ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un creștin ortodox și-a exprimat dragostea față de Patriarhul nostru, rugându-și prietenii să se roage pentru Preafericitul Părinte Daniel. Ceea ce facem cu toții, de altfel, la fiecare Sfântă Liturghie. Și nu numai.

„Rugați-vă pentru Patriarhul nostru Daniel, să-i dea Dumnezeu putere și nădejde. Hristos a Înviat!”, a îndemnat colegul nostru de presă, regizorul Iulian Capsali, cunoscut credincios și familist, ceea ce nu se poate spune chiar despre toți angajații Patriarhiei, pe care am vrea să-i iubim, măcar creștinește, chiar dacă nu le împărtășim toate orientările.

În urma comentariilor de pe pagina sa personală din spațiul online, Iulian Capsali a revenit și a explicat că nu este vorba nici de covid, nici de vaccin, subliniind cu tărie că el garantează că Patriarhul NU s-a vaccinat.

Era doar, cel mai probabil, o îngrijorare de fiu al Bisericii față de paloarea Marelui Alb observată de ochiul său format, de cineast și plastician, la slujba de la hramul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, luni, după Înviere. Sigur, după multele zile de post negru oricine poate să se simtă mai slăbit și, ca atare, rugăciunile celor care îl iubesc să-l ajute să se întremeze mai repede. De asemenea, alegerea Patriarhului de a oficia adeseori slujbele în Paraclisul patriarhal e posibil să fi influențat gândirea vreunora dintre comentatori.

Dar nicăieri Iulian Capsali nu a spus că Patriarhul este bolnav. Și totul ar fi rămas la rugăciunile prietenilor săi dacă nu ar fi existat un personaj cu adevărat bolnav la Patriarhie.

Calitatea lui proastă, de comunicator, a făcut ca o simplă postare care se dorea de bun augur să fie transformată într-o știre națională catastrofală, în primul rând chiar pentru Patriarh.

Într-un limbaj livresc patapieviciean din care se reține scursura fierei sale pe post de vomă împrăștiată în mass-media captată benevolent sau/și la ordin, aruncătorul de vorbe goale de la Patriarhie a reușit să-l facă de râs pe Patriarh, plasându-i starea de sănătate sub lupa a 18-20 de milioane de români de pe planetă stârniți de tam-tam-ul presei de cancan și trese care-l deservește pe „marele comunicator”.

Un comunicat „bogat” în duh, cu două tăișuri, lipsit de blândețe și pace, în ciuda Sfintelor Paști, a fost scos din teacă și vărsat public cu otrava intrinsecă aferentă. Am reținut și că îl deranja că „în spațiul virtual absolut oricine are acces”. Hmmm... Nu e bine, tovarăși, nu e bine! ACTUALIZARE: Dovada că „nu e bine tovarăși” este că între timp Iulian Capsali a fost taxat cu 30 de zile de „carceră”, respectiv de interdicție de a posta pe rețeau în cauză. „Slavă”! Iată și „proba” „vinovăției” sale:

Scos pe țeavă, comunicatul a fost o „reușită” totală! De-acum, la fiecare apariție, românii vor sta cu ochii cât cepele pe Patriarh, ca să-l vadă cât de palid e, ce cearcăne are, dacă îi curge vreo dâră de sudoare, se împiedică sau nu se împiedică, răsuflă greu, e bine, sănătos, sau nu?!

Grație „marelui comunicator” din Deal! Vaccinatul de la Catedrală. Mr. Pfizer. Acoperitul mascat de la Patriarhie.

Prostie monumentală dominată de o ură viscerală la adresa credinciosului familist? Sau operațiune intenționată de expunere a Patriarhului?

Unde este prima datorie a comunicatorului de serviciu/i - în acest caz protejarea imaginii și intereselor Patriarhiei și Bisericii naționale și, ca atare, a Patriarhului? Așa se protejează Patriarhul? Expunându-l pe prima pagină a tabloidelor de pe tarabe?

De ce nu-și vede mai bine de victimele din Biserică pe care le lasă în urmă, acum aproape zilnic, după fabuloasele lui pledoarii pentru vaccinarea cu seruri experimentale cu efecte adverse mortale, „sigure și eficiente”, dezvoltate și create - TOATE - din celule de la copii avortați și „decupați” DE VII?

Toate, adică inclusiv cel de la Oxford/AstraZeneca - care a provocat morți și cheaguri de sânge pe bandă la nivel mondial - și pe care îl proslăvea la Trinitas TV împreună cu Marele Comunicator un cercetător în imunologie și epidemiologie teoretică la Universitatea Oxford (nici un conflict de interese) care - ce sacrilegiu! -, a primit chiar „Ordinul Sfinții Martiri Brâncoveni”, înmânat, personal, la Londra, de „nespecialistul” vaccinist. Premiere cu Ordinul sfinților prunci ai lui Brâncoveanu hăcuiți de păgâni oferit pentru „meritele” sale celui care promova vaccinul cu celule de prunci hăcuiți de „cercetători”! Câtă ordinărie! Ca să nu spunem mentalitate satanistă...

Când se uită oare, în oglindă, ce vede Marele Comunicator? Sau, mai precis, pe cine?

La Patriarhie e un singur bolnav. Un Mare Malad. Și acela, Slavă Domnului!, nu e Patriarhul.

De-acum încolo, un singur lucru bun ar mai putea face pentru Biserică „Marele Bolnav”: să tacă.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews