ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De ce este cu adevărat vital să veniți? Pentru că, pentru prima dată în istorie programul Zilei Naționale (Imnul Național, cântece patriotice, cuvântări) se va desfășura în centrul acestui oraș. Vom participa începând cu ora 12 și la manifestările organizate de Prefectură la Biserica Ortodoxă Pogorârea Duhului Sfânt, aflate la marginea orașului, apoi vom porni în Marșul Românilor spre centru.
 
În 2015 și 2017 au mai fost în marș prin locul central, dar nu ne-am oprit acolo, decât pentru o scurtă rugăciune, în 2017. Avem mare nevoie de ajutorul vostru în privința cheltuielilor (cont Asociația Calea Neamului RO62BRDE080SV52855930800) cu transportul, atât pentru brașoveni, covăsnenii din Sfântu-Gheorghe si Valea Mare, cât și pentru tinerii din Moinești, Bacău, achizitionarea de noi steaguri și bannere. Istoria se scrie cu jertfă, determinare si înfruntarea tuturor obstacolelor, istoria se scrie cu solidaritate și dragoste creștinească.
 
Nu este simplu să-i înfrunți pe cei care vor ruperea teritorială a României prin regiuni autonome.
 
În Târgu-Secuiesc, precum și în satele din jur, ca de altfel în întreg județul Covasna sunt nuclee tari de români în jurul bisericilor ortodoxe care în pofida tuturor greutăților își păstrează identitatea prin limbă și credință, dar în același timp, procesul nefast de maghiarizare început în urmă sute de ani, continuă. Acesta se manifestă atât prin fortarea mai mult sau mai puțin directă a românilor să plece din aceste locuri din cauza condițiilor sociale, economice și nu în ultimul rând educaționale, efectivul de elevi din unitățile de învățământ în limba română scăzând în fiecare an, iar limba maghiară fiind aproape obligatorie pentru angajarea în unitățile economice private, cât și prin maghiarizarea propriu-zisă prin pierderea limbii și credinței, fenomen întâlnit mai ales în familiile mixte, dar nu numai. Acest proces nu se petrece peste noapte, ci în timp.
 
Vina aparține atât ofensivei străine, cât și statului român care nu ia nicio măsură de contracarare, ci dimpotrivă, de multe ori este părtaș și potențează acest atac antiromânesc. Fenomenul maghiarizării cuprinde inclusiv schimbarea modului de gândire a unor români, care alunecă lesne în trădare, adoptând tezele propagandei guvernului Ungariei, implicit ale UDMR, care susțin că nu există nicio problemă pentru românii din Covasna și Harghita, fenomenul maghiarizării fiind unul inventat de extremiștii români. Pe speța asta am avut nenumărate plângeri la CNCD, încercându-se de asemenea să mi se deschidă procese penale. Ideea este că pe acest aspect m-am pronunțat având ca bază studii sociologice si istorice, făcute inclusiv de personalități din aceste domenii care trăiesc în Covasna.

Afirmarea identității noastre de neam este o misiune obligatorie în aceste zone, iar această afirmare trebuie a fi făcută atât de către românii covăsneni, cât și de cei din toate colțurile țării, căci Harghita, Covasna, Mureș, întreaga Transilvanie nu este doar a locuitorilor respectivi, ci a întregii Românii. În războaiele pentru reîntregirea țării nu au luptat doar românii transilvăneni, ci și cei din Moldova și Țara Românească. Sângele care a curs nu s-a vărsat pe buletin, ci pe identitatea de român, de la Nistru pănă la Tisa. Batalioanele Române au trecut Carpații pentru frații și surorile lor de sânge si credință, nu pentru străini și nici pentru trădători. Cei de peste Carpați au dreptul de a trece din nou si din nou versanții pentru a sărbători Ziua Națională a României în orice loc, în orice sat, comună, oraș din Transilvania fără să ceară voie de la nimeni. Acest drept îl avem moștenit de la sângele bunicilor și străbunicilor noștri si nu-l negociem cu nimeni.

De 1 Decembrie la Târgu-Secuiesc mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc, români din toată țara, împreună cu Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Calea Neamului, Corul Resurrectio, Comunitatea Identitară, Legitimă Apărare.