ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șezi blând, Turmă! Până acum ai fost mulsă și a fost foarte bine. De zeci de ani de zile ai fost mulsă, Turmă, cu degete necruțătoare, jegoase, împuțite, ascuțite și dureroase, de toți ciobanii care ori te-au lovit cu bâtele, ori ți-au fluierat ascuțit ca să intri în țarc. Și ai intrat, Turmă, behăind cu veselie idioată, la suplicii zilnice de pe urma cărora ciobanii și-au făcut mari averi. Așa e viața ta, Turmă, mănânci puțin și dai mult, că d’aia ești prețioasă pentru toți ciobanii.

Ehei, da’ d’acuma, Turmă, fii în continuare blândă, fericită, că vine un ditamai gheneral, vine Gheneralu’, fă Turmă, să te mâne și mai mult în țarcul strâmt. Să nu îndrăznești să behăi ceva, că Gheneralu’ are baionetă la pușcoci, fă Turmă veselă, și-odată te-nțeapă cu ea de uiți și de durerea mulsului. Starostele Gheneral are și ciobani pricepuți, hoți și vicleni, care-s buzoieni, care-s moldoveni, care-s ungureni, așa că n-ai scăpare, fă Turmă! Și de-o fi să te taie, asta e, fă, Turmă veselă, asta-i soarta turmelor, ție n-o să mai fie cine să-ți facă vreo „Mioriță”... Hai, brrr, Turmă, treci în țarc, că iarbă nu mai e, treci la coceni, fir-ai a dracu’ de oaie! VIDEO: