie învățat că este categoric interzisă orice formă de agresiune sau „bullying” asupra omului-pisică, iar acesta din urmă trebuie să se abțină să îl consume pe omul-canar.

Fascinanta lume de mâine seamănă izbitor cu un desen animat.

Dacă Marea Resetare va reuși, nu poate exista propunere mai potrivită pentru șefia Guvernului Mondial decât Noe.

După ei, potopul!