ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca orice formă a iubirii și iubirea de neam și țară este o virtute și nu ne naștem cu ea. Ea trebuie dobândită prin efort îndelungat și prin multă răbdare, la fel ca și iubirea de aproapele... De fapt ele se întrepătrund așa de mult încât nu putem vorbi de iubirea aproapelui fără iubirea de neam și nici de iubirea de neam fără iubirea aproapelui.

Totuși, la fel ca toate darurile lui Dumnezeu, iubirea de țară și neam am primit-o ca sămânță prin Botez, în toată plinătatea ei și o avem deja în suflet în chip potențial, dar Dumnezeu nu ne forțează să ne-o manifestăm.

Dar ca toate virtuțile, vom descoperi iubirea de neam și țară ascunsă chiar în poruncile lui Dumnezeu, Care se ascunde în inima noastră. Lăsarea păcatelor și împlinirea în faptă a poruncilor Domnului din Evanghelie ne vor deschide ușile curate ale iubirii de neam și țară.

Mihai Făgădaru ar fi împlinit azi 45 de ani.

Veșnica lui pomenire!

VIDEO: