ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


"La Timișoara/ sângele morților/ nu mai are nevoie/ de lumină, de căldură, de/ pâine, biata/ România tace/ și luptă, și în urma/ ei Dumnezeu își deschide/ o venă și primește/ sângele morților.

La Timișoara/ sângele morților ne/ luminează camerele, ne/ încălzește caloriferul,/ ne pune pâine pe masă!/ Sângele morților face ca/ înăuntrul lumilor/ oarbe oamenii să se audă/ trăind./ Cine oare va mai îndrăzni să tulbure/ în România/ sângele morților?” 18 decembrie 1989 – Claudiu IORDACHE

"Norocoșilor,  voi ați murit cu iluziile întregi. Ați murit crezând că celorlalți, care v-au văzut murind prin televizor, le va păsa de moartea voastră. Ați murit fiind siguri că cei care v-au ucis vor plăti crima.(...) Așa că dormiți în pace, eroi! În România toți v-au uitat! V-au uitat până și cei pentru care ați murit. Cel mult o dată pe an, câteva zeci de trecători își aduc aminte de voi și aprind câte o lumânare. Una, că și lumânările s-au scumpit și dacă luăm mai multe nu ne rămân bani pentru ness sau pentru pâine. Dormiți în pace, eroi! Rămânem noi, supraviețuitorii, să trăim toată durerea de nu fi murit la timp. Dormiți în pace, norocoșilor!” – Călin NEMEȘ, rănit pe 21 decembrie 1989, la Cluj. "Scrisoare de la Răniți pentru Eroi” – 5 decembrie 1992.

Călin Nemeș s-a sinucis, la Cluj, la începutul lunii iulie 1993. Actorul Călin Nemeș nu s-a jucat în decembrie 1989. El chiar a avut speranțe. A fost grav rănit. În Piața Libertății din Cluj s-a tras fără avertisment în oameni cu piepturile goale. Cel care a dat ordin să se tragă era căpitan în armata română. – M.G., revista Privirea-18/14 decembrie 1996-Dosar de presă - "A fost odată o revoluție”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews