ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din răspunsul dat de Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, la sesizarea pe controlul legalității, făcută de Asociația Calea Neamului, reiese că ticăloșia mutării statuii lui Avram Iancu din centrul orașului Turda a fost făcută cu avizul Ministerului Culturii. 

În adresă se mai consemnează că nu există fapte de natură penală sau contravențională în acest sens. Unii consilieri locali care au votat ”revitalizarea” centrului orasului Turda, afirmă că nu au stiut că votează si relocarea statuii.
 
Va trebui să aflăm dacă proiectul supus votului cu tot cu anexele sale a prevăzut punctual acest lucru și dacă respectivii consilieri au avut ”curiozitatea” să citească anexele. 

Personal cred că spinoasa problemă a Anexei 1 a fost în genul hârtiilor kilometrice pe care le primim de la bănci sau diferite instituții, pe care mai nimeni nu le citește cap-coadă cu atenție si că Primăria Turda este ”acoperită” de acte în acest sens. Cu alte cuvinte s-a supus la vot marele proiect cu fonduri europene de modernizare, revitalizare a centrului orasului la care s-au adăugat câteva anexe cu rânduri multe și mici pe care domnii aleși în consiliul local le-au citit, dacă le-au citit, pe diagonală. Asta nu e o scuză, cum nu este o scuză că unii votează prin parlament și prin comisii, fără să stie exact ce votează. Primarul și tovărășii de la Ministerul Culturii au știut însă exact ce semnează. Mai cred că entitatea care a gândit ca procesul eliminării lui Avram Iancu din centrul unui oraș simbol al Transilvaniei să înceapă în anul Centenarului și să se finalizeze la fix 150 de ani de la moartea Eroului, nu a fost creierul primarului din Turda, ci altcineva, cu conexiuni pe Budapesta. Primarul a fost doar o unealtă trădătoare, realizând performanța de a intra cumva în istorie ca un Iuda. 

Vom solicita însă si Prefecturii Cluj să verifice legalitatea acestei nemernicii si de asemenea vom cere Primăriei Turda să ne pună la dispoziție anexa în care este specificată relocarea statuii din centru, precum si dovada că această anexă a fost inclusă în documentația supusă la votul Consiliului Local Turda. 

Statul acesta generat de o clasă politică ticăloasă ne îngroapă Libertatea de a fi Român într-un maldăr antinațional de hârtii prin care veștile nimicirii noastre sunt cuprinse între burtiera stirilor televiziunilor și anexele ”mărunte” ale băncilor, legilor din parlament sau ale unor consilii locale, județene. Românii niciodată nu au stat bine la ”capitolul” acte, au disprețuit, ignorat ”hârtiile”, fiind un Neam vechi, ce nu avea nevoie de acte scrise pentru a se legitima.
 
Ne-am legitimat prin vechime, prin sânge si jertfă. Străinii însă au știut să profite atât de bine de acest lucru și de-a lungul istoriei si-au făcut pe acest pământ al nostru ”acte” scrise cu cerneala cenușii unor imperii. Dacă în trecut am dat dovadă că putem păstra acest Pământ cu eroismul luptei în care curge sânge, acum vrând nevrând lucrurile stau altfel, sunt alte vremuri și mai nou ne batem noi între noi în loc să ne batem cu străinii. Așadar cred că ar fi util să dăm atenție la modul general vorbind si ”hârtiilor”, căci altfel ne îngroapă ăștia cu totul, având pe ”firmament” și semnătura noastră. 

Pentru a avea un spic de grâu îți trebuie ori o sabie ori un condei, dacă le ai pe amândouă, atunci le ai pe toate care ți se cuvin de drept. 

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!
 
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.