ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acolo unde nu mai sunt români, venim noi, pentru ca Pământul Țării să mai respire încă odată, românește.

Parohia Ortodoxă Baraolt împreună cu Asociația Calea Neamului organizează pe 16 aprilie, în Sâmbăta lui Lazăr, ajunul Floriilor, procesiunea de Florii la Vârghiș, Doboșeni si Baraolt, jud. Covasna. Vă așteptăm!

Cu ramuri de salcie, ne reîntoarcem acolo unde în 2017 am înălțat Troița Românilor, în curtea Bisericii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil din Vârghiș, ridicată în 1807. La ora 15,30 vom lua parte la slujba Vecerniei împreună cu cei trei sau patru enoriași ortodocși din Vârghiș iar după ce vrednicul părinte Vasile Bobeică va sfinți ramurile de salcie, vom porni în procesiune pâna la Crucea din centrul Vârghișului, ridicată pe locul unde a fost dărâmată de trupele horthyste în 1940, biserica ortodoxă ridicată în 1937. Pornim apoi spre Doboșeni, acolo unde nu mai există niciun creștin ortodox, pentru a ne închina și a lumina cu o lumânare biserica ortodoxă demolată partial în 1940, refăcută odată cu înființarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei de IPS Ioan Sălăjean. Spre seară ajungem la Baraolt, la Biserica Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil unde părintele Vasile ține încă vie flacăra ortodoxiei laolaltă cu cei câțiva enoriași din localitate.

Împreună cu noi vor veni în această procesiune 30 de tineri din Covasna pentru a-i apropia și mai mult de Sfânta Biserică, pentru realiza si mai mult cât de vitală este prezenta lor în bisericile din satele și orașele unde trăiesc.

Cine dorește să ne ajute cu transportul și masa copiilor, este rugat să doneze orice sumă de bani în contul general al Asociației Calea Neamului, RO62BRDE080SV52855930800. Din banii strânși, vom ajuta deasemenea parohiile ortodoxe din Vârghiș și Baraolt.

Reluăm începând cu Sâmbata lui Lazăr, acțiunile pentru Harghita și Covasna, întrerupte parțial de cei doi ani de plandemie, ani în care ne-am concentrat și pe participarea sau coorganizarea protestelor împotriva măsurilor dictatoriale din stările de urgență și alertă, precum si împotriva w@xxinarii obligatorii și certificatului ”verde”. Spun parțial, deoarece în pofida tuturor restricțiilor și amenzilor, am fost prezenți pe ”vechiul câmp de luptă” din Inima Țării, atât de Trianon, 1 Decembrie, 24 Ianuarie, 15 Ianuarie, reușind totodată să ținem flacăra vie la Valea Uzului, să mergem la Sibiu acolo unde memoria martirilor Horea, Cloșca și Crișan este batjocorită de prezența statuii baronului Samuel Brukenthal sau la Cluj-Napoca pentru a comemora victimile Diktatului de la Viena. Ne facem datoria așa cum putem, împreună cu toți românii care ne-au sprijinit prin fondurile trimise în contul Asociației Calea Neamului și prin participarea fizică la acțiuni. Vă suntem extrem de recunoscători pentru tot sprijinul, inclusiv pentru susținerea postărilor noastre de pe internet.

Dragi prieteni, împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!