ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


78% dintre infectații cu covid din SUA care au ajuns să fie spitalizați (adică au avut formă gravă a bolii) sînt fie obeji, fie supraponderali, se arată într-un articol de pe principia-scientific.com (linc), citîndu-se Centrul de Control al Bolilor din SUA.

Mai exact, 50,2% dintre spitalizații cu covid din SUA sufereau de obezitate și 27,8% erau supraponderali.
Una din lozincile luptei cu covidul dusă de politicieni în ultimul an a fost „stați acasă ca să salvați vieți”. Practic, aplicarea acestei lozinci a însemnat în multe cazuri lipsa mișcării, ceea ce a dus la îngrășare, adică la risc sporit de a avea probleme în caz de infecție cu covid. Pe lîngă ineficiența măsurii la prevenirea infecțiilor, dovedită deja de experiența de peste 1 an.

Ce s-a întîmplat în multe cazuri? Oamenii au ascultat de guverne și au stat în casă să se ferească de virus. De ce le-a fost frică n-au scăpat, și pînă la urmă tot s-au infectat cu covid. Dar, datorită statului în casă, se îngrășaseră și au devenit astfel mult mai vulnerabili la acest virus. În unele cazuri au murit, dar poate dacă nu ar fi dezvoltat obezitate ar fi scăpat de virus fără probleme.

Pe lîngă vulnerabilitate la covid, obezitatea înseamnă vulnerabilitate la multe alte boli, mai ales boli de inimă și ale sistemului circulator. Îndemnul „stați acasă ca să salvați vieți” a curmat vieți și prin astfel de boli fără legătură cu covidul.

Pe lîngă obezitate, statul în casă înseamnă o expunere redusă la soare. Prin expunere la soare, pielea omului produce în mod natural vitamina D, necesară sistemului imunitar. Lipsa de vitamină D în organism înseamnă imunitate scăzută și a dus în unele cazuri la moarte, datorită covidului ori datorită altor infecții virale sau bacteriene.
Tot imunitate scăzută e determinată de stres și frică, lucruri cu care propaganda covid a avut grijă să alimenteze cetățenii.

Nu virusul ci guvernul, cu măsurile luate, e vinovat de cele mai multe morți. Lupta anticovid e mai distrugătoare decît covidul.

Marius Mioc

Mai citește:
– Efectul placebo și efectul nocebo. Caracterul criminal al creatorilor de panică
– alte articole despre problema coronavirusului la pagina covid-19.

Timișoreanul Marius Mioc (foto dreapta) este unul dintre primii arestați din timpul revoluției din 1989. Autor a numeroase cărți, inclusiv despre Dictatura Covid, îl puteți găsi pe blogul propriu și pe Facebook.

Ilustrație Video: Hyenas