ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CUVÂNTUL CITITORULUI
 
Lucrurile sunt foarte clare cu ceea ce se intampla si cu ceea ce urmeaza sa se intample. Cred ca nu mai este niciun dubiu faptul ca certificatul verde covid nu are legatura cu sanatatea ci cu resetarea financiara pentru care e nevoie de control intregii populatii prin pașaportul de date - caci QR ul asta e, care se va implementa prin creditul social plus creditul de carbon. 
 
Daca mai era nevoie de o dovada in plus, iata aceasta stire din Washington Post: Coronavirus vaccination may soon be available for children younger than 5, prompting elation and questions. Cu răspunsul prompt al organizației Childrens Health Defense fondată de Robert F. Kennedy Jr.: Urgent! Stop FDA Approval of Pfizer Shots for Kids 6 Months to 4 Years
 
Este cat se poate de limpede ca pentru a se indeplini planul au nevoie de "fișarea" (acesta era termenul in Protocolul de la Toronto din 1985) intregii populatii.

Pe site-ul activenews.ro se abordeaza tema, insa cred ca nu transmiteti foarte clar ce are lumea de facut la modul cel mai concret, si anume: SA NU SE SUPUNĂ! (acesta fiind mesajul pe care va rugam sa-l transmiteti). Adică, trebuie sa le fie foarte clar ca, pe langa petitii, proteste, procese si alte demersuri din care reiese opozitia, oamenii trebuie sa nu se supuna! Si mai clar spus, daca se manifesta impotriva sistemului prin petitii, proteste etc, dar la un moment dat cedeaza, debeaba s-au agitat.
 
De nimic altceva nu depinde (ne)reușita planului lor decat de asta! Cati de multi nu ne supunem! Sau ne supunem! Numai nesupunandu-ne vom reuși, cu ajutorul Lui Dumnezeu! 

Bine, acum, ca sa reusesti sa nu te supui (la ce va veni) trebuie sa ai o credinta de neclintit in Dumnezeu. Fara Hristos nu vom reusi! Fara Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe, la modul cel mai concret, nu vom reusi! Asta e foare clar, dar asta e o alta discutie. Pe tema asta am scris eseul pentru concurs. Nu stiu cat de bine s-a inteles ca alta sansa nu avem.

La modul asta: Dacă cineva nu se hotărăște pentru moarte, nimic nu se face. Toate de acolo încep,cum spunea, dar nu numai ca spunea, ci trăia in razboi (iar noi suntem in razboi) Sf. Paisie Aghioritul: NU E GLUMA!

Inselarea in care lumea trăiește este foarte mare, oamenii sunt dusi de val, si asta are o singura cauza: lipsa Lui Hristos din viata noastra! Si viclenia diavolului! Razboiul nevazut! Un om care nu cunoaste care e rostul poruncilor lui Hristos, ca ele nu au rol numai moral, ci si tamaduitor, adica fara implinirea lor nu poti trai ca om creat de Dumnezeu, si nici nu te poti mantui, este un om pierdut. Practic, te pierzi in hatisul de „precepte/concepte” si tot felul de balarii. Nu sti de unde sa o apuci, nu sti unde sa cauti. Nu sti ce e adevarat si ce nu. NU STII CE SA FACI! Frunza in bataia vantului. Si dau un simplu exemplu: un om care nu a tinut post o zi in viata lui, acela e un  sclav. Nu este liber. Nu el e stapan pe mancare, ci invers. Nu se poate abtine, nu se poate controla. Il controleaza mancarea, il controleaza altii. Postul e "ABC"ul. De aceea l-a lasat Dumnezeu. E pentru noi, nu e pentru El. E pentru supravietuirea noastra. Si pentru mantuirea noastra. E pentru aici si pentru veacul ce va sa vie. E o mica parte din a începe sa invatam sa fim liberi. Neinfricati de nimeni. Numai de Dumnezeu. „Cel plin de frica Lui Dumnezeu este plin de puterea Lui” - Parintele Dumitru Staniloae.
 
