ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea porcului, ”certificatul verde” de la sat, initiată la comanda UE, de UDMR și sustinută de PNL, USR și PSD îi va aduce pe țărani la sapă de lemn, dar e posibil sa-i aducă și în fața guvernului, bineînțeles cu tot cu sape. Legea trecută de Senat cu doar 10 voturi contra, interzice țăranilor să crească scroafe si să dețină mai mult de 5 porci în propria ogradă, precum și comercializarea cărnii sau a diferitelor produse. 

Dacă legea va trece de Camera Deputaților, se va da o cruntă lovitură milioanelor de gospodării țărănești. Atacul constă în anularea independenței alimentare si financiare a țăranilor, miză pe care a avut-o și partidul comunist. Ne aducem sper aminte că înainte de 1989, țăranii erau obligați să dea cotă de carne de porc, oaie, vită, la stat, nu aveau voie să vândă carnea la oraș, tranzacțiile fiind făcute noaptea pe la colț de bloc, de ziceai că se face trafic de substanțe interzise, nu aveau voie să taie viței, metoda alternativă folosită uneori, fiind ”accidentul de tren”, în general, preocuparea statului comunist fiind aceea ca nu cumva vreun țăran să se îmbogățească prea mult și să devină Doamne ferește, chiabur capitalist, dușmanul veșnic al ”poporului”. 

Miza era să nu devină cumva independent. El trebuia să fie la mila statului, care-l răsplătea la bătrânețe cu o pensie de CAP din care-și putea cumpăra vreo 3 litri de ulei și câteva pâini, de la oraș, desigur. Filiala din România a statului comunist UE procedează întocmai. Nu mai vorbim azi de economie liberă de piață, ci de control. Un om independent alimentar și financiar este periculos, răspândește ”wirusul” libertății, al nesupunerii. Cota înseamnă astăzi interzicerea producției interne și umflarea contului de import, înseamnă să nu mai cumpărăm pâine din grâu românesc, ci pâine decongelată din supermarketuri (de la ”oraș”), cota comunistă înseamnă că nu mai avem voie să consumăm carne de porc autohtonă, ci din rase străine, cota înseamnă să consumăm plastic sub formă de ”hrană”, iar oamenii de la țară să-si ia lumea în cap sau mai bine, să-i aducă în starea de revoltă.

Sunt convins că tocmai din cauza acestor cote, sub diverse forme, puse pe libertatea noastră de a fi români, filiala partidului comunist din România va cădea, iar legea porcului, se va întoarce împotriva porcilor de comuniști!