ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Despre noua înșelătorie de tip medical pe care Organizația Mondială a Sănătății o pregătește, sub numele de „variola maimuței”, am mai scris:
Ultima modă în materie de pornografie a fricii: variola maimuței
NHS a schimbat pe saitul său pagina despre variola maimuței pentru a face boala să pară mai înfricoșătoare

În „Evenimentul Zilei” din 4 iulie 2022 Dragoș Lefterescu publică articolul „Variola maimuței: Simptomele primelor cazuri europene diferă de cazurile africane” (linc), din care aflăm ultimele cuceriri ale științei în legătură cu această nouă boală la modă: contrar a ceea ce se știa de zeci de ani în care boala era cunoscută în Africa, că variola maimuței este însoțită de febră, aproape jumătate dintre pacienții britanici studiați n-au avut nici un fel de febră. Nu e vorba de vreo mutație a virusului, ni se explică, dar poate că în trecut, în Africa, „multe cazuri, fără febră sau cu leziuni limitate, s-ar putea să fi rămas nedetectate”. Soluția pe care experții au găsit-o este „lărgirea definiției bolii pentru a depista mai bine cazurile noi, fără a insista, de exemplu, atît de mult pe o febră”.

Asta cu lărgirea definiției n-are cum să dea greș. A funcționat și cu lărgirea definiției cuvîntului „pandemie”, făcută în 2009, cu prilejul gripei porcine, și care s-a dovedit atît de folositoare în 2020, cu prilejul c0vid.

Schimbarea definițiilor unor cuvinte este o tactică obișnuită a industriei medicale, cu ajutorul celor care fac legile, și care sînt fie cumpărați, fie fraieriți (de experți cumpărați de industria medicală). Însuși definiția legală a cuvîntului „vacsin” a fost schimbată în 2019 (linc), și doar datorită acestei schimbări de definiție au putut fi declarate „vacsinuri” terapiile genice care folosesc tehnologia ARN mesager (Pfizer și Moderna).

Văd că în cazul variolei maimuței, încă nu s-a aruncat pe piață apariția unor mutații ale virusului. După modelul c0vid (Noi variante de covid apar ca ciupercile după ploaie de cînd a început vaccinarea – linc), dacă se va începe vacsinare pe scară largă pentru noua boală la modă, mă aștept să apară ca ciupercile după ploaie și noi variante de variolă a maimuței, care să explice astfel de ce vacsinarea în masă nu duce la scăderea numărului de îmbolnăviri. Dar acum n-avem nevoie de scăderea numărului de îmbolnăviri ci de creșterea sa, iar „lărgirea definiției bolii” poate sluji acestui nobil scop.

Beppe Grillo a vorbit cu ani în urmă despre schimbarea definiților medicale (video la sursa).