ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doamne ajută fraților, fac un apel către sufletele voastre de români pentru bursele Români pentru Români, destinate celor 61 de copii înscriși până acum, din Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare.
 
De data aceasta nu stăm prea bine cu fondurile care se adună în acest scop în cont Asociația Calea Neamului RO77BRDE080SV91101760800.
 
De doi ani am reușit să punem pe picioare treaba asta românească, care oferă un sprijin real tinerilor ce urmează învățământul în limba română din aceste județe, dăruindu-le de trei ori pe an, câte 500 de lei, ca răsplată pentru efortul lor de a învăța bine la școală, de a sprijini în același timp familiile lor să rămână cu domiciliul mai ales în Covasna și Harghita și să nu se mute în alte locuri mai primitoare pentru români.
 
Efectivul etnic românesc aici este vital pentru supraviețuirea identității noastre de neam în Arcul Intracarpatic. Spun cu toată tăria, cunoscând foarte bine situația de pe teren, că fiecare copil și fiecare părinte român de aici sunt baricade naționale.
 
Există sate, comune, chiar orașe în care nu mai avem pe cine sprijini, pentru că acolo nu mai există nicio scoală, nicio grădiniță, nu mai vorbesc de liceu, în care să se predea în limba română, se învață exclusiv în maghiară, deși în acele localități există români, ca sânge, dar care si-au pierdut identitatea națională prin maghiarizare. Ungaria în mod direct prin guvernul ei sau indirect prin diferite programe desfășurate prin ong-urile satelite finanțează puternic învățământul în limba maghiară, inclusiv prin acordare de burse tuturor acelora care îl urmează, iar statul român nu face absolut nimic compensatoriu în acest sens. De aceea trebuie să o facem noi. Dincolo de dimensiunea strategică a acestei chestiuni, dăruim la propriu o imensă bucurie unor copii care pe lângă faptul că au rezultate bune, sunt și la locul lor, fiind cu ascultare de părinti, ajutor real pentru gospodărie iar unii dintre ei participă cu entuziasm și la acțiuni patriotice.
 
Dacă nici pe ei nu-i sprijinim, atunci pe cine? Chiar merită cu prisosință toată răsplata noastră. Sprijinul acordat lor este în același timp un act de omenie dar și un demers care suține linia națională. Fiecare efort al lor, fiecare efort al vostru contează enorm. Am început o treabă, haideți să o ducem până la capăt si până la finalul anului să reușim să acordăm toate cele 61 de burse Români pentru Români. Copiii le așteaptă, să nu-i dezamăgim.

Dumnezeu să vă dea putere, sănătăte și gând românesc!