ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi la Sfântu-Gheorghe, Asociația Calea Neamului a făcut lista cu oamenii din Brașov și Covasna care vor pleca la drum. În total s-au înscris pâna acum 114, marea majoritate din Covasna.

Precizare importantă despre evenimentul de comemorare a victimelor Dictatului de la Viena de la Cluj-Napoca, organizat de Calea Neamului si Bogdan Pletea, bunul nostru prieten clujean.

Pe întreg cuprinsul manifestărilor sunt interzise cu desăvârșire orice însemne de partid politic sau de asociație afiliată direct unui partid politic care are însemne similare respectivului partid. Considerăm că Memoria celor care au avut de suferit atât de crunt în perioada Dictatului nu trebuie să fie prilej, în condițiile organizării noastre, de niciun fel de propagandă politică. Considerăm în același timp, că fiecare partid are dreptul firesc să desfășoare diferite manifestări cu acest prilej, dar într-o organizare proprie, dacă dorește și poate, nu în cadrul unor acțiuni organizate de asociații ale societății civile, la care participă la invitația organizatorilor copii, preoți, personalități ale mediului academic, în general oameni care nu au de a face cu niciun partid și care nici nu doresc să fie asociați în vreun fel cu diferite figuri ale scenei politice actuale. Este dreptul Asociației Calea Neamului și a invitaților ei, să aibă această liberă alegere. În rest, poate oricine să organizeze oricând ce dorește. Hotărârea aceasta a fost luată de toți românii din Covasna si Brașov care vor veni la Cluj-Napoca împreună cu partenerul nostru de organizare din Cluj, fiind susținută bineînțeles și de filiale noastre din Vrancea, Satu Mare și Bacău.

În rest, pentru buna desfășurare a evenimentului, din 114 oameni înscriși pe liste avem însărcinați 50 de oameni de ordine.

Mâine anunțăm cine ni se alătură, vor veni români din întreaga țară, de la sute de km. depărtare, într-un efort destul de mare, fiind grupuri care se vor caza cu o noapte înainte la Brașov, spre a porni în zori devreme de aici, si alte grupuri care vor poposi peste noaptea de duminică în Cluj, pentru a porni odihniți după un drum atât de lung, a doua zi spre case. Toți aceștia, care fac această jertfă, chiar nu doresc în niciun fel să facă parte dintr-un ”tablou” cu steaguri sau însemne de partid, mi-au spus-o foarte clar, unii dintre ei fiind ”pățiți” de la alte manifestații organizate cu diferite prilejuri. Personal, împreună cu oamenii de ordine, mă voi îngriji ca dorința lor să fie respectată.

Asta nu înseamnă că membrii partidelor nu pot veni la manifestări, ca simpli români a căror inimă bate curat pentru Țară și Neam. Îi așteptăm pe toți cu mare drag, îmbrăcați în costume naționale și cu steaguri tricolore autentice, așa cum Tricolorul Românesc este prezentat oficial de statul român, simplu, fără inscriptionări, doar Roșu, Galben și Albastru. Să vină, să participe din datorie față de Tară, din datoria față de cei care s-au jertfit pentru Ea, nu din datoria față de partid.

Marșul Românilor va începe la ora 12 din fața Bisericii Ortodoxe Sfânta Treime de pe strada Bisericii Ortodoxe și va continua până la Catedrala Ortodoxă unde în jurul Statuii lui Avram Iancu va avea loc Adunarea publică de comemorare a tuturor celor care au avut de pătimit în timpul cruntului Dictat de la Viena. La Carei, buna noastră prietenă Ciută Daniela, împreună cu Asociația Refugiaților și Expulzaților Români din 1940, organizează tot duminică, ca în fiecare an, manifestări de mare vibrație națională, menite a tine vie Memoria suferinței și jerfei românești. Careiul și Clujul ies în stradă, în centrul orașelor, pentru ca Flacăra să nu se stingă!
Doamne ajută fraților, mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința neamului Românesc!
 
***

Vești bune din țară!

