ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A fost odată ca niciodată: o mie cinci sute de icoane ortodoxe de Ziua Națională, pentru Inima Țării, Harghita și Covasna

Cu siguranță a fost cea mai puternică acțiune desfășurată de Calea Neamului. S-a întâmplat de 1 Decembrie 2016, obiectivul fiind 1000 de icoane pentru românii care participă la sărbătorirea Zilei Naționale în Curbura Arcului Intracarpatic. Răspunsul oamenilor din întreaga țară a fost peste așteptări, strângându-se mai mult de 1500 de icoane, care au fost dăruite fraților și surorilor noastre de Sfântul Apostol Andrei și de 1 Decembrie, la Sfântu-Gheorghe, Târgu-Secuiesc, Brețcu, precum și în alte sate, orașe din Covasna și Harghita. 
 
Alături de sutele de oameni din toate provinciile istorice românești, din Dorohoi până la București, din Bacău pâna la Cluj, Mureș, Satu-Mare, de la Buzău până la Craiova, din zeci de sate și orașe din întreaga Românie, ne-au trimis icoane mănăstirile Petru Vodă, Putna, Sihăstria Putnei, Strâmba, Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Protopopiatul Brașov, Capela Militară a Garnizoanei Vânătorilor de Munte Brașov, Parohia Săbăreni și Mirceștii Noi de Vrancea. Foarte multe pachete cu sfintele icoane ortodoxe au conținut și nenumărate scrisori sau pur si simplu simple bilețele în care erau trecute gândurile si rugăciunile oamenilor, foarte multi dintre aceștia fiind copii sau tineri, adresate românilor din Covasna și Harghita care duc asemenea unor eroi în viață pe mai departe, lupta pentru păstrarea identității naționale, a credinței ortodoxe, limbii române și tradițiilor populare moștenite de la strămoși. 

Campania a durat aproximativ o lună de zile, emoția acesteia a fost cred cea mai intensă, dându-mi încă odată certitudinea că acest popor român are resursele de suflet și de credință pentru a înfrunta cele mai cumplite timpuri și a supraviețui în Neam. Am văzut cu ochii mei asta, nu vorbesc ”din cărți”, am simțit bătăile inimilor de români care au trecut Carpații, așa cum odată le treceau Batalioanele, pentru a ajunge și a bate împreună, în același ritm național cu inimile fraților și surorilor noatre de sânge și credință din locurile în care este cel mai greu să fii român, să ai libertatea de a fi român. Rugăciunile trimise prin aceste icoane, nu au ajuns numai la cei vii în Neam dintre ai noștri, ci și la acei care si-au pierdut și limba și credința, la țăranii români din Doboi, Doboșeni, Vârghiș, Herculian, Căpeni sau Aita Seacă, ce nu-și mai amintesc că sunt români, ci doar lăcrimează dintr-un ancenstral instinct național, atunci când văd uneori pe ulițele satelor lor tineri cu icoane în mâini, în strai alb românesc și cu steag tricolor. Atunci când un frate nu-și mai poate ridica mâna să spună Tatăl Nostru în limba română, ridică-i tu mâna spre frunte și începe să spui împreună cu el, ca un învățător de limbă română a istoriei noastre, Tatăl nostru care ești în Ceruri...

După 30 de ani, în care guverne, parlamente și președinți au trădat România, distrugând la comandă străină un întreg sistem de educație națională, după ce s-au investit sute de milioane de euro în propaganda anti-identitară, la o simplă chemare de pe un amărât de cont de Fb. din 2016, care între timp a și fost șters, au ajuns în Covasna și Harghita, pentru Identitatea Națională, 1500 de icoane. 

Lupta continuă, unii spun că de-abia începe! Biruiți deznădejdea și veți învinge, căci Hristos a Înviat!