ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doamne ajută oameni buni! Programul „Bursele Români pentru Români” desfășurat de Asociația Calea Neamului împreună cu Grai Străbun, s-a încheiat cu bine anul trecut, ultima transă de burse trimestriale, cea de pe luna decembrie, fiind trimisă către 50 de elevi, până pe 6 decembrie către 20 de copii (vezi postarea din 7 decembrie), iar până la finalul lunii către alți 30 de tineri, vedeți în comentarii transferurile bancare.
 
Bursele sunt în valoare de 500 lei de trei ori pe an, atunci când vedeți în foto comentarii sume de 1000 sau 1500 lei, înseamnă că sunt pentru copiii aceleasi familii, ei stimulându-se unii pe alții pentru obținerea unor rezultate cât mai bune la școală.

Bursele Români pentru Români se adresează elevilor cu rezultate bune la învățătură înscriși în unitățile cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare, județe unde identitatea românească și implicit învățământul în limba română sunt supuse unei agresiuni dizolvante, venite din partea Ungariei, atât direct cât si prin vectorul politic din România, UDMR. 

Bursele Români pentru Români sunt meritul tuturor oamenilor minunați care începând cu 1 octombrie 2020, au trimis fonduri în contul Asociației Calea Neamului, destinat acestui program. Acești români care susțin bursele prin jertfa lor, au încrederea, certitudinea că aduc în sufletul celor mici o speranță de mai bine, un strop de fericire și o mare încredere în ei forțele lor.
 
Acesti români extraordinari, cărora le mulțumesc din tot sufletul, dau dovada că există în această societate, răsplată pentru întărirea românismului, pentru strădania la învățătură, pentru un drum cu minte în viață.
 
Acești copii, atunci când vor ajunge oameni mari, își vor aduce aminte că odată, cineva, le-a răsplătit eforturile, le-a recunoscut meritele, în pofida unor vremuri în care dragostea de țară și carte se vrea pusă la coadă. Noi, împreună, îi punem pe tinerii ce țin România vie, acolo unde este mai greu, în frunte, în statutul de privilegiului de a fi român bun, atunci când statul nu face asta.
 
Apreciem în acest context implicarea cotidianului ,,Cuvântul liber” din Târgu-Mureș, atât prin articolele promovate de doamna Mariana Cristescu de-a lungul timpului în acest sens, cât si prin cheta publică făcută de conducerea acestui ziar de înaltă ținută, la sediul Vetrei Românești, prilej cu care s-au strâns peste 4000 de lei, bani ce au fost transferați în contul pentru bursele copiilor.
 
Mulțumim din toată inima cu acest prilej tuturor românilor din Mureș care au venit la Vatră, pentru a-i sprijini pe acei care rămân în Vatra Neamului Românesc, făcându-i cinste în această mare luptă ce se poartă, acum, mai mult ca nicioadă, pentru ca ea, Vatra noastră, a tuturor, să reziste cu focul aprins în ea. Este un foc ce arde pentru pentru strămoși, pentru martirii si sfinții ce au clădit-o. Este un foc ce se hrănește cu ploaia lacrimilor suferințelor noastre și cu râurile de sânge ce s-au contopit cu acest Pământ milenar. 

Frați și surori, împreună dăm Nădejde, acolo unde deznădejdea ucide. Nădejdea este viața și mergem cu Dumnezeu înainte prin această mlaștină, călcând cu hotărâre pe Pământ tare.