ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tensiunile escaladează rapid. Clienții se opun arestărilor și pe bună dreptate. De ce ai scoate un client dintr-un bar, indiferent de ora din zi sau de orientarea lui sexuală sau de furnizorul lui de cablu sau de ce șosete poartă? Este absurd. Sătulă de anii de hărțuire venită din partea autorităților, comunitatea gay din New York demarează revolte de cartier care durează trei zile.

Evenimentele din iunie 1969 sunt un punct de reper, un moment de cotitură pentru drepturile minorităților sexuale. Acum se formează Gay Liberation Front și Gay Activists Alliance. Cele două entități funcționează după modelul altor asociații civile și se inspiră și din mișcarea feministă, mult mai avansată decât minoritatea gay. Sunt organizate proteste tot mai dese, membrii comunităților se întâlnesc cu liderii politici și-i trag la răspundere. La un an de la momentul Stonewall Inn au loc primele marșuri Gay Pride din Statele Unite și din lume. În 2016, zona din jurul Stonewall Inn (mai există localul și azi)  fost desemnată monument național.

Acronimul LGBTQ+. A fost folosit prima dată în 1990. Vorbim de versiuni care au suferit modificări odată nu nuanțarea diferitelor tipuri de sexualități. Acronimul e, practic, o istorie a mișcării gay, după cum a evoluat aceasta și după cum a fost inclusă în societate.

 Scurt glosar gay și nu numai

 La început a fost LGBT. Apoi a venit LGBTQ. Apoi restul.

Corectitudinea politică a împins terminologia identității sexuale la un extremism vecin cu fanatismul. Femeile sunt "persoane purtătoare de vulvă”, iar bărbații sunt „persoane purtătoare de penis”. La atât reduce noua filosofie progresistă ființa umană. La "purtătoare de”. Acest lucru invalidează însăși esența persoanei umane și o reduce la biologie.

Omul, centrul creației lui Dumnezeu, devine, în accepția avocaților corectitudinii politice, un purtător de organe, incapabil de măreție.

L – Lesbiană. În terminologia extrem de corectă politic (și de care râd chiar și reprezentanți ai așa-ziselor minorități sexuale), este "o persoană purtătoare de vulvă, care preferă relațiile sexuale cu persoane de același gen”.

G – Gay -  Persoană purtătoare de penis care preferă relații sexuale cu persoane de același gen. Temenul "homosexual” nu mai este considerat corect politic, din cauza conotației negative pe care a avut-o până în 1973, când homosexualitatea figura în Manualul de diagnostic și statistică a tulburărilor mintale.

B – Bisexualii. În ciuda evidentei reprezentări, pe bisexuali prea puțini îi înțeleg. Ei sunt cu fundul în două luntri. La ei, nu merge, nici așa, nici altminteri. Sau, dacă vrei, merge și așa, și altminteri. Ca la ei, la nimeni. Cine să-i înțeleagă? Ce-o fi asta? Lipsă de asumare? În "Minunata Lume Nouă", Huxley definește aceasta drept generozitate  - adică ar fi și păcat să te păstrezi doar pentru un anumit sex, pe câtă vreme tu, în generozitatea ta, te împarți peste tot, ești al tuturor. Ești la comun cu toată lumea, iar monogamia e o glumă nereușită. Un fel de comunism sexual. 

T – Transgenderii. Aceștia sunt bărbați care se simt femei sau femei care se simt bărbați. Pardon. Tocmai am fost incorecți politic. știți dvs - "persoane purtătoare de” care se simt "purtătoare de”. Persoanele purtătoare de pot să poarte barbă și rochie și să aibă implanturi în diferite părți ale corpului, pe câtă vreme persoanele purtătoare de pot să fie, deja, persoane purtătoare de, dar care se simt persoane purtătoare de. Filosofia corectă politic e foarte atentă, să nu care cumva să le rănească eul interior, care se simt într-un fel, desi natura i-a făcut în alt fel. Atente până la paroxism cu persoanele purtătoare de care se simt persoane purtătoare de, companiile multinaționale au avut grijă să elimine simbolurile feminine sau masculine de pe ambalajele destinate persoanelor de sau persoanelor purtătoare de. Procter and Gamble, compania care produce, printre altele, tampoanele destinate persoanelor purtătoare de, a eliminat de pe ambalaje simbolul feminității, de teamă să nu le jignească pe persoanele purtătoare de care se simt personae purtătoare de. La anunțurile de angajare, multe dintre multinaționale au grijă să specifice că sunt atente cu persoanele purtătoare de care se simt persoane purtătoare de, să nu cumva să le jignească.

Q – Queer. Se întreabă, ca Poetul: "Cine sunt eu?”. Doar că din punct de vedere sexual. Queerii nici acum nu știu pe ce lume se află și trăiesc întrebându-se dacă sunt persoane purtătoare de care preferă persoane purtătoare de sau, dimpotrivă, persoane purtătoare de care preferă persoane purtătoare de.

I – Intersex – Există între sexe. Această persoană este "folosită” de ambele sexe. Specialiștii vorbesc despre o stare (care se apropie de sindromul de insensibilitate la androgeni) în care persoana are atât țesut gonadal masculin, cât și feminin și organe genitale externe care aparțin celuilalt sex sau care sunt ambigue.

A – Asexual (sau Aromantic) – Nu se simte atras de niciunul dintre sexe.

+ - identifică acele persoane care nu se simt incluse în niciuna dintre categoriile de mai sus, cum sunt, de exemplu, pansexualii sau fluiditatea de gen.  

Categoriile incluse în acronim se ceartă, adesea, între ele. Gay-ii nu-i recunosc pe bisexuali sau pe cei trans și le cer să se includă într-o categorie.