ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică am fost prezent la Țebea să pun o floare și o lumânare la mormântul său sfânt, lespede de temelie pentru oricare luptă națională. Avram Iancu nu a fost înțeles în întregime de toată lumea în timpul vieții și nu cred că e înțeles cu adevărat nici acum. Destinul lui a fost după opinia mea, similar cu cel al lui Mihai Eminescu. A trăit total într-o stare de front, de tranșee. 

A fost conștient, cum ar trebui să fim și noi astăzi, că are de a face cu o structură inamică militarizată, perfect organizată, fanatică și cu un obiectiv precis: alipirea Transilvaniei la ,,Țara Ungurească”. A realizat încă din capul locului că argumentul, reacția în fața acestei structuri este ,,Lancea lui Horea”, nu negocierea, prin care s-ar pierde timp, timp în care inamicul câștigă teren, nici toleranța tâmpă a unor ”idioți utili”, nici ”multiculturalismul”, concept care se vehicula ca esență încă de pe atunci și nici varianta ca pentru cauza luptei anti-imperialiste (a se citi acum antiglobalism) să fie cedată cauza națională românească din Transilvania (antiglobalismul globalist).

A înțeles acest lucru pentru că avea adânc întipărită, până în măduva oaselor conștiința (mentalitatea, cum se spune acum) unui luptător în realitatea unui război în plină desfășurare. 

Dacă nu a cedat niciun pas în fața inamicului direct, de asemenea, nu a cedat nicio fărâmă din idealul lui național (a se citi acum suveranitate națională) în fața aliaților săi în lupta contra forțelor maghiare. 

Întreaga Linie cred că ar putea fi rezumată în trei concepte de luptă: 

1.,,Nu cu argumente filosofice și umanitare veți convinge pe tirani, ci cu Lancea lui Horea” 

2. ,,Nu ne-am luptat pentru jucării”

3. ,,Românii nu vor cerși libertatea, ei sunt destul de tari ca să și-o stoarcă singuri”.

Concluzia la toate acestea, fiind:

No, hai!

VIDEO: