ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un asemenea Cuvânt cum este cel din înregistrarea de mai jos, rostit de sfântul Părinte Arsenie Papacioc, mare Duhovnic al Ortodoxiei, ar trebui să-i facă pe toți cârtitorii, fie că sunt de insectar, ca căpușa Patriarhiei, Vasile Bănescu, fie că sunt chiar membri ai Sfântului Sinod, să devină susținători entuziaști ai Mitropoliei Tomisului și să primească mesajul de dincolo de timp al vrednicului de pomenire Părinte ca pe o ascultare, „o angajare”, cum spune chiar Sfinția Sa.

Părintele Arsenie Papacioc, un sfânt al închisorilor bolșevice, propus la canonizare, este INCONTESTABIL pentru orice român-ortodox, indiferent de rangul său ierarhic sau de nivelul smereniei de mirean în post și rugăciune.

Trei zile de post și rugăciune (contestate de cei pe care-i arde postul și rugăciunea)? O săptămână! O săptămână se cerea în adresarea către marele Duhovnic - invocându-se pilda Mutării Muntelui, în cadrul conferinței de la Constanța de acum 20 de ani, din 2004, pe când blândul și aprigul Părinte Arsenie avea 90 de ani iar IPS Teodosie doar 48, dar căruia, încă de atunci, Arhimandritul de la Techirghiol îi dă ascultare publică să reactiveze Mitropolia Tomisului.

IPS Teodosie fusese ales de doar trei ani, din 21 februarie 2001 - s-au împlinit luna aceasta 23 de ani - drept Arhiepiscop al Tomisului, și, de-abia venit, deja avusesere loc descoperiri importante - de mari sfinți! - sub păstorirea sa.

La 15 august 2001, chiar de Adormirea Maicii Domnului, are loc scoaterea miraculoasă la lumină a moaștelor celor mai vechi martiri din România - Sfinții Mucenici Epictet și Astion, martirizați la 290, sub Dioclețian, în Scythia Minor, Dobrogea noastră. Sfintele lor moaște au fost descoperite la Halmyris și apoi au fost aduse și depuse atunci spre închinare în Catedrala arhiepiscopală din Constanța. Părintele Arsenie se referă la ei. Sunt martiri ai lui Hristos cu 35 de ani înainte de marele Sinod de la Niceea, la care avea să participe și urmașul lor întru credință,  Mitropolitul Marcus al Tomisului.

Invidia, răutatea, bolile demonice de care suferă unii pseudo-intelectuali de bucătărie, mișunători turbați la dezinsecția venită prin alegeri dintr-un apartament în altul al vreunui vremelnic președinte de stat sau de partid, crează în jurul unui subiect altfel pur, de Istorie a României și Ortodoxiei românești, o mâzgă groasă, fetidă, maculând cu reflexia sufletului lor întunecat o dorință sfântă pentru orice român-ortodox, nedecăzut din statutul lui, cum sunt degenerații vânduți care roiesc ca ciorile vopsite peste Dealul Patriarhiei: recunoașterea unui drept istoric.

Un act care aduce și consfințește întâietatea României apostolice în Europa și în întreaga lume ortodoxă.

Noi nu insistăm; istoria o strigă. Istoria nefalsificată.

Și nu o spunem noi. O spune Părintele Arsenie Papacioc, marele Duhovnic de la Marea Neagră al Ortodoxiei române.

Dacă nici de unul dintre înainte văzătorii cu duhul și marii mărturisitori și pătimitori pentru credința strămoșească nu mai ascultăm, atunci e clar de unde vine împotrivirea.

Mai clar de atâta nu se poate!

Ascultați înregistrarea, citiți transcrierea, judecați și rugați-vă, mai ales pentru ca sufletele lor să iasă din ghearele satanei și să lase deoparte ura și orgoliile, pentru România.

IPS Teodosie alături de Părintele Arsenie și marele Duhovnic alături de Arhiepiscopul Tomisului - VIDEO:

IPS Teodosie, citind un bilet trimis din sală: Mi s-a dat sugestia să vă ajut:

„Preacuvioase Părinte, vin vremuri tulburi pentru țară.

Aș aminti doar trei probleme:

[Unu:] Nenorocirea prin care s-a aruncat asupra noastră programul Dracula Land (în traducere „Țara Răului”)...

Doi: Nenorocirea din Apuseni cu Roșia Montană, unde munți, sate, biserici, vestigii milenare vor fi rase pentru un pumn de aur... tot câțiva arginți;

Trei: Faptul că încă nu s-a revenit la statutul de Mitropolie a Dobrogei, deși a fost cea dintâi... 

Se pot rezolva acestea toate ca în pilda mișcării Muntelui? Nu putem ține cu toții o săptămână de post și apoi rugăciuni și cu spovedanie și împărtășanie - [ca] sa se indrepte acestea?”

Părintele Arsenie: Dragii mei, eu sunt și eu nedumerit de aceste lucruri, dar nu sunt în explicațiile noastre și in socoteala Lui Dumnezeu.

În ce privește Mitropolia Dobrogei, eu am militat pentru așa ceva, cu Mitropolia de-aici. Aici au fost primii pași  grozavi pentru creștinarea părții asteia din Europa, începând cu România.

Aici, în Dobrogea, Înaltpreasfintia Sa, care a revenit  - și eu am spus lucrul ăsta în multe părți - a răscolit nițel Dobrogea asta și a găsit părți din Cer în ea! Cu sfinți!

Asta nu e puțin. 

De ce în altă parte a țării s-a făcut mitropolie fără marile merite care le-a avut Dobrogea? 

Când a venit Înaltpreasfinția Sa aicea i-am dat o carte scrisă de mine pentru că era tipărită sub binecuvântarea Inaltpreasfinției Sale. Și i-am scris așa - să mă iertați:

Dobrogea și Sfântul Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! 

Am vrut, prin aceasta, să încurajez lucrurile, să și angajăm!”.