Asociații si grupuri de oameni din întreaga țară se adună Duminică, 29 august la Cluj-Napoca la manifestările organizate de Calea Neamului și Bogdan Pletea, pentru comemorarea victimelor Dictatului de la Viena! Din Cluj-Napoca vor participa reprezentanți ai refugiaților din 1940 si ai mediului academic, Comunitatea Identitară România, Societatea Cultural Patriotică AVRAM IANCU Filiala Cluj , Neamunit România, filiala Cluj, Camarazii, Focul Viu, iar din celelalte părți ale țării vor ajunge Grupul Resurrectio din Moinești, cu buna noastră prietenă Gabriela Biea, aflat în turneu la Bucuresti, deci vin de la peste 445 km distanță, Asociatia Calea Neamului filiala Mircestii Noi,Vrancea (vine de la 450 km. depărtare), Asociatia Calea Neamului - Filiala Bacau (360 km.depărtare), Legitimă Apărare și Noi Românii din București (445 km. depărtare), români din Râmnicu-Sărat (de la 450 km), din Suceava (de la 300 km), Alba Iulia, Satu-Mare și desigur si din împrejurimile Clujului. La Carei deasemenea vor fi prezenți la manifestările organizate de Ciută Daniela si Asociația Refugiaților si Expulzaților din 1940, oameni din țară, cum ar fi de exemplu Gruparea Grai Străbun care vine de la București de la peste 600 km depărtare.

Adânc respect pentru toți acești minunați români care depun eforturi pentru ca Flacăra românismului să fie mereu aprinsă.

Nu uităm nicio suferință din trecut, nu vrem regionalizări sau autonomii teritoriale, cerem un lucru simplu, firesc: Libertatea de a fi Români!
Cu Dumnezeu înainte!
Multumim Ciută Daniela pentru frumosul afiș!
 
***

Avem nevoie de ajutorul vostru să ajungem cu toții la Cluj.

Personal, vă rog acest lucru și veți vedea de ce spun asta. Avem nevoie acută de fonduri pentru transport, cine poate, este rugat să trimită orice sumă de bani în contul general al Asociației Calea Neamului, RO62BRDE080SV52855930800, cont diferit de cel pentru bursele pentru copii, a nu se confunda. Numărul oamenilor înscriși pentru drumul de Cluj a depășit orice așteptări, avem nevoie să închiriem două autocare mari și un microbuz, acestea pornind din Brașov si Sfântu-Gheorghe, alături de două masini mici.
 
De ce vă solicit personal ajutorul? Pentru că românii care vor merge la Cluj mi-au spus că vor pune fiecare un bănuț pentru transport. Eu le știu însă nevoile de zi cu zi și efectiv nu vreau să îi supun la un efort financiar foarte mare, mai ales că în autocare vor fi și familii, soț, soție, copii, mai ales că, ei oricum fac un efort mare de oboseală și timp pentru a participa la această acțiune. Nu e chiar simplu să facă 550 km dus întors, adică să pornească dimineața la 5,30 si să ajunga acasă noaptea pe la ora 12, iar a doua zi să meargă la muncă. Asociația Calea Neamului a dat avans pentru două autocare, din fondurile pe care le-a avut, dar duminică trebuie să dăm restul de bani. Pentru cei aproximativ 30 de copii care vor veni cu noi, trebuie pregătite pachete de drum cu cele necesare. Am comandat 60 de steaguri tricolore si un banner de 2 pe 3 metri cu textul ,,Nu uităm nicio lacrimă, nicio picătură de sânge”, acesta fiind afișat alături de celelalte pe care le avem deja.
 
Azi vrem să cumpărăm încă șapte costume naționale pentru copiii care nu au. Așadar, de unii singuri nu putem acoperi toate cheltuielile, mai ales că si în cazul celor care vin de foarte departe dorim să le decontăm măcar parțial costurile de combustibil. Ideea este să fim împreună în tot acest efort, să punem fiecare timp, bani și oboseală, pentru ca manifestările de la Cluj-Napoca să fie o reușită, iar cei care participă efectiv la ele să simtă sprijinul românilor din întreaga țară și diaspora. Asta înseamnă ,,Români pentru Români” si fiecare acțiune a noastră a fost din plin sprijinită de voi. Vă sunt adânc recunoscător pentru asta. Noi nu primim, asa cum alții primesc, fonduri de la străini, românii sunt baza noastră, voi sunteți puterea noastră.

Dați-ne ”muniție” si vom merge până în pânzele albe pentru România, pentru afirmarea identității naționale și a Libertății de a fi Român. Suntem în Linia Întâi a frontului, a Baricadei Identitare, avem tot o Linie Întâi care generează resursele necesare continuării Luptei. Una fără alta nu funcționează, suntem un TOT unitar, exact ca pe câmpul de luptă. Asta înseamnă unitatea.

Frați si surori de sânge și credință, împreună să mergem, la bine, dar mai ales la greu, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!