Ca sa nu mai zic de beneficiile lui pe partea de sanatate. Ca sa nu mai zic ca daca nu-l tii de voie, ajungi sa-l tii de nevoie (da o boala si zice medicul ce ai voie sa mananci si ce nu - tot un fel de post, un control/o abstinenta). Beneficiile lui sunt clare si nu mai insist - numai atat mai spun, ca stiinta "descopera" ea si, si dovedeste, minunea postului. Ce ma bucur cand stiinta mai descoperă/demonstrează ce a creat si lasat Dumnezeu, in cazul asta, ce zice biserica de mai bine de 2000 de ani.  

Traim vremuri in care este cat se poate de evident, la modul cel mai concret, ca fara Hristos nu putem face nimic, nu putem rezista, nu avem putere, suntem slabi. Nu stim care e rostul nostru pe pamant. Scopul si durata vizitei?!

Mai las aici si o scriere a Sf. Macarie Egipteanul, cu nadejdea ca m-am facut inteleasa. Doamne, ajuta!

Voința omului și puterea Domnului


Sfântul Macarie Egipteanul, Cele cincizeci de omilii duhovnicești, omilia XXXVII, 10-11, în Părinți și Scriitori Bisericești (1992), vol. 34, p. 248-249

„Întrebare: Deci ce poruncește Scriptura omului ca să facă?

Răspuns: Am zis mai înainte că omul are, potrivit firii sale, bună-voința; pe aceasta o cere Dumnezeu. El poruncește omului ca, în primul rând, să cunoască: cunoscând, să iubească; și, în sfârșit, (iubind) să fie gata să împlinească (voia Sa). Faptul, însă, că mintea este impulsionată, că suportă osteneli și că săvârșește o lucrare (nu aparține omului), ci Harului Domnului, care se dă celui ce vrea (să facă voia Lui) și crede (în EI).

Voința omului este un ajutor esențial. Fără voința (omului) Dumnezeu Însuși nu face nimic — deși poate — din respect față de liberul arbitru. Prin urmare, lucrarea mântuitoare a Duhului depinde de voința omului. Iar dacă îi dăm toată voința noastră, atunci Dumnezeu ne atribuie nouă toată lucrarea (mântuirii). (…) El Însuși a zis: De câte ori am voit să adun pe fiii tăi, (după cum adună pasărea puii săi sub aripi), dar nu ați voit? (Matei 23, 37). Rezultă de aici că El ne adună și că de la noi cere doar voința de a fi de acord cu (El). Și cine vădește voința, dacă nu truda de bună voie?

După cum fierul taie, despică, ară, plantează, dar nu face toate acestea decât dacă este mânuit – altul este cel care-l mișcă și conduce, iar de se tocește îl pune în foc și-l reînnoiește – tot așa și omul, cu efort și trudă face binele, dar Domnul lucrează în el în chip tainic. Și, pe când este copleșit de osteneală și necaz, El îi mângâie și înnoiește inima după cum spune și profetul: Nu cumva se va preaslăvi securea fără cel ce trudește (cu ea), sau va fi slăvit fierăstrăul fără de cel ce-l mânuiește ? (Isaia 10, 15).

(…) Să ne rugăm, deci, să primim cunoașterea lui Dumnezeu, să fim crescuți în legea cea duhovnicească, pentru ca să împlinim sfintele Sale porunci.”


As mai adauga ceva ref. la rațiune si credinta, ca tot se pun in balanta. Recomand un mare sfant al zilelor noastre, din scrierile caruia se poate constata că si la nivel rational se poate explica ceea ce e mai presus de rational, bineinteles, de catre un om f destept insuflat de Duhul Sfant. E vorba de Sf. Nicolae Velimirovici, e genial, fiind numit și „Gură de Aur al secolului XXI”. A fost un erudit, cu doctorate la cele mei prestigioase universitati, si amintesc, asa ca sa starnesc curiozitatea, un prim doctorat la Universitatea din Berna, urmat de alt doctorat în filosofie, la Oxford, apoi încă un doctorat la Universitatea din Geneva, cu tema „Filosofia lui Berkeley”. Intr-un timp acordandu-i-se titlul de Doctor Honoris Causa la Universitatea Cambridge. De ex https://marturieathonita. ro/dregatorul-bogat-pazirea- poruncilor/

 

Claudia Goage

 

Câștigătoarea Premiului III la Categoria ESEU, a Concursului ActiveNews, cu textul Era Covid si Marea Resetare - Marea Șansă. Hai fraților!